Mona Lisa, rasă pe cap în scopuri umanitare

Liga italiană împotriva cancerului (ANT) a ras-o pe cap pe Mona Lisa, din portretul cu acelaşi nume de Leonardo da Vinci, într-o campanie contra marginalizării bolnavilor, purtând sloganul "O tumoare schimbă viaţa. Nu şi valoarea ei", informează lefigaro.fr, citată de Mediafax.
  • Publicat:
Mona Lisa, rasă pe cap în scopuri umanitare

Liga italiană împotriva cancerului (ANT) a ras-o pe cap pe Mona Lisa, din portretul cu acelaşi nume de Leonardo da Vinci, într-o campanie contra marginalizării bolnavilor, purtând sloganul „O tumoare schimbă viaţa. Nu şi valoarea ei”, informează lefigaro.fr, citată de Mediafax.

Nu este prima oară când imaginea Monei Lisa este folosită în scopuri umanitare: Amnesty International a reprezentat-o deja ca victimă, cu ochiul învineţit, într-o campanie împotriva violenţei.
De-a lungul timpului, artişti contemporani au parodiat tabloul lui Da Vinci, cum ar fi Marcel Duchamp, care i-a desenat mustăţi, sau Eugène Bataille, care a reprezentat-o fumând pipă.

Lisa Gherardini (1479 – 1542), cunoscută şi sub numele Lisa del Giocondo, s-a căsătorit cu un bogat comerciant de mătase din Florenţa. Ea este considerată de mulţi experţi modelul după care a fost realizat celebrul portret al Mona Lisei, expus la Muzeul Luvru din Paris, chiar dacă identitatea modelului nu a fost niciodată stabilită oficial.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân