Curosurf, 120 mg, suspensie pentru instilaţie endotraheo-pulmonară

Substanță activa
surfactant din plămân de porc
Clasa ATC
R07AA
Format
suspensie pentru instilaţie endotraheo-pulmonară
Afecțiuni
tratamentul sindromului de detresă respiratorie (SDR) la prematuri; tratamentul profilactic la prematuri cu risc de sindrom de detresă respiratorie
Producător
CHIESI FARMACEUTICI SpA
Acțiune terapeutică
alte preparate pentru tratamentul aparatului respirator, surfactanţi

Ce este Curosurf şi pentru ce se utilizează

Curosurf se utilizează pentru a trata sau a preveni sindromul de detresă respiratorie la nou născuţi. Majoritatea copiilor sunt născuţi cu o substanţă în plămânii lor care se numeşte surfactant. Acestă substanţă stă în plămâni şi impiedică lipirea plămânilor şi astfel face posibilă o respiraţie normală. Unii copii, în mod special copiii născuţi prematur, nu au suficient surfactant în plămâni când sunt născuţi ceea ce produce sindromul de detresă respiratorie. Curosurf este un surfactant natural care funcţionează în acelaşi mod în care ar fi funcţionat surfactantul din plămânul copilului dumneavoastră şi astfel il va ajuta pe copil să respire normal până când corpul copilului va produce surfactant.

Copilul dumneavoastră poate avea şi alte probleme precum sindromul de detresă respiratorie care necesită alte tratamente.

 

 

Cum se utilizează Curosurf

Doze

Medicul dumneavoastră va decide doza potrivită pentru copilul dumneavoastră în funcţie de greutatea sa. Dacă medicul admnistrează copilului dumneavoastră Curosurf pentru a preveni sindromul de detresă respiratorie este important să fie administrat în primele 15 minute după naştere. Dacă medicul admnistrează copilului dumneavoastră Curosurf pentru a trata sindromul de detresă respiratorie este important să fie administrat imediat după ce a fost diagnosticat. Dacă copilul are nevoie de o doză suplimentară de Curosurf, aceasta va fi administrată după 12 ore. Dacă este necesar, a treia doză va fi administrată după alte 12 ore.

Mod de administrare

Medicul sau asistenta medicală vor administra Curosurf copilului dumneavoastră în incubator. Ei vor încălzi suspensia de Curosurf la temperatura camerei şi după aceea, folosind o seringă îl vor administra copilului în trahee. Pentru a administra Curosurf este posibil ca medicul să deconecteze copilul de la ventilator.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Curosurf poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse posibile sunt listate mai jos în funcţie de frecvenţa lor. Dacă nu ştiţi ce înseamnă reacţiile adverse de mai jos întrebaţi medicul dumneavostră.

Puţin frecvente

  • infecţii
  • sângerări ale creierului
  • aer în cavitatea pieptului datorită rănilor din plămîni

Rare

-bătăi lente ale inimii -presiune scăzută a sângelui -boli cronice ale plămânilor -scăderea oxigenului în corp

Au mai fost raportate următoarele reacţii adverse

  • creşterea cantităţii de oxigen în corp
  • colorarea în albastru a pileii sau gingiilor din cauza lipsei de oxigen -oprirea respiraţiei
  • complicaţii datorate montării tuburilor în plămâni
  • activitate anormală a creierului

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră imediat.

Cum se păstrează Curosurf

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la frigider (2 – 8 ° C), în ambalajul original. înainte de a fi administrat copilului se încălzeşte la temperatura camerei.

Flacoanele care nu au fost deschise şi nu au fost folosite, dar au fost încălzite la temperatura camerei pot fi reintroduse în frigider pentru o altă utilizare, în decursul a 24 de ore.

A nu se încălzi la temperature camerei şi a nu se reintroduce în frigider mai mult de o singură dată.

Nu utilizaţi Curosurf după data de expirare înscrisă pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se utiliza cantitatea rămasă în flacon după prima extragere.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului

Informaţii suplimentare

Ce conţine Curosurf

  • Substanţa activă este un amestec de proteine şi grăsimi provenite din plămânul de porc.
  • Celelalte componente sunt clorură de sodiu, bicarbonat de sodiu şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Curosurf şi conţinutul ambalajului

Curosurf este o suspensie sterilă de culoare albă până la alb crem într-un flacon din sticlă incoloră. Mărimea ambalajului

Curosurf 120 mg, suspensie pentru instilaţie endotraheo-pulmonară, cutie cu 2 flacoane din sticlă incoloră a 1,5 ml suspensie.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

CHIESI FARMACEUTICI SpA, Via Palermo 26/A, 43100 Parma, Italia

Acest prospect a fost aprobat în noiembrie 2010

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical:

Pentru a extrage suspensia din flacon, urmaţi cu atenţie instrucţiunile de mai jos:

  1. localizaţi semnul (FLIP UP) de pe capacul de plastic.
  2. ridicaţi capacul în dreptul semnului şi trageţi în sus
  3. trageţi capacul de plastic cu porţiunea din aluminiu în jos.
  4. şi 5 îndepărtaţi inelul întreg trăgând de capacul din aluminiu
  5. şi 7. îndepărtaţi dopul de cauciuc pentru a extrage conţinutul.

Conţinutul unui flacon este pentru o singură administrare. Orice cantitate de suspensie neutilizată trebuie aruncată. A nu se păstra suspensia neutilizată pentru altă administrare.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?