Dolforin 25 micrograme/oră, 50 micrograme/oră, 75 micrograme/oră, 100 micrograme/oră plasture transdermic

Substanță activa
fentanil
Clasa ATC
N02AB
Format
plasture transdermic
Afecțiuni
tratamentul durerii severe
Producător
GEDEON RICHTER Plc.
Acțiune terapeutică
opioide

Ce este Dolforin şi pentru ce se utilizează

Fentanil aparţine unui grup de analgezice puternice numite opioide. Analgezicul fentanil, trece lent din plasture prin piele şi ajunge în organism.

Adulţi

Fentanilul este utilizat în tratamentul durerii severe şi de lungă durată care nu poate fi tratată adecvat decât cu analgezice puternice.

Copii

Fentanilul este utilizat pentru tratament pe termen lung a durerilor severe şi de lungă durată la copii cu vârsta de peste 2 ani, care au fost trataţi anterior cu alte analgezice puternice.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dolforin

Nu utilizaţi Dolforin

–    dacă sunteţi alergic la fentanil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. (enumerate la punctul 6).

–    dacă suferiţi de durere de scurtă durată, de exemplu după o intervenţie chirurgicală

–    dacă sistemul dumneavoastră nervos central este afectat puternic, de exemplu de o leziune cerebrală

–    dacă copilul dumneavoastră care suferă are vârsta mai mică de 2 ani

–    dacă copilul dumneavoastră nu a fost tratat cu analgezice puternice cum ar fi morfina.

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi Dolforin, adresaţi-vă medicului dumeavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

AVERTISMENT:

Dolforin nu trebuie administrat în tratamentul durerii acute sau postoperatorii deoarece în folosirea pe termen scurt nu există posibilitatea de a ajusta doza şi din cauza că poate să apară hipoventilaţie gravă sau hipoventilaţie care poate pune viaţa în pericol

Dolforin este un medicament care poate pune în pericol viaţa copiilor.

Aceasta se aplică şi în cazul plasturilor trasdermici folosiţi.

Ţineţi cont de faptul că aspectul acestui medicament poate fi tentant pentru copii.

Dolforin poate prezenta reacţii adverse care pot pune în pericol viaţa persoanelor care nu folosesc

medicamente opioide în mod regulat.

Pacienţii care au prezentat reacţii adverse grave trebuie monitorizaţi timp de până la 24 de ore după îndepărtarea Dolforin până ce concentraţia plasmatică a fentanilului scade.

Înainte să începeţi utilizarea Dolforin trebuie să informaţi medicul dacă suferiţi de vreuna dintre afecţiunile de mai jos, deoarece riscul apariţiei reacţiilor adverse este crescut şi/sau medicul va trebui să vă prescrie o doză mai scăzută de fentanil.

–                astm bronşic, deprimare respiratorie sau altă boală de plămâni

–                tensiune arterială scăzută

–                insuficienţă hepatică

–                insuficientă renală

–           dacă aţi avut sau aveţi traumatisme la cap, o tumoră cerebrală, semne de presiune intracraniană crescută (de exemplu cefalee, tulburări de vedere), modificări ale stării de conştienţă sau pierderea conştienţei sau comă

–                bătăi încetinite şi neregulate ale inimii (bradiaritmie)

–                miastenia gravis (boală care determină oboseală şi slăbiciune musculară).

Informaţi medicul dacă faceţi febră în timpul tratamentului, deoarece temperatura ridicată a corpului poate determina pătrunderea prin piele a unei cantităţi prea mari de medicament. Din acelaşi motiv, trebuie să aveţi grijă ca plasturele să nu fie expus la căldură directă, cum sunt pături electrice, sticle cu apă fierbinte, saună, solar sau băi fierbinţi. Este permis să staţi afară la soare, dar pe perioada zilelor călduroase de vară trebuie să protejaţi plasturele cu un obiect de îmbrăcăminte.

Dacă utilizaţi Dolforin pentru o perioadă lungă de timp, pot apărea toleranţă, dependenţă fizică sau psihică. Totuşi, acestea sunt rar întâlnite în timpul tratamentului durerii provocate de cancer.

Dacă sunteţi un pacient vârstnic sau dacă starea dumneavoastră fizică este precară (caşectic), medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu mare atenţie, deoarece s-ar putea să fie necesar să vă prescrie o doză mai scăzută.

Plasturele nu trebuie tăiat în bucăţi mai mici, deoarece calitatea, eficacitatea şi siguranţa unor asemenea plasturi divizaţi nu a fost demonstrată.

Copii şi adolescenţi

Plasturele transdermic cu fentanil trebuie utilizat doar la adolescenţi şi copii cu vârsta de cel puţin 2 ani, care au fost trataţi anterior cu alte opioide (de exemplu morfină). Plasturele transdermic cu fentanil nu trebuie utilizat la sugarii şi copii mici cu vârsta sub 2 ani.

Pentru protecţia împotriva ingestiei accidentale de către copil, trebuie luate măsuri de precauţie atunci când se alege locul de aplicare al plasturelui transdermic cu fentanil (vezi pct.3, Cum să utilizaţi Dolforin) şi aderenţa plasturelui trebuie monitorizată strict.

Dolforin împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi barbiturice (utilizate pentru tratamentul tulburărilor de somn), buprenorfină, nalbufină sau pentazocină (alte analgezice puternice). Nu este recomandată utilizarea lor împreună cu Dolforin.

Dacă în acelaşi timp luaţi medicamente care afectează funcţia sistemului nervos central, este mai probabil să aveţi reacţii adverse, în special dificultăţi respiratorii. Aceasta se referă de exemplu la:

–                medicamente utilizate pentru tratamentul anxietăţii (tranchilizante)

–                medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei (antidepresive)

–                medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor psihice (neuroleptice)

–                anestezice, dacă credeţi că vă vor fi administrate anestezice, spuneţi medicului sau stomatologului că utilizaţi Dolforin

–                medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor de somn (hipnotice, sedative)

–                medicamente utilizate pentru tratamentul alergiilor sau răului de mişcare (antihistaminice/antiemetice)

–                alte analgezice puternice (opioide)

–                alcool etilic.

Nu trebuie să utilizaţi medicamentele listate mai jos în acelaşi timp cu Dolforin, decât dacă sunteţi monitorizat îndeaproape de către medicul dumneavoastră.

Aceste medicamente pot creşte efectele şi reacţiile adverse ale Dolforin. Acestea se referă de exemplu la:

–                 ritonavir (utilizat în tratamentul SIDA)

–                ketoconazol, itraconazol (utilizate în tratamentul infecţiilor fungice)

–                 diltiazem (utilizat în tratamentul bolilor de inimă)

–                 antibiotice macrolide (utilizate în tratamentul infecţiilor)

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi sau aţi utilizat în ultimele 14 zile IMAO (de exemplu moclobemidă utilizată în tratamentul depresiei sau selegilină utilizată în tratamentul bolii Parkinson). Dacă aceste medicamente sunt administrate în acelaşi timp, toxicitatea lor poate fi crescută.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Dolforin împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Utilizarea în acelaşi timp a Dolforin cu cantităţi mari de alcool etilic, creşte riscul apariţiei de reacţii adverse severe şi poate determina dificultăţi de respiraţie, scăderea tensiunii arteriale, sedare profundă şi comă.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Este recomandat să nu utilizaţi Dolforin în timpul travaliului şi al naşterii (inclusiv la operaţia cezariană), deoarece fentanilul poate provoca probleme respiratorii la nou-născut. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Dolforin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Dolforin nu trebuie administrat în timpul sarcinii sau alăptării, decât dacă este absolut necesar. Siguranţa utilizării în timpul sarcinii nu a fost stabilită. Fentanilul trece în laptele matern şi poate provoca reacţii adverse sugarului alăptat, cum sunt sedarea şi deprimarea respiratorie. Orice cantitate de lapte matern produsă în timpul tratamentului sau în primele 72 ore de la îndepărtarea ultimului plasture trebuie aruncată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dolforin are influenţă majoră asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Aceasta poate apărea mai ales la începutul tratamentului, atunci când doza este modificată, ca şi la asocierea cu alcool etilic sau tranchilizante. Dacă aţi utilizat aceeaşi doză de Dolforin o perioadă lungă de timp, medicul dumneavoastră poate decide să vă permită conducerea şi folosirea unor utilaje periculoase. Nu conduceţi sau folosiţi utilaje periculoase în timpul tratamentului cu Dolforin, decât dacă medicul dumneavoastră vă permite acest lucru.

Cum să utilizaţi Dolforin

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră va decide ce concentraţie de Dolforin este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Medicul dumneavoastră îşi va baza raţionamentul după: severitatea durerii dumneavoastră, starea dumneavoastră generală şi tipul de tratament pe care l-aţi primit până atunci pentru tratarea durerii.

În funcţie de răspunsul dumneavoastră la tratament, concentraţia sau numărul de plasturi pot fi modificate. Efectul este obţinut în 24 ore după aplicarea primului plasture şi scade treptat după ce plasturele este îndepărtat. Nu întrerupeţi tratamentul fără a discuta cu medicul dumneavoastră.

Primul dumneavoastră plasture va începe să lucreze lent, poate dura o zi întreagă, astfel că medicul dumneavoastră vă poate administra analgezice suplimentare până când plasturii transdermici cu fentanil vor începe să lucreze complet. Ulterior, Dolforin trebuie să ajute la calmarea durerii în mod continuu şi trebuie să puteţi întrerupe administrarea celorlalte analgezice. Totuşi, uneori se poate să mai aveţi nevoie de administrarea unor analgezice suplimentare.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Fentanilul trebuie utilizat doar la copii şi adolescenţi cu vârsta de cel puţin 2 ani, care au fost trataţi anterior cu alte opioide (de exemplu morfină). Dolforin nu trebuie utilizat la sugarii şi copiii mici cu vârsta sub 2 ani.

Cum se aplică Dolforin

–                Găsiţi o suprafaţă netedă a părţii superioare a corpului (trunchi) sau braţului, unde pielea este lipsită de păr, tăieturi, aluniţe sau alte pete. Această zonă nu trebuie să fi fost iradiată în timpul radioterapiei.

–                Dacă pielea este acoperită de păr, atunci tăiaţi părul cu un foarfece. Nu radeţi, deoarece bărbieritul irită pielea. Dacă pielea necesită spălare, spălaţi cu apă. Nu folosiţi săpun, ulei, loţiuni, alcool sau alte soluţii care pot irita pielea. Pielea trebuie să fie complet uscată înainte de aplicarea plasturelui.

–                Plasturele trebuie aplicat imediat după deschiderea ambalajului. După îndepărtarea foliei protectoare, plasturele este aplicat pe piele apăsând uşor cu podul palmei aproximativ 30 de secunde

pentru a vă asigura că plasturele a aderat bine la piele. Fiţi atent în mod deosebit dacă plasturele s-a lipit corespunzător pe margini.

–                Un plasture transdermic cu fentanil este de obicei utilizat timp de 72 de ore (3 zile). Pe ambalajul exterior puteţi nota data şi ora aplicării plasturelui. Aceasta vă va ajuta să vă amintiţi când trebuie schimbat plasturele.

–                Zona unde se aplică plasturele trebuie să nu fie expusă la surse externe de căldură (vezi Atenţionări şi precauţii).

–                Deoarece plasturele este protejat în exterior de o folie protectoare impermeabilă, acesta poate fi purtat în timpul duşului.

–                La copii, aplicarea se face de preferinţă în partea superioară a spatelui, pentru a minimaliza posibilul risc de îndepărtare a plasturelui de către aceştia.

Cum se schimbă plasturele transdermic

–                Îndepărtaţi plasturele după perioada indicată de doctorul dumneavoastră. În majoritatea cazurilor, aceasta este după 72 ore (3 zile), la unii pacienţi fiind după 48 ore (2 zile). De obicei, plasturele nu se dezlipeşte singur. Dacă rămân pe piele reziduuri după îndepărtarea plasturelui transdermic, le puteţi îndepărta cu multă apă şi săpun.

–                Îndoiţi plasturele folosit în două astfel încât marginile adezive să se lipească una de alta. Puneţi plasturii folosiţi înapoi în ambalajul exterior şi aruncaţi-l la coşul de gunoi menajer sau când este posibil înmânaţi-l farmacistului.

–                Aplicaţi un nou plasture conform descrierii de mai sus pe o altă zonă a pielii. Trebuie să treacă cel puţin 7 zile înaintea utilizării aceleaşi zone.

Dacă utilizaţi mai mult Dolforin decât trebuie

Dacă aţi aplicat mai mulţi plasturi decât v-au fost prescrişi, îndepărtaţi plasturii şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau unui spital pentru evaluarea riscurilor.

Semnul cel mai frecvent de supradozaj este reducerea capacităţii de a respira. Simptomele se manifestă prin respiraţie neobişnuit de lentă sau superficială. Dacă manifestaţi aceste simptome, îndepărtaţi imediat plasturele şi anunţaţi imediat un medic. In timp ce aşteptaţi medicul, menţineţi pacientul în stare de conştienţă vorbindu-i sau scuturându-l din când în când.

Alte semne şi simptome ale supradozajului sunt somnolenţa, temperatura scăzută a corpului, rata scăzută a bătăilor inimii, tonus muscular scăzut, sedare profundă, pierderea coordonării musculare, micşorarea pupilelor şi convulsiile.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dolforin

Nu utilizaţi sub nicio formă o doză dublă.

Trebuie să schimbaţi plasturele la acelaşi moment al zilei, la fiecare trei zile (fiecare 72 ore), dacă nu aţi fost sfătuiţi altfel de către medicul dumneavoastră. Dacă aţi uitat, schimbaţi plasturele imediat ce v-aţi amintit. Dacă aţi întarziat foarte mult schimbarea plasturelui, adresaţi-vă medicului, deoarece s-ar putea să aveţi nevoie de analgezice suplimentare.

Dacă încetaţi să utilizaţi Dolforin

În cazul în care doriţi să întrerupeţi sau să renunţaţi la tratament, trebuie să discutaţi întotdeauna cu medicul dumneavoastră despre motivele întreruperii şi despre continuarea tratamentului. Utilizarea îndelungată a Dolforin poate determina dependenţă fizică. Dacă întrerupeţi tratamentul, vă puteţi simţi rău.

Deoarece riscul apariţiei simptomelor sindromului de abstinenţă (greaţă, vărsături, diaree, anxietate sau tremor muscular) este mai mare dacă tratamentul este întrerupt brusc, nu trebuie să întrerupeţi tratamentul cu Dolforin fără să discutaţi întâi cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Daţi plasturele jos şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital dacă observaţi sau suspectaţi vreuna dintre următoarele reacţii adverse. Aţi putea avea nevoie de îngrijire medicală urgentă.

Senzaţie neobişnuită de oboseală, respiraţie mai lentă sau mai slabă decât era de aşteptat.

Foarte rar, aceste dificultăţi respiratorii pot pune viaţa în pericol sau pot fi letale, în special la pacienţii care nu au folosit opioide analgezice puternice înainte (ca Dolforin sau morfina). Dacă fie dumneavoastră fie partenerul sau îngrijitorul dumneavoastră observaţi că dumneavoastră sau copilul dumneavoastră respiraţi mult mai lent sau mai slab, urmaţi recomandările de mai sus, rămâneţi în mişcare şi vorbiţi cât mai mult posibil.

Umflare bruscă a feţei sau a gâtului, iritaţie severă, înroşire sau apariţie de vezicule pe pielea dumneavostră.

Acestea ar fi semne ale unei reacţii alergice severe. Acest lucru se întâmplă numai la un număr mic de persoane. Convulsii, crize sau atacuri de apoplexie. Acestea afectează mai puţin de 1 din 100 de persoane.

Următoarele reacţii adverse au fost de asemenea raportate

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane):

Greaţă sau vărsături, constipaţie

Ameţeală, somnolenţă sau incapacitate de a dormi

Durere de cap

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 persoane):

Reacţie alergică

Senzaţie de bătăi neobişnuite ale inimii (numite şi palpitaţii), ritm rapid al inimii

Tensiune arterială crescută

Pierdere a poftei de mâncare sau uscăciune a gurii

Sentiment de nervozitate, nelinişte sau depresie

Confuzie, halucinaţii (vederea, simţirea sau auzirea de lucruri care nu sunt prezente) Senzaţie de înţepături şi furnicături, tremor, senzaţie de vârtej Spasme musculare

Durere de stomac, indigestie, dificultate de urinare Diaree

Senzaţie de frig, transpiraţie excesivă Senzaţie generală de disconfort, oboseală, slăbiciune Umflare a mâinilor, gleznelor şi picioarelor Mâncărime, erupţii sau înroşire la nivelul pielii

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 persoane):

Simptome asemănătoare gripei

Ritm lent al inimii

Tensiune arterială scăzută

Senzaţie de sensibilitate diminuată, mai ales la nivelul pielii

Coloraţie albăstruie a pielii

Sentiment de nelinişte, dezorientare, excitare sau uşurare neobişnuită

Pierdere a memoriei

Eczemă şi/sau alte tulburări tegumentare, inclusiv dermatită unde plasturele este aplicat

Tulburări ale funcţiei sexuale

Obstrucţie totală a intestinelor

Crampe musculare

Schimbări în temperatura corporală

Simptomele sindromului de abstinenţă (cum sunt greaţă, vărsături, diaree, anxietate sau frisoane)

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 persoane):

Pupile înguste

Obstrucţie incompletă a intestinului subţire sau gros

Reacţii adverse suplimentare la copii şi adolescenţi

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane):

Durere de cap Greaţă sau vărsături Constipaţie, diaree Mâncărime

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 persoane):

Reacţie alergică

Pierdere a poftei de mâncare, durere de stomac

Incapacitatea de a dormi, somnolenţă, oboseală, senzaţie de slăbiciune

Sentiment de nelinişte sau depresie, halucinaţii (a vedea, simţi sau auzi lucruri care nu sunt prezente), ameţeală

Tremor, senzaţie de sensibilitate diminuată, mai ales la nivelul pielii Uscăciune a gurii

Erupţii trecătoare, transpiraţie excesivă, înroşire la nivelul pielii Spasme musculare Dificultate la urinare

Umflare a mâinilor, gleznelor şi picioarelor Reacţii la nivelul pielii unde plasturele este aplicat

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 persoane):

Confuzie

Senzaţie de înţepături şi furnicături Pupile înguste Senzaţie de vârtej

Coloraţie albăstruie a pielii, eczemă şi/sau alte tulburări tegumentare, inclusiv dermatită unde plasturele este aplicat

Simptome ale sindromului de abstinenţă (cum sunt greaţă, vărsături, diaree, anxietate sau frisoane), simptome asemănătoare gripei.

Erupţii trecătoare pe piele, mâncărime sau transpiraţie (afectează mai puţin de 1 din 10 persoane). Aţi putea observa erupţii trecătoare pe piele, înroşire sau mâncărime uşoară a pielii la locul unde este aplicat plasturele. Acest lucru este de obicei trecător şi dispare după îndepărtarea plasturelui. Dacă nu se întâmplă aşa sau dacă plasturele vă irită grav pielea, spuneţi medicului dumneavoastră.

Au fost raportate cazuri de nou-născuţi care au prezentat simptome ale sindromului de abstinenţă după ce mama lor a folosit medicamente cum este Dolforin pe o perioadă lungă în timpul sarcinii.

Dacă treceţi de la un analgezic diferit la Dolforin plasture transdermic, puteţi observa reacţii precum greaţă, vărsături, diaree, anxietate sau frisoane. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Dolforin

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Cantităţi mari de substanţă activă rămân în plasturii transdermici, chiar şi după utilizare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original.

Pentru protecţia mediului şi pentru siguranţă, plasturii utilizaţi precum şi cei neutilizaţi şi expiraţi trebuie aruncaţi sau returnaţi la farmacie pentru eliminare. Plasturii utilizaţi trebuie pliaţi în jumătate unind marginile adezive. Puneţi plasturii folosiţi înapoi în ambalajul exterior şi aruncaţi-i la coşul de gunoi menajer sau înmânaţi-i farmacistului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dolforin

•          Substanta activă este fentanil.

Dolforin 25 micrograme/oră: un plasture transdermic (cu o suprafaţă de eliberare de 15 cm2) conţine fentanil 4,8 mg. Acesta corespunde eliberării unei cantităţi de 25 micrograme fentanil pe oră.

Dolforin 50 micrograme/oră: un plasture transdermic (cu o suprafaţă de eliberare de 30 cm2) conţine fentanil 9,6 mg. Acesta corespunde eliberării unei cantităţi de 50 micrograme fentanil pe oră.

Dolforin 75 micrograme/oră: un plasture transdermic (cu o suprafaţă de eliberare de 45 cm2) conţine fentanil 14,4 mg. Acesta corespunde eliberării unei cantităţi de 75 micrograme fentanil pe oră.

Dolforin 100 micrograme/oră: un plasture transdermic (cu o suprafaţă de eliberare de 60 cm2) conţine fentanil 19,2 mg. Acesta corespunde eliberării unei cantităţi de 100 micrograme fentanil pe oră.

•          Celelalte componente sunt:

Strat adeziv: poli(2-etilhexil acrilat, vinil acetat) (50:50) (DURO TAK 87-4098), poli[(2-etilhexil) acrilat, metilacrilat, acid acrilic,(2,3-epoxipropil)metacrilat] (61,5:33:5,5:0,02) (DURO TAK 87-2353), alcool laurilic

Strat de suport: film din poliester siliconizat

Strat de protecţie : film laminat din poliester/acetat de etilvinil

Cerneală de tipărire

Cum arată Dolforin şi conţinutul ambalajului

Dolforin 25/50/75/100 micrograme/oră este un plasture transdermic subţire şi transparent cu colţuri

rotunjite şi imprimat cu următoarele:

fentanil 25 ^g/h

fentanil 50 ^g/h

fentanil 75 ^g/h

fentanil 100 ^g/h

Dolforin 25/50/75/100 micrograme/oră este disponibil în cutii cu câte 5, 10 sau 20 plicuri a câte un plasture transdermic.

Sunt disponibile următoarele concentraţii: Dolforin 25 micrograme/oră, Dolforin 50 micrograme/oră, Dolforin 75 micrograme/oră şi Dolforin 100 micrograme/oră.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Gedeon Richter România S.A.

Str. Cuza Vodă nr. 99-105, 540306 Târgu-Mureş

România

Fabricantul

Gedeon Richter Plc.

Gyomroi ut 19-21.1103 Budapesta

Ungaria

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal