Decaris, 50 mg / 150 mg, comprimate

Substanță activa
Levamisol
Clasa ATC
P02CE
Format
comprimate
Afecțiuni
infestări cu Ascaris lumbricoides, Necator americanus, Strongyloides stercocalis, Trichostrongylus colubriformis şi Ankylostoma duodenale
Producător
Gedeon Richter România SA
Acțiune terapeutică
antinematode, derivaţi de imidazotiazol; are acţiune vermicidă prin paralizia musculaturii viermilor intestinali

Ce este Decaris şi pentru ce se utilizează?

DECARIS face parte din grupa antinematode, derivaţi de imidazotiazol; are acţiune vermicidă prin paralizia musculaturii viermilor intestinali.

DECARIS este indicat în infestări cu: Ascaris lumbricoides, Necator americanus, Strongyloides stercocalis, Trichostrongylus colubriformis şi Ankylostoma duodenale.

Înainte să utilizaţi Decaris

Nu utilizaţi DECARIS

  • dacă sunteţi alergic la levamisol sau la oricare din excipienţii medicamentului.
  • dacă alăptaţi.
  • dacă pacientul este un copil sub 6 ani (datorită formei farmaceutice inadecvate) Aveţi grijă deosebită când utilizaţi DECARIS

Deoarece DECARIS 150 mg, comprimate conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Prezenţa colorantului Sunset Zellow FCF, FD&C Zellow Nr.6 (E110) poate provoca reacţii de hipersensibilitate, inclusiv astm.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Se va evita administrarea concomitenta a levamisolului cu: mebendazol, substanţe lipofilice (cloroform, eter, tetracloretilenă), substanţe care pot afecta hematopoieza.

Utilizarea DECARIS cu alimente şi băuturi

Se va evita consumul de băuturi alcoolice în timpul administrării tratamentului cu levamisol şi încă 24 de ore după terminarea lui.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcină: Nu există date adecvate privind utilizarea levamisolului la femeile gravide. Riscul potenţial pentru om este necunoscut. Se va administra cu prudenţă în sarcină, numai dacă este absolut necesar, după analiza de catre medic a raportului risc potenţial fetal/beneficiu matern. Alăptarea: principiul activ trece în laptele matern, nu este indicată administrarea levamisolul la mamele care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În primele 3-4 săptămâni de la administrare, DECARIS poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale DECARIS

Deoarece medicamentul conţine zahăr şi lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactază, sucrază – isomaltază.

Cum să utilizaţi Decaris?

Utilizaţi întotdeauna DECARIS exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Comprimatele de 150 mg sunt contraindicate copiilor.

Adulţi: 1 comprimat de 150 mg în doză unică.

Copii: 2,5 mg/kg corp, sub forma comprimatelor de 50 mg. Aceasta înseamnă 25-50 mg (1/2-1 comprimat) copiilor având vârsta de 3-6 ani şi 50-100 mg (1-2 comprimate) celor de 6-14 ani, în doză unică.

Este preferabil ca administrarea medicamentului să se facă seara, la culcare. La nevoie, tratamentul se va repeta după o pauză de 14 zile.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din DECARIS

În cazul utilizarii unei doze mai mari de DECARIS adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, DECARIS poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate următoarele efecte adverse în urma utilizării levamisolului: greaţă, vărsături, cefalle, diaree. După tratament, pot apărea simptome ale sistemului nervos central (uneori encefalopatie). La doze mai mari de tratament sau în tratamente repetate, se pot instala leucopenia, agranulocitoza, eritemul tegumentar, nefropatia.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Decaris?

A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi DECARIS după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine DECARIS

DECARIS 50 mg, comprimate

-Substanţa activă este levamisol 50 mg sub formă de clorhidrat de levamisol 59 mg. -Celelalte componente sunt: amidon de porumb, zaharină sodică, povidonă K-90, talc, aromă de caise „Apricot Glavour Permaseal 75731-31”, stearat de magneziu, Sunset Yellow FCF, FD&C Yellow Nr. 6 (E110).

DECARIS 150 mg, comprimate

-Substanţa activă este levamisol 150 mg sub formă de clorhidrat de levamisol 177 mg. -Celelalte componente sunt: amidon de porumb, zahăr, povidonă K-90, talc, lactoză monohidrat, stearat de magneziu.

Cum arată DECARIS şi conţinutul ambalajului

DECARIS 50 mg, comprimate se prezinta sub forma de comprimate de culoare orange-deschis, rotunde, aplatizate, cu diametrul de 7 mm, având gravat pe o faţă două şanţuri mediane în formă „X”, cu un miros caracteristic slab de aromă de caise; suprafaţa în secţiune a comprimatului prezintă aceeaşi coloraţie orange-deschis.

DECARIS 150 mg, comprimate se prezinta sub forma de comprimate de culoare aproape albă, rotunde, aplatizate, cu diametrul de 9 mm, având gravat pe una din feţe „Decaris 150”.

DECARIS 50 mg, comprimate: cutie cu un blister din PVC/Al a câte 2 comprimate.

DECARIS 150 mg, comprimate: cutie cu un blister din PVC/Al a câte 1 comprimat.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorii

Gedeon Richter România SA,

Str. Cuza-Vodă nr. 99-105, Târgu-Mureş, România

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie, 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being