Lanvis

Producător: ASPEN PHARMA TRADING LIMITED
Substanță activa
tioguanină
Clasa ATC
L01BB
Format
comprimate
Afecțiuni
leucemie
Producător
EXCELLA GmbH
Acțiune terapeutică
citotoxice

Ce conţine Lanvis?

Un comprimat Lanvis conţine 40 mg tioguanină şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de cartof, gumă arabică, acid stearic, stearat de magneziu.

Pentru ce este utilizat Lanvis?

Lanvis aparţine unui grup de medicamente numite citotoxice. El este utilizat în tratamentul unor tulburări sanguine (leucemie).

Cine poate să utilizeze Lanvis?

Acest medicament poate fi utilizat de majoritatea pacienţilor ce suferă de tulburările menţionate mai sus, dar există un număr mic de pacienţi care nu trebuie să-l utilizeze. Înainte de a-l utiliza trebuie să ştiţi dacă:

  • aţi avut o reacţie alergică sau alte reacţii adverse la tioguanină sau la oricare dintre excipienţii menţionaţi mai sus,
  • sunteţi gravidă sau doriţi să alăptaţi,
  • intenţionaţi să aveţi un copil (această afirmaţie este valabilă atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi),
  • utilizaţi sau este probabil să utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente: fenitoină (medicament utilizat în tratamentul convulsiilor), busulfan (medicament utilizat, de asemenea, în tratamentul convulsiilor, osalazină, mesalazină sau sulfasalazină sau vaccinuri (de exemplu: vaccin contra febrei galbene),
  • aveţi o boală hepatică sau renală,
  • suferiţi de o afecţiune numită sindromul Lesch-Nyhan,
  • aveţi o afecţiune ereditară rară, în care aveţi în corpul dumneavoastră o cantitate prea mică a unei enzime numită tiopurin metiltransferază (TPMT) (dacă nu sunteţi sigur adresaţi-vă medicului dumneavoastră),
  • aveţi intoleranţă la unele zaharuri (dacă nu sunteţi sigur adresaţi-vă medicului dumneavoastră).

Dacă vă încadraţi în oricare dintre categoriile menţionate mai sus vă rugăm să vă adresaţi mai întâi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza acest medicament.

Cum trebuie să utilizaţi Lanvis?

Este important să utilizaţi Lanvis exact aşa cu v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dozele recomandate pot varia mult iar medicul dumneavoastră le poate modifica la anumite intervale de timp.

Pentru adulţi, dozele recomandate pot fi de 60-200 mg tioguanină/m2 şi zi. Pentru copii, dozele recomandate pot fi mai mici, între 60-75 mg tioguanină/m şi zi. Medicul dumneavoastră va stabili durata tratamentului cu Lanvis.

Dacă suferiţi de o boală hepatică sau renală vi se va administra o doza mai mică. Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de apă.

Dacă uitaţi să luaţi o doză adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă data viitoare.

Din când în când, în timp ce utilizaţi Lanvis, medicul dumneavoastră vă va recomanda efectuarea unor teste sanguine. Acestea sunt necesare pentru verificarea numărului celulelor sanguine şi pentru ajustarea dozei, dacă este necesar.

Dacă aţi luat prea mult Lanvis sau dacă altcineva a înghiţit din greşeală medicamentul dumneavoastră adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Lanvis aparţine unui grup de medicamente numite citotoxice, ce pot să irite ochii şi pielea. Pentru a preveni apariţia iritaţiei este important să vă spălaţi mâinile imediat după ce aţi luat comprimatele şi să evitaţi contactul ochii.

Ce reacţii adverse are Lanvis?

La unii pacienţi Lanvis poate determina apariţia unor reacţii adverse. Pot să apară reacţii adverse sanguine. Medicul dumneavoastră vă va efectua teste sanguine, dar trebuie să vă adresaţi imediat acestuia dacă observaţi febră sau oricare alt semn al unei infecţii, vânătăi sau sângerări spontane.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi apariţia oricărei manifestări dintre următoarele:

  • greaţă, vărsături, pierderea poftei de mâncare sau stomatită,
  • oricare semn de icter (colorarea în galben a ochilor sau pielii)

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi apariţia unei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionată în acest prospect.

Cum trebuie păstrat Lanvis?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se ţine flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină şi umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună a 25 comprimate.

Lanvis este produs de către:

EXCELLA GmbH
Nürnberger Strasse 12, 90537 Feucht, Germania
GLAXOSMITHKLINE PHARMACEUTICALS S.A. Ul. Grunwaldzka 189, 60-322 Poznan, Polonia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este:

ASPEN PHARMA TRADING LIMITED 12/13 Exchange Place I.F.S.C, Dublin 1, Irlanda

Data ultimei verificări a prospectului Mai, 2012

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă