Nadine a devenit vegană

A experimentat pentru prima oară alimentaţia vegană în Statele Unite. Iar la reîntoarcerea în România, a renunţat la farfuriile pline doar cu legume şi fructe. Însă curentul vegan a prins-o din nou. Să vedem motivele şi să aflăm ce îi găteşte copilaşului ei de aproape 2 ani!
  • Publicat:
Nadine a devenit vegană

A experimentat pentru prima oară alimentaţia vegană în Statele Unite. Iar la reîntoarcerea în România, a renunţat la farfuriile pline doar cu legume şi fructe. Însă curentul vegan a prins-o din nou. Să vedem motivele şi să aflăm ce îi găteşte copilaşului ei de aproape 2 ani!

CSÎD: Ce te-a determinat să faci această schimbare?

Nadine: Viaţa în Los Angeles mi-a deschis mintea către noi feluri de a-mi trăi viaţa – yoga, buddism, surfing, mojito, veganism. Cam acestea erau elementele de bază în toată California. Aveam foarte mulţi prieteni vegani.

Îmi doream de pe atunci o alimentaţie vegană, lipsită de orice produs de origine animală, deoarece astfel aveam mai multă energie, pielea arăta mai bine şi puteam să mănânc fără stresul caloriilor, mai mult şi mai divers.

Am întrerupt acest stil de viaţă când m-am reîntors în România. Mi-a revenit însă această pasiune când am întâlnit-o pe Cornelia Marin cu al ei magazin şi restaurant cu produse vegane, „Fibrio”. Cu ajutorul ei, îmi pot face un meniu zilnic atât pentru acasă, cât şi pentru călătorii.

CSÎD: Ce mănânci mai exact?

Nadine: Mănânc legume, fructe, cereale, alge, seminţe şi o gamă foarte largă de ciuperci. Cerealele trebuie să aibă toată fibra, adică să fie integrale. Aleg orez sălbatic, quinoa, ovăz. Algele îmi oferă antioxidanţi, vitamine, minerale şi proteine pe care nu le pot lua din carne.

Am renunţat la zahăr şi l-am înlocuit cu sirop de agave, am renunţat la făină şi îmi macin singură hrişcă sau secară.

CSÎD: Ce consideri drept delicatese?

Nadine: Îmi plac în mod deosebit brânza de caju şi torturile crude ale Corneliei, pe care le fac deja singură spre uimirea găştii mele care aşteaptă cu sufletul la gură să le deguste.

CSÎD: Ţi-ai convis şi soţul să adopte acest gen de alimentaţie?

Nadine: Nu, mi-a reuşit să îmi conving soţul ca în weekend să mănânce crud. La unele preparate strâmbă din nas, dar la altele nu face diferenţa dintre un produs cu ingrediente animale şi unul fără. Copilul are la fel, 2 zile pe săptămână când mănâncă de post.

CSÎD: Mai exact ce îi oferi celui mic în aceste zile?

Nadine: Ieri a mâncat qhinoa cu legume la prânz, seara lapte de orez cu ovăz, prune uscate şi un pic de sirop de agave. A avut şi o masă doar cu fructe şi a băut un biberon întreg de fresh din ţelină, ghimbir, un pic de usturoi, măr şi pară din abundenţă pentru a acoperi gustul de usturoi şi ghimbir.

CSÎD: Acceptă uşor astfel de combinaţii?

Nadine: Am noroc că este mic şi realitatea i-o creează părinţii. Profit de această perioadă pentru a nu-l obişnui cu paste, zahăr, ciocolată, prăjeli şi tot soiul de alimente dăunătoare unui adult, dar unui copil? Este foarte încântat şi vine singur să ceară suc sau măr deshidratat.

O doamnă m-a întrebat de ce îi dau măr deshidratat şi nu măr proaspăt. Îi dau şi măr proaspăt doar că, uneori, în vizită la bunici, pe ascuns mai primeşte un covrigel sau un biscuit. Atunci, pentru a-i recrea obiectul „păcătos”, îi dau măr deshidratat, crocant, care pentru vârsta lui pare ieşit din comun. Este foarte entuziasmat.

CSÎD: Veganismul este o opţiune pentru toată viaţa ta?
Nadine: Am nevoie de alimentaţia vegană acum pentru că am nevoie de energie şi pentru că îmi place cum mă simt. Asta nu înseamnă că, dacă mă voi trezi într-o dimineaţă dorindu-mi ceafă de porc, am să mi-o refuz. Nimic nu este definitiv. Îmi dau voie ca fiecare zi să îmi aducă noi dorinţe, idealuri, pofte.

CSÎD: Acum ai învăţat să slăbeşti sănătos?
Nadine: Oarecum. Am văzut cât mă chinuiam să pricep cum să mănânc ca să slăbesc. Ştiam de mult că disocierea alimentelor în aceeaşi zi îţi permite să mănânci pe săturate, fără frustrare. Atunci, mi-am scos cărţile cu şi despre mâncare crudă din cutiile aduse din America şi m-am apucat de studiat.

CSÎD: Ce faci în zilele când eşti foarte ocupată şi mult timp plecată?
Nadine: Îmi permit un baton cu fibre, însă am mereu în maşină un mic frigider portabil.

CSÎD: Unde te duc drumurile în zilele aglomerate?
Nadine: Înregistrez piese în studio cu nişte oameni foarte talentaţi, care mă inspiră total. Joc într-o piesă de teatru cu Claudiu Bleonţ şi Marius Urzică şi îmi fac curaj să apar mai mult la televizor, lucru de care m-am dezobişnuit.

Citeşte şi: Nadine despre „o iubire coplesitoare, candoare si speranta”

Tie ce stil de mireasa ti se potriveste: sexy-Andreea, romantica-Aylin sau clasica-Nadine?

Nadine face nunta in stil urban: cu DJ si fara tort etajat

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Kate şi Will, la maraton
Kate şi Will, la maraton
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân