Roşul e sinonim cu senzualitatea şi cu…celebritatea

Rochia roşie sau desuurile în această culoare pătimaşă au inspirat de-a lungul timpului numeroase vedete şi au stârnit multe fantezii în minţile bărbaţilor…pofticioşi.
19.11.2013
Roşul e sinonim cu senzualitatea şi cu…celebritatea

Rochia roşie sau desuurile în această culoare pătimaşă au inspirat de-a lungul timpului numeroase vedete şi au stârnit multe fantezii în minţile bărbaţilor…pofticioşi.

Prin forţa, puterea şi strălucirea lui, roşul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului şi a sângelui, prezintă, din punct de vedere simbolic, aceeaşi ambivalenţă ca şi acesta din urmă, în funcţie de nuanţa sa, deschisă sau închisă.

Rosul închis este nocturn, feminin, tainic, centripet. El reprezintă nu expresia, ci misterul vieţii. Roşul viu, diurn, solar, centrifug îndeamnă la acţiune. El este imaginea înflăcărării şi frumuseţii, a forţei impulsive şi generoase, a tinereţii, sănătăţii, a bogăţiei, a erosului liber şi triumfător.

Ambivalenţa din care provine toată puterea de fascinaţie a culorii roşii poartă în ea, strâns legate, cele mai adânci pulsiuni umane: acţiunea şi pasiunea, eliberarea şi asuprirea.

De curând chiar, un studiu al oamenilor de ştiinţă concluziona că atunci când porţi o rochi roşie, fii sigură că vei întoarce toate privirile bărbaţilor, şi asta pentru că domnii asociază această culoare cu dragostea, cu pasiune şi feminitatea pură. Astfel, se transmite în mod inconştient un semnal către creierul bărbatului că femeia îmbrăcată în roşu ar fi mai dispusă să cedeze avansurilor.

O fi sau nu adevărat, cu studii ştiinţifice sau fără, culoarea roşie va rămâne întotdeauna un simbol al femeii elegante, care ştie ce vrea de la viaţă şi care nu acceptă compromisuri foarte uşor.

Iată un top al celor mai senzuale apariţii în roşu:

Kim Kattrall

Sofia Vergara

Rosie Huntington Whiteley

Reese Witherspoon

Alessandra Ambrosio

Eva Herzigova

Eva Longoria

 

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos