Cefakliman Mono, 2,675 mg, capsule

Producător: Cefak KG
Substanță activa
Extract uscat nativ de rizom de Cimicifuga racemosa
Clasa ATC
G02CX
Format
capsule
Afecțiuni
simptome legate de menopauză
Producător
Cefak KG
Acțiune terapeutică
alte medicamente ginecologice

Ce este Cefakliman Mono şi pentru ce se utilizează

Cefakliman Mono conţine extract uscat standardizat de Cimicifuga racemosa.

Cefakliman Mono este utilizat ca adjuvant în tratamentul simptomelor legate de menopauză, cum sunt bufeuri, transpiraţie intensă, tulburări de somn, nervozitate şi iritabilitate.

Înainte să utilizaţi Cefakliman Mono

Nu utilizaţi Cefakliman Mono:

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Cimicifuga racemosa, la plante din familia Ranunculaceae sau la oricare dintre celelalte componente ale Cefakliman Mono.
  • dacă aveţi o afecţiune hepatică
  • dacă sunteţi în tratament pentru tumori estrogen-dependente. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cefakliman Mono

Cefakliman Mono nu este destinat prevenirii osteoporozei (o afecţiune în care oasele devin fragile, cu risc de fractură).

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă vă apar următoarele simptome:

-umflarea sânilor

-revenirea la cicluri menstruale regulate

Se recomandă ca pacienta să întrerupă administrarea medicamentului şi să se adreseze imediat medicului dacă observă apariţia semnelor şi simptomelor care sugerează leziuni hepatice (oboseală, scăderea poftei de mâncare, îngălbenirea tegumentelor şi a conjunctivei oculare sau dureri severe la nivelul stomacului, însoţite de greaţă şi vărsături sau urină de culoare închisă).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Interacţiuni majore

Utilizarea concomitentă cu azatioprina sau ciclosporina poate determina o reducere a eficacităţii imunosupresive a acesteia, de exemplu în cazul transplantului de organ.

Interacţiuni de luat în considerare

Cimicifuga racemosa poate potenţa efectul medicamentelor antihipertensive şi al tamoxifenului. Medicamente cu fer

Taninurile din compoziţia Cimicifuga racemosa pot forma complexe insolubile, nonabsorbabile, cu ferul. De aceea, suplimentele cu fer trebuie administrate la interval de cel puţin 2 ore de Cefakliman Mono.

Utilizarea Cefakliman Mono cu alimente şi băuturi

Nu se ştie dacă alimentele sau băuturile influenţează efectul medicamentului Cefakliman Mono.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Medicamentul este destinat administrării la femei aflate la menopauză. Nu este destinat utilizării în timpul sarcinii sau alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii privind efectele medicamentului Cefakliman Mono asupra capacităţii de conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Cefakliman Mono

Medicamentul conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Cum să utilizaţi Cefakliman Mono

Utilizaţi întotdeauna Cefakliman Mono exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de 1 – 2 capsule Cefakliman Mono pe zi. Capsulele se înghit întregi, cu puţin lichid. Cefakliman Mono ar trebui să înceapă să îşi facă efectul în 2 – 4 săptămâni.

Pentru controlarea în continuare a simptomelor de menopauză, trebuie să utilizaţi Cefakliman Mono cel puţin 6 – 8 săptămâni. Efectele maxime sunt observate în decurs de 3 luni.

Dacă simptomele dumneavoastră durează mai mult de 3 luni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. De asemenea, trebuie să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă doriţi să utilizaţi Cefakliman Mono timp de mai mult de 6 luni; acesta va decide oportunitatea continuării tratamentului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Cefakliman Mono

Administrarea unei cantităţi mari de extract de Cimicifuga racemosa (mai mult de 12 g) poate determina vărsături, cefalee, ameţeli, dureri la nivelul membrelor şi scăderea tensiunii arteriale.

Dacă uitaţi să utilizaţi Cefakliman Mono

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; luaţi următoarea doză conform schemei de tratament stabilite de medic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Cefakliman Mono poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

-foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

-frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

-mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

-rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);

-foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);

-cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Dacă prezentaţi vreuna dintre următoarele manifestări după utilizarea Cefakliman Mono, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră:

  • oboseală;
  • pierderea apetitului;
  • îngălbenirea pielii şi a ochilor;
  • durere severă în partea superioară a stomacului, cu greaţă şi vărsături;
  • urină închisă la culoare;
  • decolorarea materiilor fecale.

In cazuri foarte rare, pacientele au raportat eritem (înroşirea pielii), mâncărime şi tulburări gastro­intestinale (durere de stomac).

Foarte rar pot să apară tensiune la nivelul sânilor sau reluarea ciclurilor menstruale regulate, caz în care pacienta trebuie să se adreseze imediat medicului.

Se recomandă ca pacienta să întrerupă tratamentul dacă se observă apariţia unor reacţii adverse.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Cefakliman Mono

Nu utilizaţi Cefakliman Mono după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Cefakliman Mono

-Substanţa activă este extractul uscat nativ de rizom de Cimicifuga racemosa (6,6 – 8,7:1). O capsulă conţine extract uscat nativ de rizom de Cimicifuga racemosa (6,6 – 8,7:1) 2,675 mg [solvent de extracţie etanol 60% (v/v)].

-Celelalte componente sunt:

•In compoziţia extractului uscat, care însoţesc extractul uscat nativ de rizom de Cimicifuga racemosa: celuloză pulbere, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru

•Conţinutul capsulelor: celuloză microcristalină, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru •Capsula: gelatină, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), indigotină (E 132), oxid roşu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172)

Cum arată Cefakliman Mono şi conţinutul ambalajului

Cefakliman Mono se prezintă sub formă de capsule de culoare violet închis, care conţin un granulat de culoare alb-bej, cu miros slab acid.

Este disponibil în cutii cu 5 sau 10 blistere din PVC-PVdC/Al a câte 10 capsule

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Cefak KG,

Ostbahnhofstraße 15, 87437 Kempten, Germania Acest prospect a fost aprobat în iunie 2009

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate