PREFEMIN Comprimate filmate

Substanță activa
Agnus castus
Clasa ATC
G02CX
Format
Comprimate filmate
Afecțiuni
sindromul premenstrual
Producător
MAX ZELLER SÖHNE AG
Acțiune terapeutică
pentru tulburari ginecologice

Compoziţie:

Un comprimat filmat contine extract uscat de Agnus castus, 40 mg continand extract nativ 20 mg si dioxid de siliciu coloidal 20 mg si excipienţi: nucleu: celuloza microcristalina, lactoza, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; film: opadry white Y-1-7000*, propilenglicol. *Contine: hidroxipropilmetilceluloza 2910,5 cP, dioxid de titan (E171), macrogol 4000.

Grupa farmacoterapeutică: Alte produse ginecologice, alte produse vegetale pentru tulburari ginecologice.

Indicaţii terapeutice / Contraindicaţii

Adjuvant in tratamentul sindromului premenstrual.

Contraindicaţii

-hipersensibilitate cunoscuta la Agnus castus sau la oricare din excipientii produsului.

-insuficienta renala grava sau insuficienta hepatica, neexistand date suficiente privind administrarea produsului la aceste categorii de pacienti.

-sarcină si alaptare.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni / Atenţionări speciale

Datorita efectului dopaminergic al Agnus castus, in cazul administrarii concomitente cu antagonisti de receptori dopaminergici, poate apare o diminuare reciproca a efectului acestora.

Atenţionări speciale

Datorită prezenţei lactozei, produsul nu trebuie utilizat în caz de galactozemie, de sindrom de malabsorbţie a glucozei si a galactozei sau în caz de deficit de lactază.

Datorita efectului dopaminergic al Agnus castus se recomanda prudenta in cazul administrarii concomitente cu antagonisti de receptori dopaminergici (vezi Interacţiuni cu alte produse medicamentoase, alte interacţiuni).

Sarcina şi alăptarea:

Administrarea produsului în timpul sarcinii şi al alăptării este contraindicată.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Prefemin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Adulti: doza recomandată este de 1 comprimat filmat Prefemin pe zi. Se administreaza cu putin lichid si aproximativ la aceeasi ora independent de orarul meselor. Durata tratamentului este de minim 3 luni.

Reacţii adverse / Supradozaj

Ocazional pot sa apara eruptii cutanate si prurit. In cateva cazuri izolate, simptomele sindromului premenstrual au fost amplificate la inceputul tratamentului.

Supradozaj

Nu au fost raportate manifestari specifice in cazul unui supradozaj.

Alte informatii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa  la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 1 blister din PVC/PE/PVDC/Al a câte 30 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere din PVC/PE/PVDC/Al a câte 30 comprimate filmate.

Producător

MAX ZELLER SÖHNE AG, Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

Ewopharma AG,

Vordegasse 43, CH 8200 Schaffhausen, Elveţia

Data ultimei verificări a prospectului Iunie, 2004

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being