Monica Anghel, despre cumpăna vieții ei: „Era să mor din cauza unei operații greșite. O alta a fost cea pe coloană, am avut pareză de 98% pe piciorul drept”

  • Publicat:
Monica Anghel, despre cumpăna vieții ei: „Era să mor din cauza unei operații greșite. O alta a fost cea pe coloană, am avut pareză de 98% pe piciorul drept”
Sursa foto: instagram @monicaanghel

Monica Anghel a vorbit în cel mai recent număr al revistei Viva! despre cumpăna vieții ei, și anume momentul a fost la un pas de moarte din cauza unei operații greșite.

Monica Anghel, la un pas de moarte din cauza unei intervenții greșite

„Am avut o cumpănă mare cu mulți ani în urmă. Era să mor atunci din cauza unei operații greșite”, a spus aceasta.

„Dar o altă cumpănă a fost operația pe coloană. Am avut dublă hernie de disc cu multiple fragmente. Și pentru că am intrat în operație de urgență, am avut o pareză de 98% pe piciorul drept. Am făcut recuperare timp de un an și șase luni. Zi de zi, zi de zi. Și tot atunci am început și să slăbesc, și să îmi schimb stilul de viață. Și mă mențin. Cântăresc 58-59 de kilograme”, a mai adăugat aceasta.

De atunci, îndrăgita solistă a mărturisit că își organizează foarte bine programul și are timp și de viață personală. În prezent, urmează cursuri de instructor de fitness, cursuri de nutriție și consultanță. Și și-a propus că până la finele anului să și obțină cele trei certificări.

Citește și: Dieta cu care a slăbit Monica Anghel. Ce face vedeta când are poftă de dulce

Dublă hernie de disc

Coloana are 23 de discuri și, de obicei, hernia afectează un singur disc. Dar, există și cazuri cu dublă sau triplă hernie de disc la același pacient.

Hernia de disc se manifestă prin durere, care poate fi un simplu disconfort sau durere atroce, tulburări de sensibilitate, amorțeli, tulburări motorii și alte semnale clinice diverse în funcție de gravitate (incapacitatea pacientului de a se deplasa sau de a stă în picioare, șamd).

Tratamentul herniei lombare începe prin tratamente mai puțin invazive, precum repaos fizic, îndeosebi în timpul puseelor (durerilor), sesiuni de kinetoterapie, tratament medicamentos, antiinflamatoare, și altele.

În formele severe de hernie de disc, intervenția chirurgicală este cea recomandată.

Citește și: Operația de hernie de disc lombară: când e indicată, în ce constă, riscuri

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân