Tily Niculae, probleme de sănătate din cauza psoriazisului

  • Publicat:

Psoriazisul este cea mai răspândită boală autoimună. Tily Niculae este una dintre vedetele care se lupta cu această afecțiune deloc plăcută și care îi cauzează și dureri pe lângă aspectul inestetic al pielii.

Tily Niculae se confruntă cu psoriazisul de 15 ani

Simpatica actriță se luptă de ani buni cu psoriazisul, o condiție medicală care apare atunci când celulele pielii se dezvoltă prea repede. Aceasta se manifestă prin roșeață, iar cum celulele se adună pe suprafață pielii, formează leziuni inestetice.

Invitată în emisiunea “Teo Show”, Tily Niculae a vorbit despre lupta pe care o duce de de ani buni cu psoriazisul și căruia nu i-a găsit niciun leac.

„Ani la rând medicii mi-au spus că e o eczemă și mi-au dat creme peste creme, dar nimic nu a funcţionat. Puţini știu că eu nu îmi pot spăla copilul. Port mănuşi menajere să nu o zgârii pe fetiţa mea şi plâng de usturime noaptea (…) M-am învăţat să trăiesc cu această boală, care este autoimună şi, din păcate, la mine nu a reacţionat la niciun medicament. Sunt deja un caz injectabil”, a spus aceasta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tily Niculae (@tilyniculae)

Citește și: Kim Kardashian, despre lupta cu psoriazisul: „Mi-a acoperit întreaga faţă“

Cum se manifestă psoriazisul și care sunt cauzele care îl declanșează?

Psoriazisul este o condiție inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația lumii. Acesta este des asociat cu stresul, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, infecțiile virale, precum și cu anumite medicamente.

Psoriazisul poatea apărea în zone variate ale corpului, având și simptome diferite:

  • piele cu mâncărimi
  • piele uscată, crăpată, care poate sângera
  • zone netede de piele roșie, inflamată, la nivelul pliurilor axilelor, în zona inghinală, fese, zona genitală sau sub sâni
  • zone de piele pline de coșuri și pustule

Psoriazisul NU este contagios. Nu puteți lua psoriazis prin atingere sau contact intim. Maladia este cu mult mai complexă. De fapt, este atât de complexă încât cercetătorii încă studiază această condiție medicală.

De regulă, psoriazisul poate fi ținut sub control, însă nu va trece niciodată definitiv.

Citește și: Psoriazis: cauze, simptome, tratament, remedii naturiste

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân