Un medic oncolog, despre situația lui Kate Middleton: „I-a fost extirpată o parte din intestin”

Soția lui William face chimioterapie preventivă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Kate Middleton (42 de ani) a anunțat recent că suferă de cancer, dar nu a oferit alte detalii despre diagnosticul primit de la medici. Un renumit medic oncolog a analizat istoricul ei medical și a explicat că Prințesa de Wales nu ar avea cancer ginecologic. Iată toate declarațiile! 

De ce tip de cancer ar suferi, de fapt, Kate Middleton

Claudio Zanon, un chirurg oncolog italian, a vorbit despre tipul de cancer de care ar suferi soția Prințului William. Acesta susține că lui Kate i s-ar fi extirpat o parte din intestin. În prezent, ea face chimioterapie, pentru a preveni eventualele metastaze în organism. Claudio Zanon a mai adăugat faptul că aceasta ar putea avea o tumoră la colon.

Prințesa de Wales ar avea cancer la colon

Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate.”, a declarat medicul oncolog italian pentru Quotidiano.net.

Citește și: Cine ar fi aflat prima dată că Kate Middleton suferă de cancer: „A fost un șoc teribil”

Pe de altă parte, medicul italian nu exclude nici varianta unui cancer ovarian, care să se fi extins la colon.

Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic.”, a mai precizat medicul Claudio Zanon.

Sursa foto: Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân