Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

ORFIRIL SIROP, Sirop, 300 mg/5ml

Companie: Desitin Arzneimittel GmbH
Cuprins
Ce este Orfiril Sirop şi pentru ce este utilizat
Înainte de a utiliza Orfiril Sirop
Cum se utilizează Orfiril Sirop
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Orfiril Sirop
sus

Ce este Orfiril Sirop şi pentru ce este utilizat

Substanţa activă este valproat de sodiu.

5 ml sirop (o linguriţă dozatoare) conţin 300 mg valproat de sodiu şi excipienţi: p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, hipromeloză, zaharină sodică, ciclamat de sodiu, trometamol, acid clorhidric 10%, Cochineal Red A (E 124), aromă de vanilie şi apă purificată.

    

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Desitin Arzneimittel GmbH,

Weg beim Jager 214, D-22335 Hamburg,

Germania

                                                 

Producător

Haupt Pharma GmbH,

Pfaffenrieder Str. 5, 

D-82515 Wolfratshausen, Germania

 Orfiril Sirop face parte din grupul medicamentelor denumite antiepileptice (medicamente folosite ca tratament în convulsiile epileptice). 

Orfiril Sirop se comercializează în cutie de carton cu un  flacon a 250 ml sirop, însoţit de o linguriţă dozatoare.

sus

Înainte de a utiliza Orfiril Sirop

Orfiril Sirop nu trebuie utilizat la pacienţii cu:

  •  hipersensibilitate la valproat de sodiu sau la oricare  dintre excipienţii medicamentului, 
  •  boală hepatică actuală sau în antecedente şi /sau insuficienţă hepatică sau pancreatică curentă
  •  antecedente heredo-colaterale de deces prin insuficienţă hepatică datorată tratamentului cu valproat de sodiu

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile mai sus menţionate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Se acordă atenţie specială utilizării Orfiril Sirop în următoarele situaţii:

  •  copii mici care necesită tratament concomitent cu mai multe antiepileptice,
  •  pacienţi cu afectare preexistentă a măduvei osoase,
  •  copii cu multiple handicapuri şi adolescenţi cu forme severe de epilepsie,
  •  pacienţi cu boli ereditare rare constând în deficite enzimatice,
  •  pacienţi cu insuficienţă  renală, hipoproteinemie sau boli ale coagulării sângelui.           

Dacă sunteţi în oricare dintre situaţiile menţionate mai sus sau aveţi nelămuriri, vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcină şi alăptare

Dacă este posibil să deveniţi gravidă sau sunteţi gravidă atunci când utilizaţi Orfiril Sirop, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Pot apare malformaţii, inclusiv sindromul fetal anticonvulsivant. Riscul de malformaţii este mai mare in cazul terapiei asociate cu alte anticonvulsivante.

Valproatul de sodiu se excretă in laptele matern. Cu toate acestea, cantităţile sunt mici şi nu prezintă în general nici un risc pentru copil, de aceea evitarea sau oprirea alăptării nu sunt  de obicei necesare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea de utilaje

La începera  tratamentului cu valproat de sodiu, în cazul administrării de doze mari sau în cazul asocierii cu alte medicamente cu acţiune asupre sistemului nervos central, timpul de reacţie poate fi alterat în asemenea măsură, încât să modifice capacitatea de a conduce vehicule sau  de a folosi utilaje, independent de boala de bază. Acest lucru este valabil în mod special în asociere cu etanolul.

Utilizarea altor medicamente în acelaşi timp cu Orfiril Sirop

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă utilizaţi  sau aţi utilizat recent orice alt medicament, inclusiv cele care se eliberează fără prescripţie medicală.

sus

Cum se utilizează Orfiril Sirop

Întotdeauna utilizaţi Orfiril Sirop conform indicaţiilor medicului, altfel medicamentul nu poate acţiona corespunzător.

 Dacă aveţi impresia că efectul Orfiril Sirop este prea puternic sau prea slab adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Următoarele instrucţiuni sunt valabile în cazul în care medicul dumneavoastră nu v-a recomandat să administraţi Orfiril Sirop în alt mod.

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Se recomandă o creştere  treptată a dozelor  până la atingerea dozei zilnice eficace. In cazul administrării valproatului de sodiu singur (în monoterapie), doza de început este in general de 5-10 mg valproat de sodiu/kg , crescând cu aproximativ 5 mg valproat de sodiu /kg la fiecare 4-7 zile. In unele cazuri, efectul complet va fi observat numai dupa 4-6 săptamani de tratament. In consecinţă, dozele zilnice nu vor fi crescute peste valorile medii recomandate, mai devreme de acest interval.

In general, dacă nu a fost prescris altfel, doza medie zilnică în tratamentul  pe termen lung este de:

Copii               30 mg valproat de sodiu /kg 

Adolescenţi     25 mg valproat de sodiu / kg 

Adulţi              20 mg valproat de sodiu/kg 

         Doza zilnică de Orfiril Sirop poate fi împărţită în 2-4 prize.

Modul şi durata administrarii

Orfiril Sirop trebuie administrat în timpul meselor. Beţi apoi un pahar cu apă. Măsuraţi cantitatea de Orfiril sirop stabilită  cu ajutorul linguriţei dozatoare din interiorul cutiei. Umpleţi linguriţa până la linia corespunzatoare cantităţii dorite. Pentru a obţine o cantitate de 5 ml sirop umpleţi linguriţa dozatoare astfel încât să rămână aproximativ 1 mm până la  marginea superioară a acesteia. După folosire spălaţi linguriţa cu apă.

Se recomandă să nu se administreze concomitent cu băuturi carbogazoase precum apa minerală.

Durata tratamentului şi dozele  diferă de la individ la individ şi vor fi stabilite de către medicul dumneavoastră.

 

Dacă aţi utilizat mai mult Orfiril Sirop decât ar trebui

În caz de supradozaj cu Orfiril Sirop reacţiile adverse descrise pentru medicament pot să apară într-o formă mai accentuată. În această situaţie solicitaţi imediat consult medical sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi medicale. Dacă este posibil, luaţi cu dumneavoastră şi prospectul şi eventualul rest de medicament rămas.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Orfiril Sirop

Dacă uitaţi să luaţi o doză nu o dublaţi pe următoarea pentru a recupera doza pe care aţi uitat să o luaţi. Continuaţi să luaţi medicamentul aşa cum v-a fost prescris.

 

Efecte la oprirea tratamentului cu Orfiril Sirop

Nu opriţi administrarea medicamentului decât la indicaţia medicului dumneavoastră. Puteţi pune în pericol succesul terapeutic determinând reapariţia crizelor epileptice.

 

sus

Reacţii adverse posibile

Orfiril Sirop, ca şi în cazul altor medicamente, poate determina reacţii adverse la unii pacienţi.

Au fost raportate şi pot să apară următoarele reacţii adverse: creştere sau scădere în greutate, creşterea sau diminuarea apetitului alimentar, somnolenţă, căderea temporară a părului, tulburări senzoriale, hipersalivaţie, retenţie de apă (edeme), dureri de cap, creşterea tonusului muscular, mers nesigur (ataxie), confuzie, zgomote în urechi, halucinaţii.

Au mai fost raportate tulburări gastro-intestinale uşoare, în special la începutul tratamentului. Ocazional au fost raportate tulburări hematologice sau ale coagulării.

În rare cazuri poate să apară lezarea  pancreasului sau insuficienţă hepatică severă.

Au fost raportate cazuri singulare de reacţii cutanate sau lupus eritematos. Tulburări menstruale sau endocrine au fost rareori raportate. Au fost raportate cazuri excepţionale de tulburări cerebrale. La copii rareori poate să apară  enurezis (udarea patului).

Deoarece Orfiril Sirop conţine p-hidroxibenzoat de metil şi propil, pot să apară reacţii de hipersensibilitate (chiar întârziate) la pacienţii susceptibili.

Înaintea intervenţiilor chirurgicale sau stomatologice, chirurgul sau stomatologul trebuie informaţ despre tratamentul cu Orfiril Sirop pentru a  determina în prealabil parametri coagulării sângelui.

Dacă apar oricare din reacţiile mai sus menţionate sau alte reacţii decât cele deja menţionate în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome: diminuarea efectului antiepileptic, caracterizat prin recurenţa sau intensificarea crizelor epileptice; simptome de durată ca apatie, oboseală fizică, pierderea apetitului alimentar, greaţă sau vărsaturi repetate, durere epigastrică de cauză necunoscută, edeme generalizate sau localizate, nelinişte, tulburări ale stării de conştienţă (gen confuzie), agitaţie şi tulburări de mişcare.

sus

Cum se păstrează Orfiril Sirop

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna sau vederea copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului

Septembrie 2005

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Scorpion Scorpion 23 octombrie - 21 noiembrie

Pe plan financiar s-ar putea să vă confruntaţi cu unele probleme de ordin materiale datorate unor investiţii proaste sau a unor acţiuni caritabile. Relaţiile cu străinătatea sunt foarte bune în...citește mai departe

×

Zf.ro
ÎN SFÂRŞIT! Şoferii sunt în extaz: Cel mai aşteptat proiect de infrastructură din Bucureşti a primit undă verde ÎN SFÂRŞIT! Şoferii sunt în extaz:...
România este înconjurată. PERICOL major...
REVOLUŢIE la ANAF. Fiscul a dat startul
BusinessMagazin.ro
Veşti bune pentru şoferi: Dacă aveţi permis normal de categoria B veţi putea conduce ÎNCĂ o categorie de vehicule Veşti bune pentru şoferi: Dacă aveţi...
Prima ţară care SCHIMBĂ TOATE REGULILE...
Localitatea din Europa care se află în...
Mediafax.ro
Orban a concediat consiliera care câştiga 8.600 de euro pe lună în Guvernul Dăncilă Orban a concediat consiliera care câştiga...
Ciocolata care creşte virilitatea, o „Viagra...
Povestea românului din Marea Britanie care...
Gandul.info
Banii de dar daţi pe amenzi | Mirele şi mireasa s-au trezit cu poliţiştii la nuntă chiar în toiul petrecerii / Care este motivul bizar Banii de dar daţi pe amenzi | Mirele şi...
ŞOCUL suferit de o femeie, după ce a apelat...
Unul dintre cele mai vândute telefoane...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
FOTO. Jennifer Lopez, imagini INTERZISE CARDIACILOR: dansează la bară și fanii au putut vedea tot FOTO. Jennifer Lopez, imagini INTERZISE...
FOTO. Au apărut CELE MAI INDECENTE imagini...
FOTO. Imagini intime INCENDIARE cu Roxana...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
S-a lansat un nou telefon HUAWEI cu tot cu aplicaţii de la GOOGLE! Cât este de performant şi de ce are un preţ atât de MIC S-a lansat un nou telefon HUAWEI cu tot...
Lupta 5G. Ce dispozitive pregătesc Apple,...
Încă o ţară interzice telefoanele HUAWEI!...
ProMotor.ro
REGELE SĂRĂCIEI a cumpărat 19 Rolls-Royce-uri pentru cele 15 soții ale sale. BONUS alte 120 de BMW-uri REGELE SĂRĂCIEI a cumpărat 19 Rolls-Royce-uri...
ȚEAPĂ CLASICĂ. Passat din Germania, revândut...
Video : Și-a cumpărat o mașină SECOND-HAND,...
Descopera.ro
Falx Dacica, uimitoarea ARMĂ a dacilor care a ÎNSPĂIMÂNTAT soldaţii romani. Traian a fost nevoit să ia o decizie radicală din cauza ei Falx Dacica, uimitoarea ARMĂ a dacilor...
COMORILE din Egipt nu sunt nici pe departe...
Misterul DISPARIŢIILOR din Triunghiul Bermudelor...
ULTIMA ORĂ
Mărturiile familiilor care au cumpărat case cu doar 1 euro. Ce s-a întâmplat după ce s-au mutat în ruinele din Italia

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.