Mama lui Elon Musk, Maye: „Am știut că fiul meu e genial de la vârsta de 3 ani”

  • Publicat:

Mama lui Elon Musk, Maye, a mărturisit în cadrul unui interviu televizat că și-a dat seama de potențialul fiului ei încă de la vârsta de 3 ani.

Frumoasa septuagenară (Maye are 72 de ani, dar arată impecabil) a declarat în cadrul emisiunii This Morning că fiul ei, Elon Musk (în vârstă de 49 de ani), a dat semne că este un geniu de la o vârstă fragedă.

Se pare că fondatorul Testa & Space X a fost născut pentru a avea succes în viață, conform spuselor mamei sale.

Maye Musk, top model de succes și nutriționist-dietetician, a mărturisit în cadrul show-ului TV că este foarte mândră de fiul ei, care ocupă locul 2 în topul celor mai bogate persoane din lume, după Jeff Bezos, CEO-ul gigantului american de comerț online Amazon.

 Pe când avea doar 12 ani, Elon a vândut unei reviste tehnologice un joc video pe care l-a dezvoltat de unul singur, numit Blastar, contra sumei de 500 de dolari. Atunci a dat prima lovitură în mediul de afaceri, spune mama lui Elon Musk.

Ulterior, Elon Musk a dezvoltat, alături de fratele lui Kimbal, o companie de software numită Zip2. Aceasta a fost achiziționată de Compaq la colosala sumă de 341 de milioane de dolari. Lui Elon i-a revenit o bucată generoasă – 22 de milioane de dolari.

Abia ce terminase facultatea. Și era doar la începutul carierei sale de mare aventurier.

La scurt timp după mega-afacerea Zip2, Elon a investit jumătate din suma câștigată în site-ul de banking online numit X.com. La un an distanță, se asociază cu Peter Thiel și astfel ia naștere faimosul PayPal. Nu durează mult timp și Elon dă din nou lovitura: PayPal este cumpărată de Ebay, adaugă Maye.

Lui Elon îi revine, din această tranzacție, suma de 165 de milioane de dolari. Previzibil, el nu se mulțumește cu banii și nici nu se retrage pe o insulă izolată, ci are gânduri mari. Mai exact, vrea să cucerească spațiul!

Cu 100 de milioane din vânzarea PayPal, vizionarul inginer pune bazele Space Exploration Tehnologies (Space X). Scopul lui: călătoria ieftină în spațiu și colonizarea planetei Marte!

Mă tot întreba ce ar trebui să facă: să investească în cercetarea spațială, în energia solară sau în mașinile electrice. I-am spus să aleagă una. Firește că nu m-a ascultat. Le-a luat pe toate la rând, se amuză Maye.

Space X, Tesla, Solar City, Hyperloop, The Boring Company – toate acestea poartă amprenta lui Elon Musk, sud-africanul care nu dă semne că s-ar opri aici.

Recent, Elon Musk a anunțat pe Twitter că va oferi un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. Avem, iată, un Elon Musk filantrop, dar mai ales ecologist, preocupat de soarta planetei Pământ!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân