Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Fluor-Vigantoletten 500 UI/0,55 mg/ 1000 UI/0,55 mg comprimate

Companie: Merck KGaA
Cuprins
Ce este Fluor-Vigantoletten şi pentru ce se utilizează
Inainte să utilizaţi Fluor-Vigantoletten
Cum să utilizaţi Fluor-Vigantoletten
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Fluor-Vigantoletten
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Fluor-Vigantoletten şi pentru ce se utilizează

Fluor-Vigantoletten 500 UI/0,55 mg conţine substanţele active colecalciferol (vitamina D3) şi fluorură de sodiu şi este indicat în profilaxia cariilor şi a rahitismului la:

-          sugari cu vârsta peste 6 luni

-          copii în primii doi ani de viaţă

-          copii cu absorbţie deficitară a vitaminei D.

Fluor-Vigantoletten 1000 UI/ 0,55 mg conţine substanţele active colecalciferol (vitamina D3) şi fluorură de sodiu şi este indicat în profilaxia cariilor şi a rahitismului la sugari prematuri cu vârsta peste 6 luni, în cazul în care concentraţia de fluorură în apă potabilă/apă minerală este sub 0,3 mg/l.

Observaţii

Cariile dentare (stricarea dinţilor) reprezintă cea mai frecventă boală care afectează dinţii. Această stare este caracterizată de echilibrul alterat între demineralizarea şi reminalizarea componentelor salivei. Alimentele care conţin zahăr sunt demineralizante în mod special, iar fluorura (în acest caz fluorura de sodiu) contracarează demineralizarea.

În rahitismul datorat deficienţei de vitamina D, formarea defectuoasă a osului determină oase moi. Vitamina D luată cu dieta trebuie convertită în organismul uman în vitamină D3. Pielea preia acest rol prin expunere la lumina solară. Acesta este motivul pentru care această boală apare în special în Marea Britanie. Copiii care au o dietă insuficientă preiau, de asemenea, prea puţină vitamină D din intestine. În ambele cazuri, vitamina D3 este administrată profilactic.

sus

Inainte să utilizaţi Fluor-Vigantoletten

Nu utilizaţi Fluor-Vigantoletten:

-       dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la colecalciferol, fluorură de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluor-Vigantoletten;

-         în hipercalcemie şi hipercalciurie;

-         în caz de mobilitate restricţionată (de exemplu datorită unui mulaj de plastic);

-        dacă sunt utilizate şi alte surse de furnizare de fluorură, de exemplu prin apă potabilă sau prin apă minerală;

-         dacă aveţi calculi renali prezenţi sau în antecedente ;

-         în sarcoidoză.

Fluor-Vigantoletten conţine ulei de soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Fluor-Vigantoletten:

Se recomandă precauţie deosebită la administrarea de doze suplimentare de vitamină D, de exemplu prin administrarea altor medicamente.

-           La nou-născuţii prematuri şi imaturi cu greutate mică la naştere, profilaxia cariilor prin furnizare sistemică de fluorură, trebuie începută numai atunci când greutatea corporală a atins 3000 g şi când dezvoltarea fizică este normală.

-           Dacă sugarii primesc o dietă echilibrată sau dacă formula este preparată cu apă potabilă sau minerală conţinând mai mult de 0,3 mg fluorură/ litru, nu este recomandată adăugarea suplimentară de fluorură (de exemplu din comprimatele cu fluorură). Administrarea comprimatelor cu fluorură nu este necesară la copiii care primesc o dietă echilibrată, datorită unei tulburări metabolice congenitale.

În tulburări cronice severe care alterează creşterea, medicul trebuie să decidă pentru sau împotriva utilizării Fluor-Vigantoletten.

În cazul aportului sistemic de fluorură, pasta de dinţi ce conţine fluorură nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 3 ani.

În cazul utilizării laptelui îmbogăţit cu vitamina D3, adăugarea vitaminei D3 poate să nu fie necesară. În caz de insuficienţă renală trebuie supravegheat îndeaproape bilanţul fosfocalcic.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Efectele şi toleranţa lor pot fi influenţate de administrarea simultană a altor medicamente. Astfel de interacţiuni pot de asemenea să aibă loc dacă a trecut un scurt timp de la utilizarea altei medicaţii.

Digitalice (glicozide cardiotonice): Administrarea orală a vitaminei D3 poate să crească eficacitatea şi potenţialul toxic al acestora. Este necesară o monitorizare medicală regulată, care să includă evaluarea EKG-ului, calciului seric şi, dacă este posibil, a nivelelor plasmatice de digoxină sau digitoxină.

Diuretice tiazidice (de exemplu benzotiadiazine): Excreţia urinară de calciu poate fi redusă şi poate creşte riscul de hipercalcemie. Este necesară monitorizarea regulată a valorilor calcemiei.

Fenitoină şi barbiturice (de exemplu, fenobarbital): Concentraţiile plasmatice de 25-hidroxi colecalciferol pot fi scăzute iar biotransformarea la metaboliţi inactivi poate fi intensificată.

Glucocorticoizi: Efectele colecalciferolului pot fi antagonizate şi absorbţia calciului diminuată.

Metaboliţi sau analogi ai vitaminei D (de exemplu calcitriol): Este recomandată asocierea cu Fluor-Vigantoletten numai în cazuri excepţionale şi cu monitorizarea valorilor calcemiei.

Rifampicină şi izoniazidă: Pot intensifica biotransformarea vitaminei D3 şi îi pot reduce eficacitatea.

Activitatea vitaminei D este redusă de medicamente care leagă fosforul (de exemplu antiacide ca hidroxidul de aluminiu şi magneziu).

Utilizarea Fluor-Vigantoletten împreună cu alimente şi băuturi

Lactate: absorbţia fluorurii poate fi scăzută (se formează fluorura de calciu greu absorbabilă). Sarcina şi alăptarea

Nu se recomandă administrarea Fluor-Vigantoletten femeilor însărcinate sau care alăptează. Suplimentarea dietei cu fluorură în perioada prenatală în ultimele două trimestre (2,2 mg fluorură de sodiu sau 1 mg fluorură zilnic) a fost raportată ca fiind sigură.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Fluor-Vigantoletten

Fluor-Vigantoletten conţine zaharoză. Dacă medicul dumneavostră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Fluor-Vigantoletten conţine ulei de soia parţial hidrogenat. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Fluor-Vigantoletten

Utilizaţi întotdeauna Fluor-Vigantoletten exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza trebuie stabilită luând în considerare orice alte surse de furnizare a fluorurii. Pentru a fi sigur că este utilizată doar o singură formă sistemică de furnizare a fluorurii, medicul pediatru trebuie să ia în considerare pentru recomandarea dozei aportul zilnic de sare fluorurată

, comprimatele de fluorură (care includ doza zilnică), apa minerală bogată în fluorură şi conţinutul în fluorură al apei potabile.

Următoarea schemă de dozare a furnizării sistemice de fluorură se bazează pe recomandările Societătii Germane a Dentiştilor, Stomatologilor şi a Ortodonţilor (Deutsche Gesellschaft für Zahn-, Mund- und Kieferheilkunde - DGZMK), din anul 2000.

 

Concentraţiile de fluorură în apa potabilă/apa minerală (mg/l)

 

< 0.3

0.3-0.7 >0.7

Vârsta

0-6 luni

-

- -

6 - 12 luni

0,25

- -

1 până la < 3 ani

0,25

 

3 până la < 6 ani

0,50

0,25 -

6 ani

1,0

0,5 -

 

 

Următoarele recomandări de dozare se aplică pentru concentratiile de fluorură din apa potabilă sau din apa minerală cu un conţinut mai mic de 0.3 mg fluorură/litru.

Pentru profilaxia sugarilor şi a copiilor mici până la vârsta de 2 ani: un comprimat de Fluor- Vigantoletten 500 UI/ 0,55 mgpe zi (echivalent cu 500 U.I. vitamină D3 şi cu 0,25 mg fluorură). Pentru profilaxia copiilor cu absorbţie deficitară a vitaminei D: 2 comprimate de Fluor-Vigantoletten 500 UI/0,55 mg pe zi (echivalent cu 1000 U.I. vitamină D3 şi cu 0,50 mg fluorură) începând cu al treilea an de viaţă.

Pentru profilaxia nou-născuţilor prematuri: un comprimat pe zi de Fluor-Vigantoletten 1000 UI/0,55 mg (echivalent cu 1000 U.I. vitamină D3 şi cu 0,25 mg fluorură).

Mod de administrare

Comprimatul trebuie lăsat să se dezintegreze în apă într-o lingură şi apoi este cel mai bine administrat în timpul mesei. În cazul în care comprimatele zdrobite de Fluor-Vigantoletten se adaugă în sticla sau

lingura cu alimente pentru sugari, respectivul aliment trebuie consumat complet, deoarece altfel sugarul nu primeşte întreaga doză de substanţă activă.

Durata tratamentului

Medicul determină durata tratamentului.

Dacă în timpul tratamentului de lungă durată sunt primite cu dieta doar cantităţi inadecvate de fluorură şi de vitamina D3, administrarea medicamentului trebuie continuată până la sfârşitul celui de­al doilea an de viaţă.

Dacă aţi utilizat mai mult Fluor-Vigantoletten decât trebuie

Nu sunt de aşteptat reacţii adverse în cazul unui supradozaj o singură dată.

Contactaţi imediat medicul dacă dumneavoastră (sau altcineva) ia în mod neadecvat doze prea mari din acest medicament în mod repetat.

Supradozajul acut sau cronic al vitaminei D3 poate produce hipercalcemie care poate fi persistentă şi poate pune viaţa în pericol. Simptomele sunt puţin caracteristice şi se pot manifesta sub formă de aritmie cardiacă, greaţă, vărsături, constipaţie, sete, polidipsie, poliurie, deshidratare, hipercalciurie cu formare de calculi renali, nefrocalcinoză, slăbiciune musculară, adinamie sau tulburări de conştienţă. în plus, supradozajul cronic poate conduce la calcificări vasculare şi tisulare.

Supradozajul cronic al fluorurii în primii ani de viaţă poate conduce la fluoroză dentară cu defecte ale smalţului la dinţii permanenţi. în cazul supradozajului substanţial de-a lungul unei perioade prelungite de timp, pot apărea tulburări în formarea osului.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Fluor-Vigantoletten

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă administrarea Fluor-Vigantoletten a fost întreruptă timp de câteva săptămâni, medicul poate decide să prelungească tratamentul peste această perioadă.

Dacă încetaţi să utilizaţi Fluor-Vigantoletten

Medicul dumneavoastră vă va sfătui când să opriţi administrarea acestui produs.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fluor-Vigantoletten poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Tulburări gastro-intestinale:

Tulburări gastro-intestinale precum constipaţie, flatulenţă, greaţă, durere abdominală sau diaree.

Tulburări ale pielii şi ţesutului conjunctiv:

Reacţii de hipersensibilitate precum prurit, erupţie sau urticarie.

Tulburări de nutriţie şi metabolism:

Hipercalcemie şi hipercalciurie în cazul administrării prelungite de doze mari.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Fluor-Vigantoletten

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Fluor-Vigantoletten după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de

expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se ţine blisterul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Fluor-Vigantoletten

Fluor-Vigantoletten 500 UI/ 0,55 mg comprimate

Substanţele active sunt colecalciferol şi fluorură de sodiu. Fiecare comprimat conţine 12,5 micrograme colecalciferol (corespunzător la 500 U.I. vitamina D3) şi 0,55 mg fluorură de sodiu (corespunzătoare la 0,25 mg fluorură).

Fluor-Vigantoletten 1000 UI/0,55 mgcomprimate

 

Substanţele active sunt colecalciferol şi fluorură de sodiu. Fiecare comprimat conţine 25 micrograme colecalciferol (corespunzător la 1000 U.I. vitamina D3) şi 0,55 mg fluorură de sodiu (corespunzătoare

la 0,25 mg fluorură).

 

     
 

 

Celelalte componente sunt:

Ulei de soia parţial hidrogenat, DL-alfa-tocoferol, gelatină , zaharoză, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, tristearat de gliceril, celuloză microcristalină, talc, amidonglicolat de sodiu (tip C), amidon de porumb, manitol.

Cum arată Fluor-Vigantoletten şi conţinutul ambalajului

Fluor-Vigantoletten 500, comprimate

Comprimate aproape albe, rotunde, biplane, cu marginea teşită, având inscripţionate pe una din feţe «EM 62» iar pe cealaltă prezentând un şanţ median.

Fluor-Vigantoletten 1000, comprimate

 

Comprimate aproape albe, rotunde, biplane, cu marginea teşită, având inscripţionate pe una din feţe

«EM 63» iar pe cealaltă prezentând un

şanţ median

 

 

 

Fluor-Vigantoletten 500 UI/ 0,55 mg comprimate

Cutie cu un blister din folie Al/PVC a câte 30 de comprimate

Fluor-Vigantoletten 1000 UI/ 0,55 mg comprimate

Cutie cu un blister din folie Al/PVC a câte 30 de comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Merck KGaA,

Frankfurter Strasse 250, 64293 Darmstadt, Germania

Fabricantul

Merck KGaA,

Frankfurter Strasse 250, 64293 Darmstadt, Germania

sau

Merck KGaA&Co. Werk Spittal, Hösslgasse 20, 9800 Spittal/Drau, Austria

Acest prospect a fost aprobat în

Noiembrie 2011

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul...
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama...
CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare...
ApropoTv.ro
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei? Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Ben Affleck şi Ricky Martin, protagonişti...
Go4it.ro
A mers la lift după carantină și a rămas perplexă. Este uluitor ce a gasit in partea de jos FOTO, VIDEO A mers la lift după carantină și a rămas...
A stat mult cu căștile în urechi și...
Un obiect misterios a ajuns la un centru...
ProMotor.ro
Atenţie şoferi. Ce se întâmplă dacă pui AVARIILE ca să mulţumeşti, în trafic? Atenţie şoferi. Ce se întâmplă dacă...
Așa se testau mașinile pe vremea lui CEAUȘESCU:...
Cum arată un conflict în trafic la Moscova....
Descopera.ro
Stârneşte multe CONTROVERSE dar este pe placul BĂRBAŢILOR: ce FANTEZIE au femeile dar le este ruşine să spună Stârneşte multe CONTROVERSE dar este pe...
VIDEO. Americanii au testat un TUN LASER,...
S-a uitat la acest FILM pentru adulţi timp...
ULTIMA ORĂ
A mers la lift după carantină și a rămas perplexă. Este uluitor ce a gasit in partea de jos FOTO, VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .