Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Dermovate, 0,5 mg/g, unguent

Companie: Glaxo Wellcome UK Limited
Cuprins
Ce este Dermovate şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Dermovate
Cum să utilizaţi Dermovate
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Dermovate
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Dermovate şi pentru ce se utilizează

Dermovate face parte din grupul de medicamente denumite corticosteroizi topici. "Topic" înseamnă că se aplică direct pe piele. Corticosteroizii topici reduc înroşirea şi mâncărimea care apar în anumite afecţiuni ale pielii. Ei nu trebuie confundaţi cu steroizii "anabolizanţi" care sunt utilizaţi de către anumiţi culturişti şi atleţi.

Dermovate unguent reduce efectele inflamaţiei în afecţiuni ale pielii, cum sunt eczeme care nu răspund la alte tratamente, psoriazis, lichen plan şi lupus eritematos discoid.

sus

Înainte să utilizaţi Dermovate

Nu utilizaţi Dermovate

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la propionat de clobetazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Dermovate;
 • dacă aveţi acnee vulgară sau acnee rozacee (înroşire severă a pielii la nivelul nasului şi în jurul acestuia) sau dermatită periorală (erupţie roşiatică, punctiformă, în jurul gurii);
 • dacă aveţi senzaţie de mâncărime în jurul anusului sau la nivelul organelor genitale; medicamentul nu se utilizează la nivelul zonei perianale sau genitale;
 • pe faţă sau în zonele unde pielea se subţiază uşor, cu excepţia cazului în care medicul v-a recomandat astfel;
 • la copii cu vârsta sub 1 an care au dermatită sau erupţii produse de scutece;
 • dacă aveţi infecţii produse de ciuperci, bacterii sau viruşi (de exemplu, herpes simplex, varicelă) la nivelul pielii;
 • în contact cu ochii.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Dermovate

 • dacă alăptaţi;
 • dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă;
 • dacă zona afectată trebuie acoperită cu un pansament sau cu un scutec - acestea ajută medicamentul să pătrundă mai uşor în piele;
 • la copiii cu vârsta mai mare de un an;
 • perioade lungi de timp; dacă nu sesizaţi vreo ameliorare a simptomelor după 2 până la 4 săptămâni de tratament, adresaţi-vă medicul dumneavoastră;

In cazul utilizării la nivelul feţei, dacă tratamentul durează mai mult de 5 zile pielea din zona tratată se poate subţia.

În cazul utilizării în psoriazis este necesar să fiţi supravegheat cu atenţie de către medicul dumneavoastră.

Utilizarea altor medicamente

Vă rog să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Siguranţa utilizării acestui medicament la gravide sau în timpul alăptării nu a fost stabilită.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dermovate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Dermovate

Dermovate unguent conţine propilenglicol care poate provoca iritaţie cutanată.

sus

Cum să utilizaţi Dermovate

Utilizaţi întotdeauna Dermovate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dumneavoastră daca nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi

Aplicaţi o cantitate mică de unguent pe zona afectată o dată sau de două ori pe zi.

Spălaţi-vă mâinile după aplicarea medicamentului, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă zona

ce a fost tratată.

Nu utilizaţi o doză mai mare şi nici nu îl aplicaţi pe suprafeţe mari pentru perioade lungi de timp (de exemplu aproape zilnic, mai multe săptămâni sau luni), decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru.

Dermovate unguent este numai pentru utilizare cutanată.

Cum se aplică unguentul

 1. Spălaţi-vă pe mâini.
 2. Aplicaţi cantitatea recomandată de unguent pe piele şi masaţi uşor, până la absorbţia completă a acestuia. Puteţi măsura cantitatea de Dermovate cu ajutorul vârfului degetului dumneavoastră. Această imagine vă arată cât reprezintă o unitate de vârf de deget.
 3. Spălaţi-vă pe mâini din nou după utilizarea unguentului, exceptând situaţia când aplicarea se realizează la nivelul mâinilor ca parte a tratamentului.

Aveţi în vedere că:

 • Două vârfuri de deget de unguent sunt suficiente pentru aplicarea la nivelul ambelor mâini sau la nivelul labei piciorului
 • Trei vârfuri de deget de unguent sunt suficiente pentru aplicarea la nivelul unui braţ
 • Şase vârfuri de deget de unguent sunt suficiente pentru aplicarea la nivelul unui picior
 • Paisprezece vârfuri de deget de unguent vor acoperi partea din faţă şi din spate a corpului

Nu vă îngrijoraţi dacă aveţi nevoie de o cantitate puţin mai mare sau mai mică de unguent. Acesta este doar un ghid orientativ.

Copii

 • Nu utilizaţi unguentul pentru copii mai mici de 1 an.
 • Cantitatea de unguent de utilizat va scădea cu cât copilul este mai mic
 • Tratamentul copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 an şi 12 ani trebuie să se facă sub strictă supraveghere medicală. Doza trebuie să fie adecvată vârstei: de exemplu la un copil cu vârsta de 4 ani se poate utiliza o treime din doza pentru adulţi.

O cură de tratament cu Dermovate la copii nu trebuie să dureze mai mult de 5 zile cu excepţia cazului în care medicul recomandă altfel. Medicul poate dori să consulte copilul săptămânal, pe durata utilizării unguentului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Dermovate

Este important să urmaţi instrucţiunile din acest prospect. Dacă, din greşeală, aplicaţi unguentul de mai multe ori decât vi s-a recomandat, nu trebuie să vă îngrijoraţi dar adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dermovate

Dacă aţi uitat să utilizaţi Dermovate, aplicaţi cantitatea recomandată imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele Dermovate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Când este utilizat în cantitatea şi pentru durata de timp recomandată, la cele mai multe persoane, acest medicament nu determină reacţii adverse.

Dacă vi se umflă pleoapele, faţa sau buzele întrerupeţi imediat utilizarea Dermovate şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, deoarece aceasta poate fi o reacţie alergică.

Dermovate poate fi absorbit prin piele în circulaţia sanguină. Aceasta nu este o problemă dacă utilizaţi cantitatea recomandată şi pentru perioada de timp recomandată. Dacă folosiţi o cantitate prea mare sau pentru o lungă perioadă de timp este posibil să aveţi modificări ale pielii cum sunt subţierea acesteia, vizibilitatea vaselor mici de sânge, modificări de culoare sau ale cantităţii de păr. Reacţii alergice locale cum sunt înroşirea pielii, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, urticarie şi senzaţia locală de arsură, pot apărea la locul aplicării şi pot fi asemănătoare simptomelor afecţiunii tratate. Dacă simptomele persistă, întrerupeţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă sunt utilizate cantităţi mari de Dermovate, pentru o perioadă foarte lungă de timp, pot fi observate manifestări de supresie a glandei suprarenale, care includ încetinirea creşterii copiilor, o creştere nejustificată în greutate şi apariţia acneei. Dacă aceste lucruri vă îngrijorează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

In special la copii, chiar în cazul unei durate obişnuite a tratamentului pot să apară o creştere în greutate, rotunjirea feţei şi valori mari ale tensiunii arteriale.

Absorbţia poate fi crescută dacă Dermovate este utilizat sub pansament oclusiv.

La copii aplicaţi cu atenţie cantitatea recomandată de Dermovate, deoarece la aceştia se poate absorbi prin piele o cantitate mai mare. Dacă aveţi întrebări sau sunteţi îngrijorat(ă) discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Dermovate

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Dermovate după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Dermovate

Substanţa activă din Dermovate este propionatul de clobetazol; un gram de unguent conţine propionat de clobetazol 0,5 mg.

Celelalte componente sunt: propilenglicol, sorbitan sesquioleat, vaselină albă.

Cum arată Dermovate şi conţinutul ambalajului

Dermovate 0,5 mg/g unguent se prezintă sub forma unui unguent, translucid, de culoare albă până la aproape albă.

Este disponibil în cutii cu un tub din Al a 25 g unguent.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Glaxo Wellcome UK Limited Glaxo Wellcome House Berkeley Avenue, Greenford, Middlesex UB6 0NN, Marea Britanie

Producători

GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA

ul. Grunwaldzka 189, 60-322 Poznan, Polonia

Glaxo Operations UK Ltd.

(Trading as Glaxo Wellcome Operations)

Harmire Road, Barnard Castle, Co. Durham, DL 12 8DT, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în noiembrie 2009

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

Este posibil ca în luna ianuarie să se accentueze o atmosferă tensionată în domeniul sentimental. Nu este însă cazul să vă demoralizaţi. Inspiraţia şi inventivitatea vă pot aduce realizări...citește mai departe

×

Zf.ro
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare? Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce...
Beţi cafea? Diferenţa între o cafea de...
Cel mai mare pericol de care trebuie să...
BusinessMagazin.ro
APOCALIPSA din retail continuă. Încă un lanţ de magazine se prăbuşeşte şi închide zeci de magazine şi lasă sute de angajaţi fără locurile de muncă APOCALIPSA din retail continuă. Încă...
Ţara care refuză să mai primească GUNOAIELE...
Fiica de preşedinte care a FURAT 2 miliarde...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
Noul indicator care i-a indus în eroare pe şoferi. Mulţi dintre ei au încălcat legea fără să ştie Noul indicator care i-a indus în eroare...
Carte de identitate de la 12 ani, imagine...
Verificări la „Bagdasar Arseni”: Nereguli...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Destinaţii alternative de Crăciun care...
Go4it.ro
Moment ŞOCANT petrecut în timpul unei transmisiuni în direct. Priviţi cu atenţie în spatele persoanei căreia i se ia interviul. Este aceasta dovada clară că e posibilă TELEPORTAREA? [VIDEO] Moment ŞOCANT petrecut în timpul unei...
Speranţe pentru taximetrişti! Încă o...
Cât costă NETFLIX în România faţă...
ProMotor.ro
Cum afli kilometrii REALI la o mașina din Grupul VAG (VW, Skoda, SEAT, Audi)? Metoda care nu dă greș Cum afli kilometrii REALI la o mașina din...
Un șofer vrea să-şi vândă maşina care...
Rusia se umple de TESLA CYBERTRUCK false....
Descopera.ro
Cea mai PĂCĂTOASĂ femeie! Pasiunea ei sexuală întrecea orice limite Cea mai PĂCĂTOASĂ femeie! Pasiunea ei...
Lenin a murit infectat cu SIFILIS de o prostituată...
S-au DEZBRĂCAT şi s-au luat la bătaie....
ULTIMA ORĂ
Momentul în care avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă. Detaliile care indică autenticitatea înregistrării video

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.