Clorhidrat de oxicodonă Accord, 5 mg / 10 mg / 20 mg / 40 mg / 80 mg, comprimate cu eliberare prelungită

Substanță activa
Clorhidrat de oxicodonă
Clasa ATC
N02AA
Format
comprimate cu eliberare prelungită
Afecțiuni
durere severă
Producător
PHAST Gesellschaft für Pharmaseutische Qualitätsstandards mbH
Acțiune terapeutică
acţionează la nivelul sistemului nervos central, este un calmant puternic din grupul opioidelor

Ce este Clorhidrat de oxicodonă Accord şi pentru ce se utilizează

Clorhidrat de oxicodonă Accord acţionează la nivelul sistemului nervos central, este un calmant puternic din grupul opioidelor. Clorhidrat de oxicodonă Accord este utilizat pentru a trata durerea severă, care poate fi gestionată în mod adecvat doar cu analgezice opioide.

Înainte să luaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord

Nu utilizaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de oxicodonă sau la oricare dintre celelalte componente ale Clorhidrat de oxicodonă Accord
  • dacă aveţi depresie severă respiratorie (depresie respiratorie), cu prea puţin oxigen în sânge (hipoxie) şi / sau prea mult dioxid de carbon (hipercapnie)
  • dacă aveţi boli grave pulmonare obstructive cronice, cord pulmonar (modificări cardiace din cauza supraîncărcării cronice a circulaţiei pulmonare) sau astm bronşic acut sever,
  • dacă aveţi paralizie intestinală (ileus paralitic)
  • dacă aveţi un abdomen acut sau suferiţi de golire gastrică întârziată

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord

  • dacă sunteţi în vârstă sau aveţi debilităţi
  • dacă funcţiile pulmonară, hepatică sau renală sunt sever afectate (vezi, de asemenea, pct. 3 Pacienţi cu risc)
  • dacă aveţi mixedem (anumite boli ale glandei tiroide), insuficienţă a glandei tiroide
  • dacă aveţi insuficienţă suprarenală (boala Addison),
  • dacă aveţi prostată mărită (hipertrofie de prostată)
  • dacă consumaţi alcool etilic în cantităţi mari sau sunteţi în curs de renunţare la alcool
  • dacă aveţi o dependenţă cunoscută de opioide
  • dacă aveţi inflamaţie la nivelul pancreasului (pancreatită)
  • în condiţii de presiune crescută intracraniană
  • dacă aveţi tulburări de reglare a curgerii sângelui prin vasele de sânge
  • dacă aveţi colică biliară sau ureterală
  • dacă aveţi epilepsie sau predispoziţie la crize convulsive
  • dacă luaţi inhibitori MAO (pentru tratamentul depresiei ).

Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă oricare dintre acestea se aplică în cazul dumneavoastră sau aţi avut în trecut oricare dintre aceste condiţii.

Clorhidrat de oxicodonă Accord are un potenţial primar de dependenţă. Atunci când este utilizat o perioadă lungă de timp apare toleranţă la efectele acestuia şi pot fi necesare doze mai mari pentru a menţine controlul durerii. Utilizarea cronică a Clorhidrat de oxicodonă Accord poate duce la dependenţă fizică şi poate să apară un sindrom de sevraj la întreruperea bruscă. Când un pacient nu mai necesită tratament cu clorhidrat de oxicodonă, se recomandă reducerea treptată a dozei, pentru a preveni simptomele de sevraj.

Atunci când este indicat la pacienţii cu dureri cronice, riscul de a dezvolta dependenţa fizică sau psihică este semnificativ redus şi trebuie să fie analizat în raport cu potenţialele beneficiile. Vă rugăm să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră.

Aceste comprimate nu trebuie luate împreună cu alcool etilic. Consumul de alcool etilic poate intensifica efectele secundare grave ale oxicodonei, cum sunt somnolenţa şi ameţeala şi respiraţia lentă şi superficială. Comprimatele trebuie evitate la pacienţii cu antecedente sau dependenţi în prezent de abuz de alcool etilic şi droguri.

Copii

Clorhidrat de oxicodonă Accord nu a fost evaluat la copii cu vârsta sub 12 ani. Nu este recomandată utilizarea acestuia la copiii cu vârsta sub 12 ani deoarece nu au fost stabilite siguranţa şi eficacicatea.

Pacienţi vârstnici

La pacienţii vârstnici fără insuficienţă renală şi/sau hepatică de obicei, nu este necesară o ajustare a dozei.

Sportivii trebuie înştiinţaţi că acest medicament poate provoca o reacţie pozitivă la testele anti-doping. Utilizarea Clorhidrat de oxicodonă Accord ca agent de dopaj poate deveni un pericol pentru sănătate.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

  • Medicamente care încetinesc activitatea sistemului nervos central, de exemplu,
  • somnifere sau tranchilizante (sedative, hipnotice)
  • alte medicamente care acţionează asupra sistemului nervos (fenotiazine, neuroleptice)
  • medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor sau vărsăturilor (antihistaminice, antiemetice)
  • alte opiode sau alcoolul etilic pot intensifica efectele secundare ale oxicodonei, în special încetinirea respiraţiei (depresie respiratorie).
  • Medicamentele cu efect anticolinergic, de exemplu
  • alte medicamente care acţionează împotriva fibrelor nervoase parasimpatice şi colinergice de la nivelul sistemului nervos central (medicamente psihotrope)
  • medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor (antihistaminice) sau vărsăturilor (antiemetice)
  • medicamente utilizate pentru tratarea bolii Parkinson pot intensifica anumite efecte secundare ale oxicodonei (de exemplu, constipaţie, gură uscată sau tulburări urinare).
  • Cimetidina poate inhiba metabolismul oxicodonei. Alte medicamente care pot influenţa semnificativ metabolismul oxicodonei nu au fost evaluate.
  • Inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) pot intensifica efectele secundare ale oxicodonei (de exemplu, excitaţie, scăderea sau creşterea tensiunii arteriale).
  • La unele persoane, în cazul co-administrării de anticoagulante de tip cumarinic (medicamente împotriva coagulării sângelui) cu Clorhidrat de oxicodonă Accord au fost observate o creştere sau scădere relevantă clinic a coagulării sângelui.

Utilizarea Clorhidrat de oxicodonă Accord cu alimente şi băuturi

Alcoolul etilic intensifică deprecierea vigilenţei şi reactivităţii si poate accentua efectele secundare, cum sunt somnolenţa şi îngreunarea respiraţiei.

Puteţi lua Clorhidrat de oxicodonă Accord împreună cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Nu trebuie să luaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord în timpul sarcinii. Există date limitate privind utilizarea oxicodonei la femeile gravide. Oxicodona traversează placenta şi trece în circulaţia sanguină a copilului. Utilizarea prelungită de oxicodonă în timpul sarcinii poate determina simptome de sevraj la copiii nou-născuţi. Utilizarea de oxicodonă în timpul travaliului poate provoca deprimare respiratorie la nou-născuţi.

Alăptarea

Nu trebuie să utilizaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord, atunci când alăptaţi deoarece oxicodona trece în laptele matern.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Oxicodona afectează vigilenţa şi reactivitatea într-o asemenea măsură încât capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje este afectată parţial sau în totalitate. Cu tratament stabil, o interdicţie generală privind timpul de conducere a unui vehicul poate să nu fie necesară. Medicul curant trebuie să evalueze situaţia individuală. Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră când şi în ce condiţii puteţi conduce un vehicul.

Pentru a vedea posibilele reacţii adverse care afectează abilităţile motorii şi de concentrare, a se vedea pct. 4. Reacţii adverse posibile.

Informaţii importante privind unele componente ale Clorhidrat de oxicodonă Accord

Acest medicament conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Cum să luaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord

Luaţi întotdeauna Clorhidrat de oxicodonă Accord exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Pentru doze care nu sunt realizabile/posibile cu acest medicament sunt disponibile alte concentraţii şi medicamente.

Doza uzuală este

Clorhidrat de oxicodonă Accord 5 mg comprimate cu eliberare prelungită

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 12 ani)

Doza uzuală iniţială este de 10 mg clorhidrat de oxicodonă la interval de 12 ore. Stabilirea în continuare a dozei zilnice, împărţirea în doze unice şi orice ajustări ale dozei în cursul tratamentului sunt efectuate de către medicul curant şi depind de doza precedentă.

Pacienţii care au luat deja medicamente opioide pot începe tratamentul cu doze mai mari, luând în considerare experienţa lor cu tratamentul cu opioide.

Unii pacienţi care utilizează Clorhidrat de oxicodonă Accord 5 mg comprimate cu eliberare prelungită în conformitate cu un program fix necesită ca medicaţie de urgenţă un calmant cu acţiune rapidă pentru a controla durerea progresivă.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 5 mg comprimate cu eliberare prelungită nu sunt destinate pentru tratamentul durerii episodice intense.

Pentru tratamentul durerii care nu este provocată de cancer este în general suficientă o doză zilnică de 40 mg de clorhidrat de oxicodonă, dar pot fi necesare doze mai mari. Pacienţii cu cancer dureros, de obicei, necesită doze de 80-120 mg clorhidrat de oxicodonă, care pot fi crescute până la 400 mg, în cazuri individuale.

Tratamentul trebuie să fie controlat în mod regulat cu privire la ameliorarea durerii şi a altor efecte, în scopul de a obţine cele mai bune terapii posibile pentru durere, precum şi pentru a putea trata orice efecte adverse, care apar, în timp util şi de a decide dacă tratamentul trebuie continuat.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 10 mg comprimate cu eliberare prelungită

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 12 ani)

Doza uzuală iniţială este de un comprimat cu eliberare prelungită (10 mg de clorhidrat de oxicodonă) la interval de 12 ore. Stabilirea în continuare a dozei zilnice, împărţirea în doze unice şi orice ajustări ale dozei în cursul tratamentului sunt efectuate de către medicul curant şi depind de doza precedentă. Pacienţii care au luat deja medicamente opioide pot începe tratamentul cu doze mai mari, luând în considerare experienţa lor cu tratamentul cu opioide.

Unii pacienţi care utilizează Clorhidrat de oxicodonă Accord 10 mg comprimate cu eliberare prelungită în conformitate cu un program fix necesită ca medicaţie de urgenţă un calmant cu acţiune rapidă pentru a controla durerea progresivă. Clorhidrat de oxicodonă Accord 10 mg comprimate cu eliberare prelungită nu sunt destinate pentru tratamentul durerii episodice intense.

Pentru tratamentul durerii care nu este provocată de cancer este în general suficientă o doză zilnică de 40 mg de clorhidrat de oxicodonă (de două ori pe zi două comprimate cu eliberare prelungită), dar pot fi necesare doze mai mari. Pacienţii cu cancer dureros, de obicei, necesită doze de 80-120 mg clorhidrat de oxicodonă, care pot fi crescute până la 400 mg, în cazuri individuale.

Tratamentul trebuie să fie controlat în mod regulat cu privire la ameliorarea durerii şi a altor efecte, în scopul de a obţine cele mai bune terapii posibile pentru durere, precum şi pentru a putea trata orice efecte adverse, care apar, în timp util şi de a decide dacă tratamentul trebuie continuat.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 20 mg comprimate cu eliberare prelungită

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 12 ani)

Doza uzuală iniţială este de un comprimat cu eliberare prelungită 10 mg de clorhidrat de oxicodonă la interval de 12 ore.

Stabilirea în continuare a dozei zilnice, împărţirea în doze unice şi orice ajustări ale dozei în cursul tratamentului sunt efectuate de către medicul curant şi depind de doza precedentă. Pacienţii care au luat deja medicamente opioide pot începe tratamentul cu doze mai mari, luând în considerare experienţa lor cu tratamentul cu opioide.

Unii pacienţi care utilizează Clorhidrat de oxicodonă Accord 20 mg comprimate cu eliberare prelungită în conformitate cu un program fix necesită ca medicaţie de urgenţă un calmant cu acţiune rapidă pentru a controla durerea progresivă. Clorhidrat de oxicodonă Accord 20 mg comprimate cu eliberare prelungită nu sunt destinate pentru tratamentul durerii episodice intense.

Pentru tratamentul durerii care nu este provocată de cancer este în general suficientă o doză zilnică de 40 mg de clorhidrat de oxicodonă (de două ori pe zi două comprimate cu eliberare prelungită), dar pot fi necesare doze mai mari. Pacienţii cu cancer dureros, de obicei, necesită doze de 80-120 mg clorhidrat de oxicodonă, care pot fi crescute până la 400 mg, în cazuri individuale.

Tratamentul trebuie să fie controlat în mod regulat cu privire la ameliorarea durerii şi a altor efecte, în scopul de a obţine cele mai bune terapii posibile pentru durere, precum şi pentru a putea trata orice efecte adverse, care apar, în timp util şi de a decide dacă tratamentul trebuie continuat.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 40 mg comprimate cu eliberare prelungită

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 12 ani)

Doza uzuală iniţială este de un comprimat cu eliberare prelungită 10 mg de clorhidrat de oxicodonă la interval de 12 ore.

Stabilirea în continuare a dozei zilnice, împărţirea în doze unice şi orice ajustări ale dozei în cursul tratamentului sunt efectuate de către medicul curant şi depind de doza precedentă. Pacienţii care au luat deja medicamente opioide pot începe tratamentul cu doze mai mari, luând în considerare experienţa lor cu tratamentul cu opioide.

Unii pacienţi care utilizează Clorhidrat de oxicodonă Accord 40 mg comprimate cu eliberare prelungită în conformitate cu un program fix necesită ca medicaţie de urgenţă un calmant cu acţiune rapidă pentru a controla durerea progresivă. Clorhidrat de oxicodonă Accord 40 mg comprimate cu eliberare prelungită nu sunt destinate pentru tratamentul durerii episodice intense.

Pentru tratamentul durerii care nu este provocată de cancer este în general suficientă o doză zilnică de 40 mg de clorhidrat de oxicodonă (de două ori pe zi jumătate de comprimat cu eliberare prelungită), dar pot fi necesare doze mai mari. Pacienţii cu cancer dureros, de obicei, necesită doze de 80-120 mg clorhidrat de oxicodonă, care pot fi crescute până la 400 mg, în cazuri individuale.

Tratamentul trebuie să fie controlat în mod regulat cu privire la ameliorarea durerii şi a altor efecte, în scopul de a obţine cele mai bune terapii posibile pentru durere, precum şi pentru a putea trata orice efecte adverse, care apar, în timp util şi de a decide dacă tratamentul trebuie continuat.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 80 mg comprimate cu eliberare prelungită

Adulţi şi adolescenţi (peste 12 ani)

Doza uzuală iniţială este de un comprimat cu eliberare prelungită de 10 mg de clorhidrat de oxicodonă la interval de 12 ore.

Stabilirea în continuare a dozei zilnice, împărţirea în doze unice şi orice ajustări ale dozei în cursul tratamentului sunt efectuate de către medicul curant şi depind de doza precedentă. Pacienţii care au luat deja medicamente opioide pot începe tratamentul cu doze mai mari, luând în considerare experienţa lor cu tratamentul cu opioide.

Unii pacienţi care utilizează Clorhidrat de oxicodonă Accord 80 mg comprimate cu eliberare prelungită în conformitate cu un program fix necesită ca medicaţie de urgenţă un calmant cu acţiune rapidă pentru a controla durerea progresivă. Clorhidrat de oxicodonă Accord 80 mg comprimate cu eliberare prelungită nu sunt destinate pentru tratamentul durerii episodice intense.

Pentru tratamentul durerii care nu este provocată de cancer este în general suficientă o doză zilnică de 40 mg de clorhidrat de oxicodonă, dar pot fi necesare doze mai mari. Pacienţii cu cancer dureros, de obicei, necesită doze de 80-120 mg clorhidrat de oxicodonă, care pot fi crescute până la 400 mg, în cazuri individuale.

Tratamentul trebuie să fie controlat în mod regulat cu privire la ameliorarea durerii şi a altor efecte, în scopul de a obţine cele mai bune terapii posibile pentru durere, precum şi pentru a putea trata orice efecte adverse, care apar, în timp util şi de a decide dacă tratamentul trebuie continuat.

Pacienţi cu risc

Dacă aveţi insuficienţă renală şi/sau hepatică sau dacă aveţi o greutate corporală mică medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză iniţială mai mică.

Modul şi durata administrării

Nu este recomandat să luaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord împreună cu băuturi alcoolice.

înghiţiţi comprimatele cu eliberare prelungită întregi, cu o cantitate suficientă de lichid pahar de apă), cu sau fără alimente, dimineaţa şi seara în urma unui program fix (de exemplu, la ora 8 a.m şi 8 p.m).

Comprimatele cu eliberare prelungită nu trebuie să fie zdrobite sau mestecate, deoarece aceasta duce la eliberarea rapidă a oxicodonei cauzată de deteriorarea proprietăţilor cu eliberare prelungită. Administrarea comprimatelor de Clorhidrat de oxicodonă Accord mestecate sau zdrobite duce la o eliberarea rapidă şi absorbţia unei doze potenţial letale de oxicodonă (vezi pct. Dacă luaţi mai mult Clorhidrat de oxicodonă Accord decât trebuie).

Clorhidrat de oxicodonă Accord este numai pentru uz oral. în caz de injectare abuzivă (injecţie în venă) excipienţii comprimatului pot cauza distrugerea (necroza) tisulară locală, modificarea ţesutului pulmonar (granuloame la nivelul plămânului) sau alte reacţii adverse grave, potenţial letale. Medicul dumneavoastră va ajusta doza în funcţie de intensitatea durerii şi de răspunsul dumneavoastră la tratament. Luaţi numărul de comprimate cu eliberare prelungită stabilit de către medicul dumneavoastră de două ori pe zi.

Instrucţiuni de deschidere pentru blister:

acest medicament este ambalat într-un blister cu protecţie pentru a nu fi deschis de copii. Nu aveţi posibilitatea să apăsaţi comprimatele cu eliberare prelungită şi să le scoateţi din blister. Vă rugăm să respectaţi următoarele instrucţiuni de deschidere pentru blister:

  1. Rupeţi o doză unică de-a lungul liniei de perforare a blisterului.
  2. în acest fel este accesibilă o zonă nesigilată, care se află în poziţia liniilor de perforare rupte.
  3. Trageţi fâşia de sigilare pentru a scoate capacul de pe sigiliu.

Dacă luaţi mai mult Clorhidrat de oxicodonă Accord decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Clorhidrat de oxicodonă Accord decât v-a fost prescris trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului dumneavoastră sau celei mai apropiate secţii de urgenţă. Pot să apară următoarele simptome: micşorarea pupilei (mioza), respiraţie îngreunată (deprimare respiratorie), scăbiciune musculară şi scăderea tensiunii arteriale. în cazurile severe de colaps circulator pot să apară inactivitate psihică şi motorie (toropeală), stare de inconştienţă (comă), încetinirea ritmului cardiac şi acumulare de apă în plămâni (edem pulmonar non-cardiogen); abuzul de doze mari de opioide puternice, cum ar fi oxicodonă pot fi letale. În nici un caz nu trebuie să vă expuneţi la situaţii care necesită concentrare crescută, de exemplu, conducerea unui vehicul.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord

Dacă utilizaţi o doză mai mică de Clorhidrat de oxicodonă Accord decât v-a fost prescris sau uitaţi să luaţi comprimatele, ameliorarea durerii va fi, prin urmare, insuficientă sau încetează cu totul.

Puteţi să luaţi un comprimat în cazul în care următorul trebuie luat după cel puţin 8 ore. în principiu, nu trebuie să luaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord la intervale mai mici de 8 ore.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord

Nu întrerupeţi tratamentul fără să anunţaţi un medic. Atunci când pacientul nu mai necesită tratament cu Clorhidrat de oxicodonă Accord, este recomandată reducerea treptată a dozei pentru a preveni simptomele unui sevraj.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Clorhidrat de oxicodonă Accord poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Evaluarea reacţiilor adverse se bazează pe următoarele frecvenţe: Foarte frecvente: (afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi) Frecvente: (afectează 1 până la 10 pacienţi din 100) Mai puţin frecvente: (afectează 1 până la 10 din 1000 pacienţi) Rare: (afectează 1 până la 10 pacienţi din 10000) Foarte rare (afectează mai puţin de 1 pacient din 10000) Cu frecvenţă necunoscută: a căror frecvenţă nu poate fi estimată din datele disponibile

Reacţiile adverse semnificative sau semnele care trebuie luate în considerare şi măsurile ce trebuie luate când aceste reacţii adverse apar

Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, încetaţi să luaţi Clorhidrat de oxicodonă Accord şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Deprimarea respiraţiei este cel mai semnificativ risc indus de opioide şi este cel mai probabil să apară la pacienţii vârstnici sau cu dezabilităţi. Prin urmare, la pacienţii predispuşi opioidele pot provoca scăderea severă a tensiunii arteriale.

In afară de aceasta, oxicodona poate provoca micşorarea pupilelor, spasme bronşice şi spasme la nivelul musculaturii netede şi suprimarea reflexului de tuse.

Alte reacţii adverse posibile

Foarte frecvente

  • sedare (oboseală până la somnolenţă)
  • ameţeli
  • dureri de cap
  • constipaţie
  • greaţă
  • vărsături
  • mâncărime

Frecvente

  • senzaţie de slăbiciune (astenie)
  • mai multe efecte secundare psihologice, cum sunt
  • modificări în starea de spirit (de exemplu, anxietate, depresie, euforie)
  • modificări în activitate (mai ales sedare, uneori însoţite de letargie, creşteri ocazionale cu tulburări de agitaţie, nervozitate şi somn)
  • modificările de performanţă (tulburarea procesul de gândire, confuzie, amnezie, cazuri izolate de tulburări de vorbire)
  • furnicături şi înţepături (parestezii)
  • scăderea tensiunii arteriale, rareori însoţită de simptome, cum sunt bătăi accelerate sau încetinite ale inimii
  • leşin
  • îngreunarea respiraţiei (dispnee)
  • bronhospasm (dificultăţi în respiraţie sau respiraţie şuierătoare)
  • gură uscată, rareori însoţită de sete şi de dificultate la înghiţire
  • tulburări gastro-intestinale, cum sunt durerea de burtă, diarea, eructaţiile, stomac deranjat (dispepsie), lipsa poftei de mâncare
  • tulburări ale pielii, cum sunt erupţiile pe piele, rareori sensibilitate crescută la lumina (fotosensibilitate), în cazuri izolate mâncărimi (urticarie) sau erupţiile cutanate (dermatită exfoliativă)
  • tulburări urinare (retenţie urinară, dar, de asemenea, urinare frecventă)
  • transpiraţii
  • frisoane

Mai puţin frecvente

  • schimbare de percepţie, cum sunt depersonalizarea, halucinaţiile
  • schimbare a gustului
  • tulburări de vedere
  • tulburarea auzului (hiperacuzie)
  • creşterea sau scăderea tonusului muscular
  • tremurături (tremor)
  • ticuri
  • simţ tactil redus de (hipestezie)
  • tulburări de coordonare
  • stare de rău
  • puls accelerat
  • lărgirea vaselor de sânge (vasodilataţie)
  • ulcere orale
  • tuse crescută
  • faringită
  • secreţii nazale
  • schimbări de voce
  • colici biliare
  • ulcere orale
  • inflamaţia gingiilor
  • inflamaţia gurii (stomatită)
  • flatulenţă
  • tulburări ale funcţiei sexuale
  • leziuni datorate accidentelor
  • durere (de exemplu, durere în piept)
  • reţinere excesivă de lichide în ţesuturi (edem)
  • migrenă
  • dependenţa fizică, cu simptome de sevraj
  • reacţii alergice
  • modificări ale secreţiei lacrimale
  • micşorarea pupilei

Rare

  • noduli limfatici (limfadenopatie)
  • lipsa de apă în organism (deshidratare)
  • convulsii, în special la pacienţii care suferă de epilepsie sau tendinţa de a dezvolta convulsii
  • spasme musculare (contracţii involuntare ale muşchiilor)
  • sângerări gingivale
  • creşterea poftei de mâncare
  • scaune tari
  • pete şi stricarea dinţilor
  • piele uscată
  • herpes simplex (tulburare a pielii şi mucoaselor)
  • sânge în urină (hematurie)
  • lipsă de sângerare menstruală (amenoree)
  • modificări ale greutăţii corporale (pierderea sau creşterea în greutate)
  • celulită
  • tranzit intestinal redus (ileus)

Foarte rare

  • reacţii severe de hipersensibilitate (reacţii anafilactice) Se poate dezvolta toleranţă şi dependenţă.

Măsuri de tratament

Dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse enumerate mai sus, de obicei, medicul dumneavoastră va lua măsurile corespunzătoare. Constipaţia ce apare ca reacţie adversă poate fi prevenită prin dieta bogată în fibre şi creşterea aportului de lichide. Dacă vă simţiţi rău sau aveţi vărsături medicul dumneavoastră vă va prescrie un medicament adecvat.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Clorhidrat de oxicodonă Accord

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Clorhidrat de oxicodonă Accord

Substanţa activă este clorhidratul de oxicodonă.

Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine clorhidrat de oxicodonă 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg şi 80 mg echivalent la oxicodonă 4,5 mg, 9,0 mg, 17,9, 36 mg şi 72 mg.

Excipienţi:

Comprimatul: Sfere de zahăr (conţinând zahăr, amidon de porumb) hipromeloză, talc, etilceluloză, hidroxipropilceluloză, propilenglicol, carmeloză sodică, celuloză microcristalină, stearat de magneziu (de origine vegetală), dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Film: dioxid de titan (E 171), Oxid rosu de fer (E 172), hipromeloză, macrogol 6000, talc.

Cum arată Clorhidrat de oxicodonă Accord şi conţinutul ambalajului

Clorhidrat de oxicodonă Accord 5 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt albe sau aproape albe comprimatele sunt filmate, rotunde, biconvexe.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 10 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt de culoare roz, filmate alungite, biconvexe cu linii de rupere pe ambele părţi. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 20 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt de culoare albă până la aproape albă, alungite, biconvexe cu linii de rupere pe ambele părţi. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 40 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt roz pal, alungite, biconvexe cu linii de rupere pe ambele părţi. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Clorhidrat de oxicodonă Accord 80 mg comprimate cu eliberare prelungită sunt alungite, de culoare roşie, biconvexe cu linii de rupere pe ambele părţi. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Mărimile de ambalaj:

10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 98, 100 comprimate cu eliberare prelungită în blistere PVC / PE / PVdC-Al.
10, 20, 30, 50, 100 comprimate cu eliberare prelungită în flacoane din PEÎD.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Accord Healthcare Limited,
Sage house, 319 Pinner road,
North Harrow, Middlesex, HA1 4HF
Marea Britanie

Producătorul

PHAST Gesellschaft für Pharmaseutische Qualitätsstandards mbH
Kardinal-Wendel. Str 16 66424 Homburg,
Germania

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2012.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?