FARAGEL FORTE, Gel

Producător: FARAN Lab. S.A.
Substanță activa
camfor
Clasa ATC
M02AX
Format
gel
Afecțiuni
Adjuvant in tratamentul artralgiilor, mialgiilor, entorselor si luxatiilor, inflamatiilor la nivelul sistemului musculo-scheletic, congestiei mucoaselor la nivelul tractului respirator superior.
Producător
FARAN Lab. S.A.
Acțiune terapeutică
produse topice pentru dureri articulare si musculare

Compozitie/ Indicatii terapeutice

Compozitie:

100 g gel contin camfor 5 g, levomentol 1,5 g, nicotinat de metil 1 g, ulei volatil de eucalipt 1 g, ulei volatil de terebentina 0,5 g, etanol 45 g si excipienti:

Cetomacrogol 1000, Carbomer 940, trietanolamina, Patent Blue V (E 131), tartrazina (E 102), apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: alte produse topice pentru dureri articulare si musculare, produse, combinatii.

Indicatii terapeutice

Adjuvant in tratamentul artralgiilor, mialgiilor, entorselor si luxatiilor, inflamatiilor la nivelul sistemului musculo-scheletic, congestiei mucoaselor la nivelul tractului respirator superior.

Contraindicatii/ Precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului.

Sugari.

Este contraindicata administrarea medicamentului la nivelul mucoaselor sau la nivelul zonelor cutanate cu leziuni deschise sau ulceratii.

Precautii

Datorita continutului medicamentului in ulei volatil de eucalipt si in levomentol, in cazul administrarii in zona cefalica si pre-cefalica la copii mici, exista riscul de aparitie a spasmului glotic sau bronsic, simptomelor asemanatoare crizelor de astm bronsic, sau chiar a decesului prin asfixie. Avand in vedere si lipsa datelor in privinta utilizarii la copii, Faragel forte nu este indicat la copii.

Se va evita administrarea la nivelul ochilor sau la nivelul altor mucoase. Se administreaza doar extern.

Interactiuni/ Atentionari speciale

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Atentionari speciale

In cazul aparitiei febrei, tusei sau in cazul persistentei simptomelor adresati-va medicului. Sarcina si alaptarea:

Trebuie evitata administrarea medicamentului la gravide sau la femeile care alapteaza. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Adulti

Faragel forte se administreaza cutanat la nivelul zonei afectate, de 3 – 4 ori pe zi si se maseaza usor.

Atunci cand este utilizat ca decongestionant la nivelul tractului respirator superior, Faragel forte se administreaza in strat subtire la nivelul umerilor, gatului si in principal a toracelui anterior, in asa fel incat pacientii sa inhaleze vaporii eliberati.

Dupa fiecare administrare se spala mainile si se inchide bine tubul.

Copii

Nu au fost stabilite indicatiile si modul de administrare la copii.

Reactii adverse/ Supradozaj

Reactii adverse

Datorita continutului in ulei volatil de camfor:

-administrarea locala a medicamentului poate determina iritatii cutanate sau tulburari prin resorbtie locala sau pe cale aeriana a vaporilor eliberati;

-ocazional, poate apare eczema de contact la locul administraţii;

Datorita continutului in levomentol, pot apare reactii de hipersensibilitate incluzand dermatite de contact; au fost raportate cazuri de apnee sau de colaps dupa administrarea mentolului la nivelul narilor la sugari.

Supradozaj

In literatura de specialitate sunt mentionate urmatoarele simptome care pot apare in caz de supradozaj:

-cele ale intoxicatiei cu eucaliptol:

-senzatie de arsura la nivelul regiunii epigastrice sau nazale

-greata

-varsaturi

-ameteli

-slabiciune musculara -cele ale intoxicatiei cu mentol: -toxicitate la nivel SNC (sistem nervos central); doza letala este de aproximativ 1 g/kg. – mentolul este o substanta rar sensibilizanta local dar poate apare: cheilita de contact alergica, urticarie, frisoane atunci cand este aplicat pe o suprafata intinsa a corpului, in special la persoane in varsta.

-In caz de supradozaj prin ingestie, camforul produce iritatie la nivelul SNC si la nivel gastrointestinal. Dupa ingestie, initial apar greata si varsaturi. Acestea pot fi urmate de hiperexcitabilitate cerebrala, agitatie, anxietate, cefalee. -Nicotinatul de metil poate produce o iritatie severa in caz de supradozaj.

Alte informatii

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu a 80 g gel.

Producator

Faran Lab. S.A., Grecia

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

Faran Lab. S.A.,

Achaias & Trizinias 14564, Nea Kifissia, Atena, Grecia

Data ultimei verificari a prospectului

August, 2005

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate