Naldorex, 275 mg, comprimate filmate

Producător: KRKA, d.d., Novo mesto
Substanță activa
Naproxen sodic
Clasa ATC
M01AE
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
poliatrită reumatoidă, artroză, spondilită anchilozantă, artrită juvenilă idiopatică; afecţiuni acute musculoscheletice; atac de gută; dureri periodice lunare; dureri postoperatorii acute şi stări inflamatorii
Producător
KRKA, d.d., Novo mesto
Acțiune terapeutică
medicament care ameliorează simptomele durerii şi inflmaţiei şi scade febra, acţionează prin inhibarea formării de prostaglandine

Ce este Naldorex şi pentru ce se utilizează

Naldorex este un medicament care ameliorează simptomele durerii şi inflmaţiei şi scade febra. Acesta acţionează prin inhibarea formării de prostaglandine.

Naldorex este utilizat pentru tratamentul simptomelor din:

 • poliatrită reumatoidă, artroză (artrită degenerativă), spondilită anchilozantă, artrită juvenilă idiopatică;
 • afecţiuni acute musculoscheletice (cum sunt entorse si deformaţii, traumatisme directe, dureri lombosacrate, tenosinovite şi bursite)
 • atac de gută
 • dureri periodice lunare (denumite şi dureri menstruale sau dismenoree)
 • dureri postoperatorii acute şi stări inflamatorii (de exemplu după intervenţii chirurgicale, extracţii dentare).

Înainte să luaţi Naldorex

Nu luaţi Naldorex

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la naproxen sodic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • dacă aţi avut vreodată dificultăţi în respiraţie (astm bronşic), blânde (urticarie) sau inflamaţia mucoasei nasului (rinită) la administrarea acidului acetilsalicilic şi a altor medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS, medicamente antireumatice nesteroidiene);
 • dacă aţi avut sau aveţi ulcer al stomacului sau intestinului subţire (ulcer gastro-intestinal) sau alte probleme gastro-intestinale;
 • dacă aţi avut sângerare sau perforaţie gastro-intestinală la administrarea AINS.
 • dacă aţi avut insuficienţă severă a ficatului sau insuficienţă a rinichilor;
 • dacă aveţi insuficienţă a inimii;
 • dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru de sarcină.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Naldorex

 • dacă aveţi sau aţi avut în trecut sângerarea, ulcer sau perforaţie intestinală, trebuie să fiţi monitorizat cu atenţie de medicul dumneavoastră; o precauţie deosebită este necesară în colita ulceroasă şi boala Crohn, deoarece afecţiunea poate reapărea sau se poate agrava. Pot apărea reacţii adverse gastro-intestinale grave cu sau fără vreo problemă anterioară; este posibilă sângerarea şi perforaţia intestinală (o gaură în peretele intestinal);
 • dacă aveţi insuficienţă a ficatului sau rinichilor;
 • dacă aveţi insuficienţă a inimii
 • dacă aveţi tensiune arterială crescută.

Tratamentul cu Naldorex poate pune probleme în cazul în care vreţi să rămăneţi gravidă. Trebuie să vă informaţi medicul dacă doriţi să deveniţi gravidă sau aveţi probleme să rămâneţi gravidă.

Utilizarea medicamentelor similare Naldorex poate fi asociată cu o creştere uşoară a riscului atacului de inimă (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Riscurile sunt mai mari în cazul dozelor mari şi tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

Similar altor medicamente administrate pacienţilor vârstnici, naproxenul sodic trebuie utilizat în cea mai mică doză ce asigură eficacitate.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recen orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Ca rezultat al interacţiunii cu alte medicamente, efectele Naldorex sau ale acestor medicamente pot fi crescute sau scăzute. Acest lucru apare în cazul utilizării concomitente a:

 • altor medicamente contra durerii (acid acetilsalicilic şi alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene),
 • medicamente utilizate pentru prevenirea coagulării sângelui (warfarină),
 • medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat (sulfoniluree),
 • medicamente utilizate în tratamentul epilepsiei (derivaţi de hidantoină),
 • medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale crescute,
 • medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată (furosemid),
 • medicamente utilizate în tratamentul bolilor psihice (litiu),
 • medicamente care determină eliminarea acidului uric din organism şi previn atacurile de gută (probenecid),
 • medicamente care inhibă sistemul imunitar (ciclosporină),
 • medicamente utilizate în tratamentul bolilor maligne (metotrexat),
 • medicamente utilizate în tratamentul SIDA (zidovudină)
 • medicamente utilizate în tratamentul durerilor şi inflamaţiilor articulaţiilor (corticosteroizi).

Utilizarea Naldorex împreună cu alimente şi băuturi

Luaţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid şi, de preferat, împreună cu alimente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Utilizarea naproxenului sodic nu este recomandată în timpul sarcinii. Medicul va determina dacă beneficiul administrării medicamentului la gravidă este mai mare decât riscul posibil asupra fătului. De aceea, în timpul sarcinii, trebuie să luaţi acest medicament numai la indicaţia medicului dumneavoastră.

Nu trebuie să luaţi acest medicament în ultimul trimestru de sarcină. In timpul tratamentului cu Naldorex nu este recomandată alăptarea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Naldorex nu prezintă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. La utilizarea AINS, pot apare ameţeli, somnolenţă, oboseală şi tulburări ale vederii. In cazul apariţiei acestor reacţii adverse, pacienţii nu trebuie să conducă sau să folosească utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Naldorex

Acest medicament conţine 1,09 mmol (sau 25 mg) de sodiu la fiecare doză. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienţi care ţin regim fără sare.

Cum să luaţi Naldorex

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Luaţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid şi, de preferat, împreună cu alimente.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 16 ani

Poliartrită reumatoidă, artroză, spondilită anchilozantă

Doza zilnică iniţială recomandată este de 550 până la 1100 mg naproxen sodic, divizată în două prize. Doza de naproxen sodic de menţinere poate fi mai mare sau mai mică, în funcţie de răspunsul pacientului la tratament. Nu trebuie depăşită doua unică de 1100 mg.

Tulburări acute musculoscheletice

Doza zilnică iniţială recomandată este de 550 mg naproxen sodic, urmată de 550 mg naproxen sodic la interval de 12 ore sau 275 mg naproxen sodic la interval de 6-8 ore.

Atac de gută

Doza zilnică iniţială recomandată este de 825 mg naproxen sodic, urmată de 275 mg naproxen sodic la interval de 8 ore.

Dureri periodice lunare

Doza zilnică iniţială recomandată este de 550 mg naproxen sodic, urmată de 550 mg naproxen sodic la interval de 12 ore sau 275 mg naproxen sodic la interval de 6 – 8 ore, dacă este necesar.

Durere acută postoperatorie

Doza zilnică iniţială recomandată este de 550 mg naproxen sodic, urmată de 550 mg naproxen sodic la interval de 12 ore sau 275 mg naproxen sodic la interval de 6-8 ore.

Artrită juvenilă idiopatică

La adolescenţii cu vârsta de 16 ani şi greutatea corporală de 50 kg sau mai mult, doza zilnică iniţială recomandată este de 550 până la 825 mg naproxen sodic, divizată în doua prize.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani

Naldorex nu este recomandat la copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 16 ani. Vârstnici

Naldorex se recomandă a se utiliza în cea mai mică doză eficace. Pacienţi cu insuficienţă renală

Naldorex trebuie administrat cu precauţie la pacienţii cu insuficienţă renală. Doza administrată trebuie redusă. Nu luaţi Naldorex dacă aveţi insuficienţă renală severă (vezi ‘Nu luaţi Naldorex’).

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Naldorex trebuie administrat cu precauţie la pacienţii cu insuficienţă hepatică. Trebuie utilizată o doză redusă. Nu luaţi Naldorex dacă aveţi insuficienţă hepatică severă (vezi ‘Nu luaţi Naldorex’).

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani

Naldorex nu este destinat urilizării la copiii şi adolescenţii sub 16 ani.

Dacă aveţi impresia că efectul Naldorex este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aţi luat mai mult Naldorex decât trebuie

Supradozajul poate determina durere abdominală, greaţă, vărsături, ameţeli, sunete în urechi, iritabilitate şi, în cazuri mai severe, vărsături cu sânge (hematemeză), sânge în scaun (melenă), tulburări ale conştienţei, tulburări ale respiraţiei, convulsii şi insuficienţă a rinichilor. In cazul unei supradoze, medicul va lua măsurile adecvate de tratament.

Dacă aţi uitat să luaţi Naldorex

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Luaţi medicamentul aproximativ în aceeaşi perioadă a zilei. Dacă uitaţi să luaţi medicamentul la ora stabilită, luaţi-l atunci când vă amintiţi.

Dacă încetaţi să luaţi Naldorex

Dacă luaţi naproxen sodic pentru scurt timp, pentru ameliorarea durerii, puteţi întrerupe tratamentul în siguranţă atunci când nu mai aveţi nevoie. Dacă vi s-a prescris un tratament pentru o perioadă îndelungată, înainte de a întrerupe tratamentul, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Intrerupeţi imediat administrarea Naldorex şi adresaţi-vă medicului dacă apare una dintre afecţiunile următoare, care pot fi semne posibile de reacţii adverse severe:

 • tulburări grave ale stomacului, arsuri şi durere abdominală
 • vărsături cu sânge sau cu aspect în zaţ de cafea
 • scaune de culoare neagră sau sânge în urină
 • reacţii ale pielii, cum sunt erupţiile cu mâncărime
 • dificultăţi în respiraţie şi/sau umflături ale feţei sau gâtului
 • oboseală asociată cu pierderea poftei de mâncare
 • durere în gât, aspciată cu ulcere ale gurii, oboseală şi febră
 • sângeră ri ale nasului, sângerări ale pielii
 • oboseală anormală, combinată cu scăderea cantităţii de urină
 • umflături ale feţei, picioarelor sau labei piciorului
 • dureri în piept
 • tulburări ale conştienţei.

Reacţiile adverse sunt clasificate pe grupuri în ordinea frecvenţei:

Foarte frecvente

Afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente

Afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente

Afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 1000

Rare

Afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 10000

Foarte rare

Afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori

Cu frecvenţă necunoscută

Frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Apariţia reacţiilor adverse este de obicei asociată cu utilizarea unor doze mari de medicament.

Frecvente:

 • constipaţie, durere abdominală, greaţă, dispepsie, diaree, stomatită,
 • durere de cap, vertij, ameţeli, somnolenţă,
 • măncărimi, erupţie trecătoare pe piele, sângereare în piele sau mucoase (echimoze), puncte şi pete mici, roşiatice pe piele, determinate de sângerări minore în sau sub piele (purpură),
 • sunete în urechi (tinitus), tulburări ale auzului,
 • tulburări ale vederii,
 • edeme, bătăi frecvente şi puternice ale inimii (palpitaţii),
 • sete, transpiraţii,
 • dificultăţi ale respiraţiei (dispnee).

Mai puţin frecvente:

 • sângerare gastro-intestinală şi/sau perforaţie a stomacului, vărsături cu sânge din stomac sau esofag (hematemeză), sânge în scaun (melenă), vărsături,
 • modificări ale valorilor concentraţiilor în sânge ale enzimelor ficatului, icter,
 • depresie, vise anormale, imposibilitate de concentrare, insomnie, stare de rău,
 • durere musculară şi slăbiciune musculară,
 • căderea părului (alopecie), dermatită fotosensibilă,
 • tulburări ale auzului,
 • insuficienţă cardiacă congestivă (medicamentele similare Naldorex pot fi asociate cu creşterea uşoară a riscului de atac de inimă (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral)),
 • reacţii de hipersensibilitate,
 • pirexie – tremurături şi febră,
 • tulburări ale menstruaţiei,
 • tulburări ale funcţiei rinichilor (nefrită glomerulară, hematurie, nefrită interstiţialăs, sindrom nefrotic, insuficienţă renală, necroză a papilelor renale),
 • modificări ale numărului unor celule din sânge (eozonofilie, granulocitopenie, leucopenie, trombocitopenie),
 • pneumonie (pneumonie eozinofilică).

Reacţii adverse a căror relaţie cauzală cu naproxenul sodic este necunoscută:

 • modificări ale numărului unor celule din sânge (anemie aplastică,anemie hemolitică),
 • inflamarea învelişului sistemului nervos central (meningită aseptică), tulburări psihice (cognitive),
 • reacţii de hipersensibilitate a pielii (necroliză epidermică, eritem polimorf, reacţii de fotosensibilitate similare cu porfiria cutanată tardivă şi epidermoliza buloasă, sindrom Stevens­Johnson, urticarie),
 • inflamarea mucoasei gurii (stomatită ulceroasă),
 • inflamarea vaselor de sânge (vasculită),
 • reacţii de hipersensibilitate (edem angioneurotic), creşterea cantităţii de zahăr din sânge (hiperglicemie), scăderea cantităţii de zahăr din sânge (hipoglicemie).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Naldorex

Nu lăsaţi acest medicament la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj . Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Păstraţi blisterul în cutie, pentru a fi protejat de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Naldorex

 • Substanţa activă este naproxen sodic. Fiecare comprimat filmat conţine naproxen sodic 275 mg, care este echivalent cu naproxen 250 mg.
 • Celelalte component sunt povidonă K30, celuloză microcristalină (E460), talc (E553b) şi stearat de magneziu (E572) în nucleul comprimatului, şi hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol şi indigotină (E132) în filmul comprimatului.

Cum arată Naldorex şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate ovale, uşor biconvexe, de culoare albastru deschis. Comprimatele filmate sunt disponibile în cutii cu 10, 20, 30 şi 60 comprimate în blistere.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

KRKA, d.d., Novo mesto Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto Slovenia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Numele Statului Membru

Denumirea comercială a medicamentului

Portugalia

Naproxeno Krka

Ungaria, Latvia, Polonia

Nalgesin

România

Naldorex

Austria

Naproxen Krka

 
Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2012.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate