100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, „Edith Piaf” a României

Miercuri, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea celei care a fost supranumită “Pasărea măiastră a României”, Maria Tănase, o legendă în istoria folclorului românesc.
25.09.2013
100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, „Edith Piaf” a României

Miercuri, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea celei care a fost supranumită “pasărea măiastră a cântecului”, Maria Tănase, o legendă în istoria folclorului românesc.

Cu această ocazie, formaţia Pink Martini, care va concerta anul acesta, pe 15 octombrie, la Sala Palatului, va include pe noul album intitulat Get Happy un cover după celebra piesă a Mariei Tănase, „Până când nu te iubeam”, care a fost auzită în premieră anul trecut, în faţa unei săli arhipline din Capitală şi care a fost aplaudată şi apreciată îndelung de spectatorii veniţi la concert.

Una dintre cele mai elegante trupe live ale lumii, cum îi definea ziarul britanic The Times, componenţii Pink Martini sunt iremediabil îndrăgostiţi de România. O dovedesc numeroasele concerte în România şi integrarea unei piese româneşti în fabulosul lor repertoriu internaţional.

„Cânt în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o”, le-a spus atunci solista Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenţi, care au aplaudat-o în picioare.

De asemenea, Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a o sărbători pe Maria Tănase, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea celebrei cântărete românce.

Noul logo al Google o prezintă pe Maria Tănase în timp ce cântă. Totodată, în noul logo, prima literă din cuvântul „Google” este înlocuit cu chipul cântăretei desenat, în timp ce prima litera „o” este înlocuită cu un microfon la care artista interpretează un cântec.

Urmăriţi mai jos o ediţie specială din emisiunea „România, te iubesc!” –  Fascinanta poveste a Mariei Tănase

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea