Milgamma, drajeuri

Producător: Wörwag Pharma GmbH & Co.KG
Substanță activa
benfotiamină şi cianocobalamină
Clasa ATC
B03BA
Format
drajeuri
Afecțiuni
afecţiuni ale sistemului nervos de diferite etiologii, neuropatie şi polineuropatie (diabetică, alcoolică, etc.), nevralgii, zona, pareze ale nervului facial, leziuni miocardice determinate de carenţe de vitamina B1, afecţiuni reumatice, mialgii, tulburări generate de suprasolicitare
Producător
Dragenopharm
Acțiune terapeutică
vitamina B12 ; combinaţii

Compoziţie

Compoziţie

Un drajeu conţine benfotiamină 50 mg şi cianocobalamină 0,250 mg şi excipienţi: nucleu – lactoză monohidrat, zahăr, amidon de porumb, gelatină, celuloză microcristalină, talc, acid stearic; strat de drajefiere – zahăr, talc, dextrină, sirop de glucoză, substanţă uscată, carbonat de calciu, Shellac, ulei de ricin, dioxid de titan (E 171), Redbrilliant (E 104, E 122, E 124), ceară albă de albine, ceară carnauba.

Grupa farmacoterapeutică: vitamina B12 ; combinaţii.

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni ale sistemului nervos de diferite etiologii, neuropatie şi polineuropatie (diabetică, alcoolică, etc.), nevralgii, zona, pareze ale nervului facial, leziuni miocardice determinate de carenţe de vitamina B1, afecţiuni reumatice, mialgii, tulburări generate de suprasolicitare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului.

Tumori maligne.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Absorbţia vitaminei B12 este inhibată de diferite substanţe cum sunt colchicina, etanolul şi neomicina (în cazul administrării parenterale). De asemenea, antidiabeticele orale de tipul biguanidelor, acidul para – aminosalicilic, precum şi cloramfenicolul şi vitamina C interferă cu absorbţia vitaminei B12.

Atenţionări speciale

La pacienţii cu psoriazis, utilizarea acestui medicament trebuie să fie bine justificată deoarece benfotiamina poate agrava leziunile cutanate.

Sarcina şi alăptarea

Nu există indicii de teratogenitate sau mutagenitate care să pledeze împotriva utilizării Milgamma în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Doza recomandată este de 1 drajeu Milgamma, de 4 ori pe zi. În convalescenţă sau când este utilizat ca adjuvant, doza recomandată este de 1-2 drajeuri Milgamma.

Drajeurile trebuie administrate nemestecate (întregi), cu puţin lichid.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

În cazuri izolate, pot să apară reacţii de hipersensibilitate (erupţii cutanate, urticarie).

Supradozaj

Nu au fost semnalate până în prezent cazuri de intoxicaţii sau supradozaj. Benfotiamina are un indice terapeutic mare.

Alte inormaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere PVC/PVdC a câte 10 drajeuri. Cutie cu 5 blistere PVC/PVdC a câte 10 drajeuri. Cutie cu 10 blistere PVC/PV2C a câte 10 drajeuri.

Producător

Dragenopharm, Germania Mauermann Arzneimittel, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Wörwag Pharma GmbH & Co.KG,

Calwer Strasse 7, D-71034 Böblingen, Germania

Data ultimei verificări a prospectului Martie 2004

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate