And the Superwoman is Jolie

De Angelina Jolie a auzit o lume intreaga. Performantele ei cu greu pot fi trecute intr-un clasament. Exceleaza in toate – Oscar, Globuri de Aur, nominalizari la premiile Emmy, este sotia pasionala, mama implinita si militantul fervent care lupta pe
  • Publicat:
And the Superwoman is Jolie
And the Superwoman is Jolie

Si totul a inceput in Los Angeles, pe 4 iunie 1975. Actorul Jon Voight este fericitul tata al celei care in prezent detine titlul de cea mai frumoasa, talentata si fericita mama de pe glob. Primii pasi in lumea filmului ii face in comedia “Lookin to Get Out” la varsta de 5 ani, alaturi de parintii ei. Insa actoria in familie ramane doar o amintire frumoasa, pentru ca apar neintelegeri in cuplul Voight si cei doi divorteaza. Alaturi de mama ei, actrita Marcheline Bertran, Angelina isi continua drumul spre marele ecran.

La 11 ani, studiaza la Institutul de teatru „Lee Strasberg” din New York. Universitatea din New York este alt pas spre scena, aici testandu-si talentul in cateva piese de teatru. Celebritatea insa urma sa vina ceva mai tarziu. Se pare ca piesa „Anybody Seen My Baby” a celor de la Rolling Stones i-a purtat noroc. Aparitia in videoclip o face cunoscuta.

Rolul Corneliei Wallace din filmul pentru micile ecrane „George Wallace” ii aduce o nominalizare la premiile Emmy si chiar un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Insa prestatia din „Gia” atrage atentia criticilor. Rolul din „Pushing Tin” desi nu suscita critici favorabile, ii aduce in schimb un sot, pe Billy Bob Thornton. 1999 este anul de gratie, pentru ca frumoasa Angelina se bucura de un imens succes pentru rolul din filmul „Girl, Interrupted”. Castiga un Glob de Aur si un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Insa Lara Croft ii aduce consacrarea. Personajul din „Tomb Raider“ (2001) si-a pus amprenta asupra carierei sale artistice si nu numai. Pentru acest rol, Angelina Jolie a trebuit sa urmeze cateva luni o dieta stricta de slabire si sa renunte la obiceiurile nesanatoase. „A fost un test interesant pentru ca obisnuiam sa fumez si sa beau, iar in loc de mic dejun fumam o tigara si beam cafea”, spune actrita.

A fost considerat cel mai bun film de actiune-aventura al anului, urmat in 2003 de „Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life”. Si de aceasta data Angelina a urmat un antrenament special ce includea kickbox, canoe, street fight, yoga,  completat de dieta. In 2005 nu a jucat decat intr-un singur film, si anume „Mr and Mrs Smith”, alaturi de Brad Pitt. O prestatie de exceptie si o viata personala implinita ulterior.

Silueta à la Hollywood
Si pentru proaspetele mamici de la Hollywood revenirea la forma maxima dupa o sarcina este un lucru foarte dificil. Pentru a-si pastra silueta, Angelina a practicat yoga si a consumat sucuri facute din grau verde in timpul sarcinii. Dupa ce a nascut, ea a insistat sa alapteze si a apelat la dietele de detoxifiere recomandate de cel mai faimos centru de sanatate din Hollywood, Holistic Fitness. Aceste diete includ ceaiuri cu ghimbir si sucuri de usturoi care genereaza o pierdere sanatoasa in greutate. Cu toate acestea, intalnirea cu Gwen Stefani a determinat-o sa introduca elemente noi in dieta. La doar o saptamana dupa ce l-a nascut pe baietelul sau, Kingston James, Gwen a fost vazuta facand jogging in Central Park din New York. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la nici o luna de la nastere era pregatita sa se intoarca pe scena. Acest lucru a impresionat-o pe Angelina, care a recurs de urgenta la regimul ei. Gwen a sfatuit-o sa consume cat mai multe vegetale si sa bea lapte proaspat. Chiar daca Angelina pune mai mult accent pe exercitiile fizice decat Gwen, amandoua sunt de acord ca hrana sanatoasa este foarte importanta pentru silueta perfecta.

„Este foarte frumoasa”
Venirea pe lume a micutei Shiloh Nouvel Jolie-Pitt a fost asteptata cu nerabdare de milioane de oameni din intreaga lume, nu doar de catre cei doi parinti si frati ai sai – Maddox (5 ani) si Zahara Marley (care va implini 2 ani in decembrie). Shiloh este deja o vedeta, iar cei de la revista „People“ au fost primii care i-au luat un „interviu“. Vazand fotografiile, toata lumea a fost de acord ca a mostenit ochii albastri ai tatalui si parul balai, insa cel mai important dar raman buzele mamei. Brad a fost alaturi de Angelina tot timpul, amandoi afirmand ca au avut parte de o experienta fantastica.

Nasterea micutei Shiloh a fost prilej de bucurie si incantare pentru fratiorii sai, in special pentru Maddox. El fiind mai mare, era constient de ceea ce se petrecea, adica de faptul ca va avea o noua surioara. James Haven, fratele Angelinei, povesteste: „Sora mea discutase cu Maddox si-l instruise pentru ceea ce va urma. El stia exact ce se intampla si era pregatit sa-i ureze bun venit surioarei lui in aceasta lume. In momentul in care a vazut-o a spus ca este foarte frumoas”. Jolie-Pitt este acum o familie multi-culturala, mare si fericita.

Pentru Angelina Jolie nici o misiune nu este imposibila. Ea a reusit sa demonstreze ca nu este doar o femeie foarte frumoasa, ci si o actrita de succes. Insa felul ei de a fi eclipseaza cele doua calitati. Iar toti cei care o cunosc sunt intru totul de acord in privinta asta. Cei doi copii adoptivi sunt cea mai buna dovada ca realmente ii pasa de ce se intampla cu semenii ei. Pasiunea si devotamentul cu care se implica au avut ecou si au trezit constiinta autoritatilor cambodgiene, etiopiene,  indiene etc. Acum insa demersurile ei sunt sustinute si de Brad Pitt, pe care a reusit sa-l convinga de importanta actiunilor umanitare.   

Oscarul se Imparte in familie
Despre actorul Jon Voight numai cuvinte de lauda. Premiile vorbesc de la sine. Insa se pare ca rolul de tata i-a creat ceva probleme. Si la interpretarea de exceptie inca mai lucreaza. La capitolul actorie, Angelina ii calca pe urme, mostenindu-i talentul. Amandoi laudandu-se cu cate un Oscar. Dar relatia parinte-copil nu este una dintre cele mai fericite, cunoscand nenumarate suisuri si coborasuri care au fost deseori subiect de presa. Se pare ca vina ii apartine in mare masura tatalui si mai putin fiicei.

Criminala de care s-a indragostit Banderas
Seducatoarea Julia Russell este rolul care ii permite frumoasei Jolie sa-si demonstreze talentul artistic. Julia reuseste sa-l innebuneasca pe Luis Vargas, chipesul om de afaceri cubanez aflat in cautarea unei sotii americane, interpretat de Antonio Banderas. Actiunea se petrece in Cuba, iar Julia si Luis joaca un joc periculos cu dragostea, pentru ca amandoi isi doresc cu disperare sa fie iubiti. Alegerea celor doi actori in rolurile principale nu a fost deloc intamplatoare. „Intre ei exista acea chimie extraordinara si misterioasa, datorita careia au reusit sa aduca la suprafata toate intrebarile pe care le pune scenariul despre sex, putere si politica sexuala”, afirma scenaristul si regizorul Michael Cristofer. „Julia este prinsa intre doua lumi”, explica el. „O lume falsa, dar care ii ofera dragoste, si o alta lume, cea reala, dar care este infinit mai intunecata si periculoasa.”

Angelina a colaborat excelent cu toata echipa, in special cu regizorul: „Niciodata n-am fost mai libera pe ecran ca atunci cand lucrez cu Michael Cristofer, pentru ca are curaj si intelege sexualitatea mai bine decat orice alt realizator de filme. In acest film, sexul inseamna descoperire, libertate, posesiune, ura, manie si dragoste”. Despre iubita de pe platoul de filmare, Banderas marturiseste: „Munca alaturi de Angelina a fost una dintre cele mai frumoase experiente pe care le-am avut in cariera. Este foarte indrazneata si mai degraba isi traieste decat isi joaca personajul”. Sa-l credem pe cuvant!?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iarna Caliente
Iarna Caliente
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”