Solistul trupei U2, fugărit de anarhişti pe străzile din Germania

Rockerul irlandez Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu recent că s-a temut pentru viaţa lui în momentul în care a fost nevoit să alerge cât putea de repede pe o stradă dintr-un oraş din Germania, întrucât era urmărit de un grup de anarhişti furioşi, informează contactmusic.com.
25.09.2013
Solistul trupei U2, fugărit de anarhişti pe străzile din Germania

Rockerul irlandez Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu recent că s-a temut pentru viaţa lui în momentul în care a fost nevoit să alerge cât putea de repede pe o stradă dintr-un oraş din Germania, întrucât era urmărit de un grup de anarhişti furioşi, informează contactmusic.com, citată de Mediafax.

Bono, renumit nu doar pentru muzica trupei U2, ci şi pentru implicarea sa în diverse cauze politice şi umanitare, se afla în oraşul Heiligendamm, în 2007, pentru a participa la cea de-a 33-a ediţie a Summitului G8 alături de liderii politici ai marilor puteri mondiale, în momentul în care a fost încolţit pe stradă de un grup de anarhişti care protestau faţă de prezenţa sa la acel eveniment.

Acei anarhişti sprijineau campania „Make Bono History”, iniţiată cu scopul de „a-l scoate pe Bono din atenţia publicului şi de a reda omenirii un anumit sentiment de demnitate”, iar rockerul spune că a fost îngrozit în momentul în care protestatarii, purtând în braţe diverse pancarte, au început să îl alerge pe stradă.
„Am fost alergat pe o stradă din Germania de un grup de anarhişti, la Summitul G8, care aveau pancarte şi strigau: «Make Bono History!» – o frază pe care, deşi alergam cât puteam de repede ca să îmi salvez viaţa, o consideram deja un slogan destul de bun”, a declarat Bono pentru publicaţia britanică The Guardian.

Bono, în vârstă de 53 de ani, a primit numeroase premii pentru muzica pe care o creează şi pentru diversele campanii umanitare în care se implică, după ce a înfiinţat trupa U2 în urmă cu 37 de ani, fiind nominalizat inclusiv de câteva ori la premiul Nobel pentru pace.
În 2005, Bono a fost desemnat Persoana Anului de editorii revistei Time, iar în 2007 a primit titlul onorific de Cavaler din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români