PANZCEBIL, drajeuri gastrorezistente

Substanță activa
Pancreatină/bilă de bovine/hemicelulază
Clasa ATC
A09AN
Format
drajeuri gastrorezistente
Afecțiuni
tulburări de digestie datorate insuficienţei secretorii a pancreasului exocrin, pancreatite cronice (inflamaţie cronică a pancreasului), boala fibrochistică a pancreasului, dispepsii cu steatoree (scaune cu grăsimi în cantitate mare), tulburări digestive prin exces alimentar, boală celiacă
Producător
SC BIOFARM SA
Acțiune terapeutică
favorizează digestia proteinelor, glucidelor şi lipidelor prin aport de enzime pancreatice, hemicelulază şi săruri biliare

Ce este PANZCEBIL şi pentru ce se utilizează

PANZCEBIL drajeuri gastrorezistente favorizează digestia proteinelor, glucidelor şi lipidelor prin aport de enzime pancreatice, hemicelulază şi săruri biliare.

Este indicat în tulburări de digestie datorate insuficienţei secretorii a pancreasului exocrin, pancreatite cronice (inflamaţie cronică a pancreasului), boala fibrochistică a pancreasului, dispepsii cu steatoree (scaune cu grăsimi în cantitate mare), tulburări digestive prin exces alimentar, boală celiacă.

Înainte să utilizaţi PANZCEBIL

Nu utilizaţi PANZCEBIL

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active (pancreatină de origine porcină sau bovină, bilă de bovine sau hemicelulază) sau la oricare dintre celelalte componente ale PANZCEBIL;

– dacă aveţi pancreatită acută sau un puseu de acutizare a pancreatitei cronice;

– dacă aveţi o afectare gravă a ficatului, însoţită de icter (colorarea pielii şi a mucoaselor în galben);

– dacă aveţi o afectare a colecistului (veziculei biliare) prin obstrucţie (împiedicarea eliminării bilei) sau prin infecţie.

 

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi PANZCEBIL

Dacă simptomele digestive persistă sau se agravează în timpul tratamentului, este necesară reevaluarea clinică şi terapeutică.

Utilizarea de doze mari de pancreatină la copii obligă la prudenţă, deoarece pot să apară stomatită şi leziuni perianale.

S-au raportat cazuri de stricturi ale colonului la copiii cu fibroză chistică trataţi cu doze mari de pancreatină.

 

 

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu luaţi acest medicament împreună cu alte medicamente care conţin pancreatină, pentru a evita supradozajul.

 

Utilizarea PANZCEBIL împreună cu alimente şi băuturi

PANZCEBIL se administrează la sfârşitul meselor, cu un pahar de apă.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Pentru PANZCEBIL nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea sa la femeile gravide. Medicamentul nu va fi prescris decât cu prudenţă la femeia gravidă.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

PANZCEBIL drajeuri gastrorezistente nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Informaţii importante privind unele componente ale PANZCEBIL

Medicamentul conţine zahăr, 354,43 mg. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Medicamentul conţine ulei de ricin. Poate provoca jenă gastrică şi diaree.

Cum să utilizaţi PANZCEBIL

Utilizaţi întotdeauna PANZCEBIL exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doza recomandată este de 1-2 drajeuri gastrorezistente de 3 ori pe zi, la sfârşitul meselor.

Drajeurile gastrorezistente se înghit întregi, cu puţină apă.

 

Dacă aţi utilizat mai mult PANZCEBIL decât trebuie

La copii administrarea de doze terapeutice mari poate determina apariţia stomatitei şi a leziunilor perianale.

La copiii cu fibroză chistică la care se administrează doze mari de pancreatină au fost raportate ocluzii intestinale şi colită.

Rareori, administrarea unei doze foarte mari determină apariţia de hiperuricemie şi hiperuricozurie (creşterea acidului uric în sânge şi în urină), diaree, greaţă.

Dacă apar astfel de manifestări, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului.

 

Dacă aţi uitat să utilizaţi PANZCEBIL

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi PANZCEBIL

Întrebaţi medicul dacă doriţi să întrerupeţi tratamentul.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, PANZCEBIL poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Reacţiile adverse sunt prezentate conform frecvenţei de apariţie folosind următoarea convenţie: foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10); frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi); mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi); rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi); foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi); cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

 

Rare: diaree, constipaţie, greaţă, ocluzie intestinală, colită, valori crescute ale acidului uric în sânge (hiperuricemie), valori crescute ale acidului uric în urină (hiperuricozurie), inflamaţie a mucoasei de la nivelul gurii (stomatită), leziuni perianale.

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Cum se păstrează PANZCEBIL

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi PANZCEBIL după data de expirare înscrisă pe cutie.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine PANZCEBIL

– Substanţele active sunt: pancreatină, bilă de bovine şi hemicelulază. Fiecare drajeu gastrorezistent conţine pancreatină 200 mg, bilă de bovine 25 mg şi hemicelulază 5 mg.

– Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, carbonat de calciu (E170), amidon de porumb, carmeloză sodică 7HF, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, acetoftalat de celuloză, propilenglicol, polisorbat 80, ulei de ricin, zahăr, gelatină, dioxid de titan (E171), ceară carnauba micronizată.

 

Cum arată PANZCEBIL şi conţinutul ambalajului

PANZCEBIL se prezintă sub formă de drajeuri de formă discoidală, cu suprafaţă lucioasă, de culoare albă.

Cutie cu un blister a 10 drajeuri gastrorezistente.

Cutie cu 2 blistere a câte 10 drajeuri gastrorezistente.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

SC BIOFARM SA

Str.Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România

Telefon: 021 301 06 00

Fax: 021 301 06 05

E-mail: [email protected]

 

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2012.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal