Solistul trupei U2, fugărit de anarhişti pe străzile din Germania

Rockerul irlandez Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu recent că s-a temut pentru viaţa lui în momentul în care a fost nevoit să alerge cât putea de repede pe o stradă dintr-un oraş din Germania, întrucât era urmărit de un grup de anarhişti furioşi, informează contactmusic.com.
  • Publicat:
Solistul trupei U2, fugărit de anarhişti pe străzile din Germania

Rockerul irlandez Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu recent că s-a temut pentru viaţa lui în momentul în care a fost nevoit să alerge cât putea de repede pe o stradă dintr-un oraş din Germania, întrucât era urmărit de un grup de anarhişti furioşi, informează contactmusic.com, citată de Mediafax.

Bono, renumit nu doar pentru muzica trupei U2, ci şi pentru implicarea sa în diverse cauze politice şi umanitare, se afla în oraşul Heiligendamm, în 2007, pentru a participa la cea de-a 33-a ediţie a Summitului G8 alături de liderii politici ai marilor puteri mondiale, în momentul în care a fost încolţit pe stradă de un grup de anarhişti care protestau faţă de prezenţa sa la acel eveniment.

Acei anarhişti sprijineau campania „Make Bono History”, iniţiată cu scopul de „a-l scoate pe Bono din atenţia publicului şi de a reda omenirii un anumit sentiment de demnitate”, iar rockerul spune că a fost îngrozit în momentul în care protestatarii, purtând în braţe diverse pancarte, au început să îl alerge pe stradă.
„Am fost alergat pe o stradă din Germania de un grup de anarhişti, la Summitul G8, care aveau pancarte şi strigau: «Make Bono History!» – o frază pe care, deşi alergam cât puteam de repede ca să îmi salvez viaţa, o consideram deja un slogan destul de bun”, a declarat Bono pentru publicaţia britanică The Guardian.

Bono, în vârstă de 53 de ani, a primit numeroase premii pentru muzica pe care o creează şi pentru diversele campanii umanitare în care se implică, după ce a înfiinţat trupa U2 în urmă cu 37 de ani, fiind nominalizat inclusiv de câteva ori la premiul Nobel pentru pace.
În 2005, Bono a fost desemnat Persoana Anului de editorii revistei Time, iar în 2007 a primit titlul onorific de Cavaler din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”