Diabrezide, comprimate, 80 mg

Producător: L. Molteni & C. dei F.lli Alitti Societa di Esercizio S.p.A.
Substanță activa
gliclazida
Clasa ATC
A10BB
Format
comprimate
Afecțiuni
diabet zaharat de tip II
Producător
L. Molteni & C. dei F.lli Alitti Societa di Esercizio S.p.A.
Acțiune terapeutică
antidiabetice orale si parenterale, exclusiv insuline sulfonamide, derivati de uree

Ce este Diabrezide şi pentru ce este utilizat?

Diabrezide, comprimate, 80 mg Gliclazidă

  • Substanţa activă este gliclazida.
  • Excipienţii sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu.

Producătorul şi deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

L. Molteni & C. dei F.lli Alitti Societa di Esercizio S.p.A.

Strada Statale 67 – Tosco Romagnola, Granatieri, 50018 Scandicci, Florenza, Italia

Denumirea medicamentului dumneavoastră este Diabrezide.

Comprimatele Diabrezide sunt de culoare albă, cu formă rotundă şi margini aplatizate, cu linie mediană pe una din feţe. Diabrezide este ambalat în cutii cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 20 comprimate.

Diabrezide conţine un derivat de sulfoniluree utilizat în tratamentul diabetului zaharat insulino- independent (diabet zaharat de tip II), inclusiv a formelor clinice cu complicaţii vasculare, în asociere cu o dietă adecvată, atunci când tratamentul dietetic singur nu este suficient pentru a restabili valorile normale ale glicemiei..

Înainte de a utiliza Diabrezide

Diabrezide nu trebuie utilizat:

  • dacă aveţi diabetului zaharat insulinodependent (de tip I)
  • pentru tratamentul cetoacidozei diabetice
  • pentru tratamentul pacienţilor cu pre-comă sau comă diabetică
  • în perioada de sarcină sau alăptare
  • dacă aveţi diabet zaharat şi boli renale sau hepatice grave
  • pentru tratamentul diabetului zaharat la copii
  • dacă aveţi diabet zaharat şi urmează să vi se efectueze intervenţii chirurgicale, aţi suferit traumatisme sau aveţi infecţii grave
  • dacă aveţi hipersensibilitate (sunteţi alergic) la substanţa activă, gliclazidă, sau la alţi derivaţi de sulfoniluree sau sulfonamide, sau la oricare alt excipient al Diabrezide
  • la pacienţi care utilizează miconazol.

Dacă ştiţi că vă încadraţi în oricare dintre categoriile menţionate mai sus, dacă nu sunteţi sigur despre aceasta sau dacă aveţi vreo îndoială referitoare la utilizarea Diabrezide vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Diabrezide:

Ca în cazul oricărui alt medicament utilizat în tratamentul diabetului zaharat, glicemia dumneavoastră poate să scadă prea mult dacă aportul dumneavoastră alimentar este scăzut. Dacă aveţi o infecţie, vi se efectuează o intervenţie chirurgicală sau suferiţi un traumatism grav, spuneţi aceasta medicului dumneavoastră că utilizaţi Diabrezide.

Deoarece acest produs conţine lactoză, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a-l utiliza.

Utilizarea Diabrezide cu alimente şi băuturi:

Consumul de etanol poate să afecteze controlul terapeutic al diabetului zaharat.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:

Capacitatea dumneavoastră de concentrare şi, prin aceasta, capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată dacă diabetul dumneavoastră zaharat nu este controlat terapeutic în mod adecvat. Luaţi măsurile necesare de prevenire a producerii hipoglicemiei în timp ce conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Utilizarea altor medicamente:

Tratamentul diabetului dumneavoastră zaharat cu Diabrezide poate fi afectat de diferite alte medicamente ce vă pot fi prescrise sau pe care le puteţi obţine fără prescripţie medicală. Unele medicamente pot potenţa efectul Diabrezide producând scăderea glicemiei dumneavoastră. Acestea pot fi: alte medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat, medicamente antiinflamatoare, medicamente utilizate pentru scăderea coagulabilităţii sângelui, unele medicamente utilizate în tratamentul infecţiilor fungice (miconazol) şi bacteriene, medicamente ce au efect asupra colesterolului, medicamente utilizate în tratamentul astmului bronşic, unele antidepresive, unele medicamente utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale. În cazul miconazolului, potenţarea efectului hipoglicemic a evoluat chiar către stadiul de comă. Unele medicamente pot reduce efectul Diabrezide producând creşterea glicemiei. Acestea pot fi: danazol, glucocorticiozi, contraceptive orale, medicamente utilizate pentru creşterea tensiunii arteriale în afecţiuni grave cu hipotensiune arterială, diuretice.

Este foarte important să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi oricare alt medicament.

Cum trebuie să utilizaţi Diabrezide?

Utilizaţi mereu Diabrezide exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur cum trebuie utilizat Diabrezide adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Doza totală zilnică poate să varieze între ^-4 comprimate în funcţie de răspunsul terapeutic şi va fi stabilită şi ajustată de către medicul dumneavoastră. Doza obişnuită de întreţinere este de 1-2 comprimate, administrată în 2 prize înainte de micul dejun şi înainte de cină. Comprimatele trebuie înghiţite cu un pahar cu apă, preferabil cu cel puţin 30 minute înainte de masă.

De obicei, tratamentul diabetului zaharat durează toată viaţa. Dacă utilizaţi mai mult Diabrezide decât ar fi trebuit:

În cazul producerii supradozajului, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi- vă imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Simptomele aşteptate să se producă în cazul unui supradozaj sunt cele ce apar în cazul scăderii glicemiei (transpiraţie bruscă, paloare, tremor, frecvenţă cardiacă crescută, tulburări trecătoare ale vorbirii şi vederii) şi pot fi tratate prin consumul de glucoză sau de băuturi dulci. Pentru aceasta, ar fi bine să aveţi la dumneavoastră tot timpul câte 1-2 bucaţi de zahăr cubic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Diabrezide:

Dacă uitaţi să luaţi una sau mai multe doze, luaţi o doză imediat ce v-aţi amintit şi apoi continuaţi aşa cum v-a fost prescris. Nu luaţi o doză dublă.

Reacţii adverse posibile

Utilizat în doze terapeutice, Diabrezide poate determina, la unii pacienţi, reacţii adverse. Acestea includ: greaţă, durere abdominală, diaree/constipaţie, cefalee, ameţeli, erupţii cutanate, scăderea numărului celulelor sanguine, precum cea a eritrocitelor (anemie), a leucocitelor (leucopenie, agranulocitoză) şi trombocitelor (trombocitopenie). Anemia poate provoca fatigabilitate şi ameţeli; leucopenia şi agranulocitoza pot provoca infecţii spontane şi febră; trombocitopenia poate provoca apariţia echimozelor sau a sângerării prelungite. Toate aceste modificări pot fi evidenţiate prin efectuarea testelor sanguine. Dacă oricare dintre simptomele prezentate anterior apare în timpul tratamentului, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Dacă observaţi apariţia unei reacţii adverse care nu a fost menţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum trebuie păstrat Diabrezide?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Alte informaţii

Data ultimei verificări a prospectului

August 2005

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being