Pune-i pe fuga pe vampirii de energie din jurul tau!

Oboseala este o stare atat de obisnuita pentru tine, incat ai impresia ca te-ai nascut surmenata? Stresul este umbra ta, iar insomniile ti-au aratat ca noptile albe sunt placute doar cand petreci cu prietenii? Iei pranzul in timp ce citesti ultimele direc
  • Publicat:
Pune-i pe fuga pe vampirii de energie din jurul tau!
Pune-i pe fuga pe vampirii de energie din jurul tau!

Vorbesti prea mult la telefon?
Daca da, atunci trebuie sa stii ca esti in pericol de deshidratare, deoarece pierzi o gramada de apa pe gura! Cercetatorii englezi au constatat ca persoanele care lucreaza in call-center-uri au probleme cu deshidratarea (provoaca ingrosarea sangelui, uscarea pielii, stari de oboseala, ingreunarea oxigenarii creierului etc.). Daca vorbitul la telefon este trecut in fisa postului, este obligatoriu sa bei apa intre doua telefoane.

Hainele-ti zac pe podea?
Expertii Feng Shui sustin ca gramezile de tesaturi stopeaza circulatia energiei in ambient. Pe langa aspectul inestetic, acest fapt duce si la reducerea energiei tale. Nu trebuie sa ridici orice lucru imediat cum a cazut pe podea, dar la cateva zile este musai sa faci ordine in casa. Nu da iama in maldarul de jucarii ale copilului, deoarece acestea, oriunde s-ar afla, elibereaza energie pozitiva.

Te-ai nascut iarna?
Daca te-ai nascut in decembrie sau in ianuarie, ai mai multe sanse sa fii mai obosit cand te trezesti dimineata decat cineva nascut in iunie sau iulie, sustin cercetatorii de la Universitatea din Bologna. Expunerea la soare timp de 10-20 de minute dimineata si o ceasca de cafea dupa-amiaza iti creste nivelul energetic.

Nu poti casca gura?
Poti tine trei degete in gura vertical? Daca nu poti face aceasta operatiune, trebuie sa stii ca este posibil sa ai sindromul TMJ (temporomandibular joint). „Este un dezechilibru intre muschii de la incheietura falcilor si pozitia dintilor”, a explicat dr. Roy Higson din Marea Britanie. Simptomele comune pentru aceasta afectiune sunt oboseala, dureri de gat, cap si umeri. O interventie a dentistului poate „repara” maxilarul.

Pervazul tau e murdar?
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Arizona, 88% dintre oameni au pervazurile murdare – fapt responsabil pentru o serie de alergii. Pentru a scapa de problemele de acest gen, curata pervazul cu o solutie din inalbitor si apa. De asemenea, murdaria mai poate fi indepartata si cu un amestec format din 125 ml otet cu 125 ml solutie de curatat si sare, lasat sa actioneze doua ore, dupa care se clateste pervazul. Si perdeaua de la dus trebuie curatata regulat.

Cat de des aerisesti asternuturile?
Un nivel ridicat al umiditatii din casa favorizeaza dezvoltarea prafului. Cei care traiesc in astfel de medii risca inflamatii ale cailor respiratorii si tulburari ale somnului – sustin expertii site-ului sleepstreet.com. Lasa ferestrele larg deschise dimineata si aeriseste lenjeria de pat zilnic.

Ai uitat de cafeaua din zorii zilei?
Daca esti consumatoare inraita de cafea si nu ti-ai baut portia de dimineata, vei avea mai putina energie in ziua respectiva. Cel putin asa sustin medicii americani de la Universitatea Johns Hopkins, care au constatat ca 50% dintre persoanele fidele cafelei manifesta stari de oboseala in lipsa acesteia, iar 13% dintre subiecti nu pot „functiona” corect.

Cand ti-ai facut ultima data analize?
Durerile in piept ar putea fi principalul semn al unui atac de cord la femeile care nu se simt de obicei obosite. 70% dintre femeile care au suferit un infarct au declarat ca au avut astfel de simptome cu o luna inainte. Alte semne pot fi insomniile, problemele ale aparatului respirator, indigestiile, anxietatea. Atentie! 43% dintre femeile care au avut atacuri de cord nu au avut dureri in piept, nici chiar in timpul atacului. Riscul ca femeile aflate in perioada de premenopauza sa faca infarct este minim, dar poate creste daca fumeaza.

Te inconjoara pesimistii?
Cautatorii de noduri in papura iti mananca zilnic din energia pozitiva. Specialistii in metode pentru energizarea corpului au gasit o solutie pentru acesti vampiri de energie. Pentru a nu te lasa „prinsa” in capcana gandurilor negative, nu trebuie decat sa-ti imaginezi ca porti o mantie neagra in timp ce vorbesti cu ei. Astfel poti stopa absorbtia energiei lor negative.

Stai cocosata?
Corpul consuma mai multa energie cand sta cocosat, este de parere doctorul Mosaraf Ali in cartea sa „Planul de slabire al Dr. Ali”. Creierul primeste mai putina glucoza si se instaleaza senzatia de oboseala in organism. Pentru a relaxa muschii incordati, trebuie sa masezi umerii.

Cat de veche este perna ta?
Daca perna este prea moale, iar gatul sta incomod cand dormi, trebuie sa stii ca acestui fapt i se datoreaza durerile musculare din zona capului, precum si trezirile din somn in miezul noptii. Pentru a afla daca perna ta este inca „in putere”, infasoar-o pe antebrat si observa daca are tendinta de a se lasa prada gravitatiei. Daca da, trebuie sa o schimbi cu una noua.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Make your own style!
Make your own style!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân