Milgamma, drajeuri

Substanță activa
benfotiamină şi cianocobalamină
Clasa ATC
B03BA
Format
drajeuri
Afecțiuni
afecţiuni ale sistemului nervos de diferite etiologii, neuropatie şi polineuropatie (diabetică, alcoolică, etc.), nevralgii, zona, pareze ale nervului facial, leziuni miocardice determinate de carenţe de vitamina B1, afecţiuni reumatice, mialgii, tulburări generate de suprasolicitare
Producător
Dragenopharm
Acțiune terapeutică
vitamina B12 ; combinaţii

Compoziţie

Compoziţie

Un drajeu conţine benfotiamină 50 mg şi cianocobalamină 0,250 mg şi excipienţi: nucleu – lactoză monohidrat, zahăr, amidon de porumb, gelatină, celuloză microcristalină, talc, acid stearic; strat de drajefiere – zahăr, talc, dextrină, sirop de glucoză, substanţă uscată, carbonat de calciu, Shellac, ulei de ricin, dioxid de titan (E 171), Redbrilliant (E 104, E 122, E 124), ceară albă de albine, ceară carnauba.

Grupa farmacoterapeutică: vitamina B12 ; combinaţii.

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni ale sistemului nervos de diferite etiologii, neuropatie şi polineuropatie (diabetică, alcoolică, etc.), nevralgii, zona, pareze ale nervului facial, leziuni miocardice determinate de carenţe de vitamina B1, afecţiuni reumatice, mialgii, tulburări generate de suprasolicitare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului.

Tumori maligne.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Absorbţia vitaminei B12 este inhibată de diferite substanţe cum sunt colchicina, etanolul şi neomicina (în cazul administrării parenterale). De asemenea, antidiabeticele orale de tipul biguanidelor, acidul para – aminosalicilic, precum şi cloramfenicolul şi vitamina C interferă cu absorbţia vitaminei B12.

Atenţionări speciale

La pacienţii cu psoriazis, utilizarea acestui medicament trebuie să fie bine justificată deoarece benfotiamina poate agrava leziunile cutanate.

Sarcina şi alăptarea

Nu există indicii de teratogenitate sau mutagenitate care să pledeze împotriva utilizării Milgamma în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Doza recomandată este de 1 drajeu Milgamma, de 4 ori pe zi. În convalescenţă sau când este utilizat ca adjuvant, doza recomandată este de 1-2 drajeuri Milgamma.

Drajeurile trebuie administrate nemestecate (întregi), cu puţin lichid.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

În cazuri izolate, pot să apară reacţii de hipersensibilitate (erupţii cutanate, urticarie).

Supradozaj

Nu au fost semnalate până în prezent cazuri de intoxicaţii sau supradozaj. Benfotiamina are un indice terapeutic mare.

Alte inormaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere PVC/PVdC a câte 10 drajeuri. Cutie cu 5 blistere PVC/PVdC a câte 10 drajeuri. Cutie cu 10 blistere PVC/PV2C a câte 10 drajeuri.

Producător

Dragenopharm, Germania Mauermann Arzneimittel, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Wörwag Pharma GmbH & Co.KG,

Calwer Strasse 7, D-71034 Böblingen, Germania

Data ultimei verificări a prospectului Martie 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being