Penelope din nou in top

Desi este o actrita talentata, Penelope Cruz a capatat un urias capital de imagine abia cand a devenit iubita lui Tom Cruise. Chiar si despartirea de acesta a fost pentru ea un sut propulsator. Distinsa cu multe premii printre care si un Oscar, fosta imag
  • Publicat:
Penelope din nou in top
Penelope din nou in top

Chiar daca nu a devenit o actrita de top dupa ce a jucat in „Woman on top”, se pare ca Penelope Cruz a dat lovitura cu rolul din „Volver”. In SUA, au aparut deja articole care sustin ca acest film este un candidat serios la Oscar. Ea este una dintre starurile care nu inregistreaza de-a lungul timpului mari schimbari de imagine. Acelasi par lung, inchis la culoare, ochi migdalati, buze pline, aceeasi silueta…  

Actrita ocupa locul 2 in topul vedetelor cu cele mai apetisante forme de la Hollywood, dupa Beyonce si urmata de J.Lo. Oarecum ciudat, avand in vedere ca in „Volver” a purtat un fund fals, conform indicatiilor regizorului Pedro Almodóvar, care voia un posterior apetisant à la anii ’50, care sa inspire optimism. Apropo de schimbari, nici nu vrea sa auda de operatii estetice, declarand site-ului Femalefrist ca vrea sa imbatraneasca frumos ca Audrey Hepburn si ca fiecare rid are povestea sa. De altfel, este multumita de aspectul sau fizic, purtand decolteuri generoase si nerusinandu-se sa filmeze in ipostaze mai sexy. Penelope a crescut intr-un mediu relaxant, in care cei din familie nu umblau prin casa incorsetati din cap pana picioare.

Copilarie in fata camerelor de filmare
Apropo de familie, Penelope este fiica unei coafeze si a unui vanzator, mai are un frate, Eduardo, si o sora, Monica. Cariera in fata camerelor de luat vederi si-a inceput-o precoce, la 5 ani, cand a jucat in spoturi publicitare, reusind sa-si uimeasca familia. Pentru ca avea prea multa energie, parintii au trimis-o la balet, pe care l-a practicat timp de 9 ani, punand atat de mult suflet si pasiune, incat la un moment dat a dansat pana si-a ranit un picior. Asa ca Penelope este obisnuita cu munca grea. A abandonat scoala dedicandu-se baletului si cursurilor de teatru. La 15 ani devine fotomodel, apare apoi in videoclipul formatiei Mecao si are o legatura amoroasa cu unul dintre membri. Peste un an, prezenta emisiuni pentru copii, iar in 1991 a primit primul sau rol intr-un film, „Labirintul grecesc”. „Belle Epoque“ (1993) pentru care a primit si Oscar, „Abre Los Ojos” (1997), „All the Pretty Horses” (2000), „Captain Corelli’s Mandolin” (2001), „Vanilla Sky” (2001), „Volver” (2006) sunt doar cateva dintre cele aproape 50 de filme in care a jucat. Penelope vorbeste patru limbi: spaniola, engleza, franceza si italiana, avand un avantaj clar in fata multor actrite.

Barbatii nu aduc fericirea, dar asigura succesul
Se pare ca jumatatea Penelopei inca nu si-a facut aparitia, cata vreme i-a ratat pe Cruise si pe Matthew McConaughey. Trei ani s-a iubit cu Tom, pe care l-a intalnit pe platourile de la „Vanilla Sky”, timp in care a luat si cateva lectii de scientologie. Fara insa sa se converteasca. Atat de tare a suferit cand s-a despartit de Cruise, incat si-a rugat prietenele, pe Halle Berry si pe Salma Hayek, sa-l convinga sa se impace. Insa probabil l-a iertat, macar pentru puternica reclama castigata de pe urma relatiei lor. Nici Matthew McConaughey, partenerul din filmul „Sahara”, nu a reusit sa o duca la altar. Insa dupa spusele actritei, in maximum doi ani vrea sa dea nastere unui copil, asa ca pretendentii trebuie sa se grabeasca.

Ciocolata si vin rosu la dieta
Desi a jucat roluri de gospodina, Cruz nu este gasita prea des prin bucatarie. „Nu prea am timp pentru asa ceva. Am fost vegetariana si imi gateam multe preparate, dar nu mai am timp din cauza muncii”, s-a confesat diva. Cand are nevoie, tine diete, dar nu drastice. Spre exemplu, apeleaza la serviciile firmei de catering NutriFit, care ofera hrana sanatoasa si gustoasa. Dieta consta in consumarea a 50% de carbohidrati buni, (orez brun, spre exemplu), 25% proteine si 25% grasimi sanatoase. Alimentele interzise sunt cele bogate in grasimi saturate. Dar se poate manca ciocolata neagra si bea un pahar de vin.

Iata meniul Penelopei. Dimineata: clatite sau omleta cu ceapa, gatite in ulei de masline. Gustare: salata de fructe cu mar si musli, sau fructe de padure cu miere si jumatate de banana. Pranz: gratar de pui sau pizza din grau integral si vegetale crude, sau paste integrale cu sos si ciuperci pe gratar. Gustare: cuscus cu struguri sau curmale, sau un baton proteic slab in grasimi. Cina: cod uscat cu fasole verde si salata verde, sau pui cu vin si ciuperci si amestec de vegetale. Gustare: patru patratele de ciocolata neagra.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
And the Superwoman is Jolie
And the Superwoman is Jolie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân