Meghan Trainor, diagnosticată cu diabet gestațional

Meghan Trainor este în al treilea trimestru de sarcină și se pregăsește să devină pentru prima oară mamă. Vedeta a fost diagnosticată cu diabet gestațional.
  • Publicat:
Meghan Trainor, diagnosticată cu diabet gestațional
Meghan Trainor, diagnosticată cu diabet gestațional

Meghan Trainor este în al treilea trimestru de sarcină și se pregăsește să devină pentru prima oară mamă. Vedeta va aduce pe lume un băiat, în februarie 2021. În timp ce soțul ei, Daryl Sabara este nerăbdător ca cel mic să se nască, artista susține că este foarte atentă la ceea ce mănâncă de când a fost recent diagnosticată cu diabet gestațional (de sarcină).

Meghan Trainor, diagnosticată cu diabet gestațional

”Am fost diagnosticată cu diabet gestațional”, a anunțat Trainor la începutul lunii decembrie. ”Însă îl pot controla și este OK. Și eu și bebelușul suntem sănătoși. Trebuie doar să fiu foarte atentă la ceea ce mănânc”, a continuat artista.

Centrul de Prevenție și Control al Bolilor estimează că între 2-10% dintre sarcini sunt afectate de diabetul gestațional în Statele Unite, în fiecare an. Aceasta este o afecțiune care apare atunci când persoana însărcinată nu poate produce suficientă insulină, un hormon necesar în sarcină. De cele mai multe ori, diabetul gestațional nu produce simptome, motiv pentru care femeile însărcinate trebuie să se testeze în timpul sarcinii pentru a se asigura ca nivelul de insulină este unul normal.

Diabetul gestațional poate afecta sarcina în diferite moduri. Fătul se poate naște cu ușurință, se poate naște cu o glicemie scăzută sau să poarte riscul de a se confrunta cu diabet de tip 2 la maturitate. Din fericire, fiind un diagnostic comun, poate fi prevenit dacă faci exerciții cu regularitate și slăbești înainte să rămâi însărcinată. Pe timpul sarcinii trebuie să fii o femeie activă, iar după ce ești diagnosticată să încerci să ții la distanță factorii de risc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân