Răzvan Botezatu, la un pas de moarte: „Totul a început cu o tuse foarte severă…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Răzvan Botezatu este unul dintre cele mai cunoscute personaje din lumea publică. Extrem de îndrăgit, fostul prezentator se bucură de atenția celor ce îl urmăresc și îl apreciază pentru spectacolul pe care îl face, mai nou, în mediul online.

Astăzi, noi am vorbit cu Răzvan despre un moment mai puțin plăcut din viața sa, mai exact despre clipa în care a fost diagnosticat cu tuberculoză și a fost la un pas de moarte. Iată ce ne-a declarat acesta!

Răzvan Botezatu, la un pas de moarte. A fost diagnosticat cu TBC

CSID: Răzvan, când ai aflat că suferi de TBC și cum s-a întâmplat asta?

Răzvan Botezatu: Eram student la Jurnalism, anul întâi. Am început să slăbesc foarte mult și am pus-o pe seama jobului pe care-l aveam la vremea aceea, aveam un job de vară, eram agent de vânzări.

(…) Nu m-am gândit că aș fi putut avea vreo problemă medicală. Totul a început cu o tuse foarte severă, am crezut că este o răceală foarte puternică. M-am tratat de răceală cu fel și fel de medicamente.

În perioada imediat următoare am vrut să plec pe vas. Mi-am făcut toate analizele, trimis de agenție fiind, și astfel am descoperit că am tuberculoză. În urma unei radiografii practic. Acolo s-a văzut afecțiunea. Medicii m-au trimis de urgență să mă internez.

(…) Recunosc că, la auzul veștilor, m-am temut că voi muri. A fost groaznic!

CSID: Care au fost primele simptome cu care te-ai confruntat? Și cât de grav a fost în cazul tău?

Răzvan Botezatu: Simptome au existat, dar medicii nu au știat cu exactitate ce am până n-am făcut radiografia respectivă.

(…) Cazul a fost foarte grav, găurile din plămân aveau deja dimensiunea unei monezi de 50 de bani.

CSID: Când ai ajuns la medic?

Răzvan Botezatu: La medic am ajuns pentru că m-au trimis cei de la agenție care îmi găsiseră job să plec în croazieră și cred că ei sunt, de fapt, și cei care mi-au salvat viața!

CSID: La ce metode de tratament ai apelat pentru tratarea tuberculozei și cât a durat recuperarea?

Răzvan Botezatu: Recuperarea a fost foarte grea și când spun grea mă refer la: dietă strictă, mâncare foarte grasă, grăsimi foarte multe, etc. Plus tratament riguros, 14 pastile/zi luate timp de opt luni în care am fost internat în spital.

CSID: În prezent, mai există factori de risc spre o posibilă recidivă?

Răzvan Botezatu: Oricând poate recidiva TBC-ul! În fiecare an merg și îmi fac o analiză care se numește sputa (examen microscopic sputa), practic odată/an mi se ia salivă și în fiecare an aștept rezultatele. Odată declanșat TBC-ul în corp, rămâi cu el în activ toată viața, din păcate.

Citește și: Ana Maria Calița s-a confruntat cu hepatita C în adolescență: „A fost un șoc pentru mine căci nu am știut de unde am luat-o” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram& Facebook Razvan Botezatu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân