Mona Lisa, rasă pe cap în scopuri umanitare

Liga italiană împotriva cancerului (ANT) a ras-o pe cap pe Mona Lisa, din portretul cu acelaşi nume de Leonardo da Vinci, într-o campanie contra marginalizării bolnavilor, purtând sloganul "O tumoare schimbă viaţa. Nu şi valoarea ei", informează lefigaro.fr, citată de Mediafax.
18.11.2013
Mona Lisa, rasă pe cap în scopuri umanitare

Liga italiană împotriva cancerului (ANT) a ras-o pe cap pe Mona Lisa, din portretul cu acelaşi nume de Leonardo da Vinci, într-o campanie contra marginalizării bolnavilor, purtând sloganul „O tumoare schimbă viaţa. Nu şi valoarea ei”, informează lefigaro.fr, citată de Mediafax.

Nu este prima oară când imaginea Monei Lisa este folosită în scopuri umanitare: Amnesty International a reprezentat-o deja ca victimă, cu ochiul învineţit, într-o campanie împotriva violenţei.
De-a lungul timpului, artişti contemporani au parodiat tabloul lui Da Vinci, cum ar fi Marcel Duchamp, care i-a desenat mustăţi, sau Eugène Bataille, care a reprezentat-o fumând pipă.

Lisa Gherardini (1479 – 1542), cunoscută şi sub numele Lisa del Giocondo, s-a căsătorit cu un bogat comerciant de mătase din Florenţa. Ea este considerată de mulţi experţi modelul după care a fost realizat celebrul portret al Mona Lisei, expus la Muzeul Luvru din Paris, chiar dacă identitatea modelului nu a fost niciodată stabilită oficial.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos