Interviu cu Heidi Klum: despre secretele succesului şi preferinţele sale

De-a lungul timpului a surprins şi a încântat prin apariţiile ei la evenimentele mondene, devenind o emblemă a stilului şi feminităţii
  • Publicat:
Interviu cu Heidi Klum: despre secretele succesului şi preferinţele sale

De-a lungul timpului a surprins şi a încântat prin apariţiile ei la evenimentele mondene, devenind o emblemă a stilului şi feminităţii.

Articol preluat din revista InStyle Romania.

Este uşor de observat. Din momentul în care am dat mâna cu Heidi, ne-a fost clar că frumuseţea nu este singurul lucru pe care i-l putem admira. Această femeie răspândeşte în jurul său o energie minunată, foarte pozitivă.

La o şedinţă foto dificilă, care a ţinut o zi întreagă, organizată la Londra, Heidi a avut o bună dispoziţie permanentă. Orice i-am cerut să facă, s-a „conformat“ fără probleme. A fost ca şi cum ne-am fi întâlnit cu o veche cunoştinţă. Profesionistă, perfectă. Bineînţeles, aşa este Heidi: pur şi simplu prietenoasă cu toată lumea. Şi să ştiţi că se poartă aşa din convingere.


S-a descurcat în viaţă mai mult decât spectaculos. Este model, dar şi moderator, designer vestimentar, actriţă şi producător.
În munca sa îi place tocmai faptul că face „lucruri atât de diferite, şi tocmai de aceea totul mi se pare incitant.“

Dar s-o luăm pe rând.

La nouăsprezece ani a câştigat concursul Model ’92 şi apoi s-a mutat din Germania natală în SUA, unde cariera ei a luat o turnură rapidă. A început să apară pe copertele tuturor revistelor de modă, să lucreze pentru mărcile mondiale de prestigiu, precum celebrul brand de lenjerie Victoria’s Secret.

Curând, Heidi a început să fie curtată şi de cei de la Hollywood şi a apărut în diverse filme şi seriale (spre exemplu, Diavolul se îmbracă de la Prada, Neveste disperate sau Totul despre sex).

A avut succes şi ca prezentatoare a Project Runway, un reality show american, în care designerii vestimentari debutanţi concurează între ei.

Desigur, iubitorii de modă adoră acest serial, fiindcă oferă o şansă multor artişti noi. „Christian Siriano este printre preferaţii mei“, povesteşte Heidi. „Este foarte mic de statură, poartă ochelari şi are o coafură rock’n’roll. Este foarte drăguţ. Şi are un adevărat succes, a fost şi la Oprah.
A început să lucreze într-un apartament, iar acum are o afacere. E tânăr, însă are o viziune diferită asupra vieţii, priveşte lucrurile în alt fel,“ povesteşte Heidi, care face parte şi din juriul emisiunii (în care „evoluează“ şi designerul Michael Kors).

Şi Heidi face design. De exemplu, a creat colecţia de modă sport şi pantofi de tenis Heidi Klum for New Balance şi recent a prezentat colecţia pentru copii Truly Scrumptious care conţine îmbrăcăminte, dar şi diferite decoraţiuni pentru camera copilului, pătuţuri şi cărucioare.


Nu a trebuit să meargă prea departe pentru a se inspira. Le are pe fiicele ei, Lou şi Leni, în vârstă de trei şi opt ani, şi pe fiii ei, Johan şi Henry, în vârstă de şase şi şapte ani. Iar, în ce priveşte viaţa ei personală, din păcate, în ultima perioadă nu i-au mers toate ca pe roate.

Divorţul ei de cântăreţul Seal a făcut multă vreme subiectul ziarelor de scandal. Când am întrebat-o dacă, în momentul faţă, are vreun vis, sau o dorinţă ascunsă legată de viaţa ei personală, ne-a răspuns: „În ultima vreme m-am simţit ca şi cum aş fi călătorit într-un roller-coaster. Din fericire, aveam pusă centura de siguranţă, aşa că totul a fost în regulă.
Sunt mândră că am patru copii sănătoşi, fericiţi, care merg la şcoli minunate şi au doctori minunaţi. Pot să le ofer tot ceea ce au nevoie. Am sentimentul că îmi trăiesc visul. Şi preţuiesc mult acest lucru.“ Apoi, preţuieşte familia, amintirile din copilărie şi frumuseţea, bineînţeles. Continuaţi să citiţi, pentru că am mai întrebat-o pe Heidi şi despre toate acestea.


InStyle: Cum explici amploarea succesului tău?
Heidi Klum: Provin din dintr-o familie frumoasă, care mi-a oferit mult sprijin şi, în plus, toată echipa mă
susţine. Ajută şi să fii omul potrivit la momentul potrivit. Îmi fac jobul cu plăcere. Şi nu am o gândire limitată.

InStyle: Germany’s Next Top Model  a intrat în al optelea an. Nu ai obosit?
Heidi Klum: Nu, fiindcă îmi place să încurajez tinerele modele, să le ajut să se lanseze. Ca şi coproducător mă ocup şi de partea de design. Îmi pun în practică latura creativă!

InStyle: Cum au evoluat lucrurile în cei opt ani de show?
Heidi Klum: Fetele sunt mai bine pregătite. Unele se antrenează de ani de zile. Tatăl lui Jacqueline, de exemplu, i-a construit un catwalk la subsol de când era mică. Aştepta doar momentul în care avea să fie primită în program.
Fetele ştiu deja la ce să se aştepte, înainte, nu aveau idee. Mă gândesc acum la Lena Gerke, prima câştigătoare.

InStyle: Cum faci faţă emoţional, după ce eşti nevoită s-o trimiţi pe una dintre fete acasă?
Heidi Klum: Întotdeauna mi-e greu să pronunţ un verdict. Dar este jobul meu să le trimit acasă pe fetele mai „slabe“ şi să le încurajez pe cele care au cu adevărat potenţial. Unele finaliste vor ajunge celebre, dar pentru altele, acesta nu va rămâne decât un vis. şi nu este de ajuns să câştigi acest concurs, nu poţi avea succes decât dacă locuieşti într-una dintre marile capitale ale modei şi mergi mereu la castinguri.

InStyle: Cum te descurci cu proasta dispoziţie de pe set?
Heidi Klum: Când fetelor li se face dor de casă, vorbesc cu ele şi încerc să le calmez. Unele sunt foarte ataşate de mamele lor, altele se bucură că au plecat de-acasă. Poţi însă să renunţi oricând şi să te întorci acasă. Asta e regula.

InStyle: Vreun sfat pentru cele ce vor să fie modele?
Heidi Klum: Amuzaţi-vă! Întotdeauna!

InStyle: Cu ce te poate impresiona o tânără concurentă?
Heidi Klum: Cu o atitudine pozitivă, personalitate, un zâmbet ravisant şi o voce care exprimă încredere în sine.

Heidi Klum

InStyle: Şi în timpul showului?
Heidi Klum: Trebuie să evolueze. Să înveţe cum să se exprime în faţa camerei de filmat. Să ştie să mimeze emoţii. Un model bun ştie să interpreteze diferite roluri!

InStyle: Cum arată modelul viitorului?
Heidi Klum: Nu cred că putem vorbi despre o tendinţă. Întâlnesc o mulţime de fete care au aspect şi ţinută de model. Este important să aibă şi ceva în plus, o sclipire în ochi. Să fie sexy, amuzante şi să radieze. Avem aşa de multe fete frumoase în show, însă multe nu au acea strălucire.

InStyle: Care sunt zilele cele mai bune?
Heidi Klum: Cele în care toţi cei implicaţi în show dau dovadă de spirit de echipă şi se distrează în timp ce muncesc. Fetele pozează bine când atmosfera este mai relaxată.

InStyle: Cum decurge o zi normală de shooting?
Heidi Klum: Ziua mea începe la cinci dimineaţa, cu hairstyle şi make-up. De obicei, la cinci după-amiaza am terminat. Încercăm să menţinem acest program de 12 ore de lucru pe zi, ca să pot şi eu să fiu alături de copii, seara, să luăm cina împreună şi să-i trimit la culcare.

InStyle: În timpul înregistrărilor pentru show, trăieşti practic, dintr-o valiză. De ce lucruri nu te poţi despărţi?
Heidi Klum: Tot ceea ce port se află deja pe set. Încerc toate outfiturile cu săptămâni în avans. O pereche de pijamale şi câteva produse cosmetice, atât am nevoie.

InStyle: Ce itemuri ar trebui să aibă orice femeie?
Heidi Klum: O pereche de jeans, pantofi negri, un trenci, un tricou alb şi o rochie mini, neagră.

InStyle: În iunie împlineşti 40 de ani. La vârsta asta ar trebui să nu mai porţi mini şi decolteuri?
Heidi Klum: (râde) Unde scrie? Dacă te simţi comfortabil…

InStyle: La ce nu ai renunţa?
Heidi Klum: La geanta mea Hermès Birkin. şi l a p erechea de jeans pe care o iubesc. N-are dată de expirare!

InStyle: Personal, ai trecut prin momente grele. Ce s-a întâmplat cu visele tale?
Heidi Klum: Încă mai cred în dragoste. O vreme m-am simţit ca într-un roller-coaster, dar, din fericire, aveam centura de siguranţă pusă. Am copii frumoşi, sănătoşi – mă bucur!

InStyle: Ai un anumit ritual în familie?
Heidi Klum: La ora şase ne aşezăm cu toţii la masă. Copiii pun masa şi apoi mâncăm cu toţii. Este important. Facem întocmai la fel ca atunci când eram mică, în familia mea.

InStyle: Îţi place să găteşti ?
Heidi Klum: Îmi place să gătesc. Fac des supă de pui, muşchi de pui, pentru că avem grătar. Ştiu să fac spaghete bologneze foarte bune, însă mă descurc să fac orice. Când eram acasă o ajutam pe mama la treabă.

InStyle: Cele mai eficiente exerciţii în arsul grăsimilor…?
Heidi Klum: Jogging-ul. Când alerg se arde excesul de grăsimi. Dar, nu-mi face rău nici puţină tonifiere, mai ales acum, când mănânc destul de mult. În ultimul timp am exagerat destul de mult cu hamburgherii.

Heidi Klum

InStyle: Serios? Modelele ar trebui să fie mai disciplinate?
Heidi Klum: Ştii, când eşti cu copiii, este greu să te abţii. Dacă ei îşi comandă pizza, bineînţeles că vrei şi tu. Nu vreau să-mi supraveghez tot timpul talia şi să mă abţin de la toate. Dar e momentul să mă întorc cu o faţă acră la salate.

InStyle: De mică ai fost înconjurată numai de frumuseţe…
Heidi Klum: Tatăl meu lucrează la o firmă de cosmetice, astfel că am crescut printre lacuri de unghii, produse de machiaj şi parfumuri. Aveam mereu cosmetice în jurul meu, ceea ce era interesant. Iar mama era coafeză şi tot timpul încerca p e pielea mea o mulţime de lucruri de la părul permanent sau vopsit, la tunsorile cu breton.
Îmi făcea un fel de şuviţe de modă veche, adică îmi punea pe cap o bonetă şi prin găurile din ea îmi scotea şuviţele şi le vopsea. Însă nu îi ieşeau bine întotdeauna. (râde)

InStyle: Eşti imaginea Astor. Ce trucuri ai învăţat, de-a lungul carierei tale, de la make-up artists?
Heidi Klum: De exemplu, cum să-ţi machiezi ochii aşa încât să pară mai mari, sau să-ţi faci „cateyes“. Trebuie să te joci cu nuanţele şi lumina. Adică, îţi desenezi spre interior o linie albă şi apoi spre exterior aplici mai mult negru, prin care îi redai ochiului o anumită dimensiune.

InStyle: Ce faci ca să-ţi împrospătezi lookul instant?
Heidi Klum: Produsul meu favorit este un gel pentru sprâncene. Mai întâi le pieptăn frumos, apoi aplic acest gel. Din punct de vedere optic, acest procedeu scoate tenul în evidenţă. Alt truc: nu este bine să exagerezi cu pudra, pentru eliminarea grăsimii excesive de pe faţă este mai bine să foloseşti şerveţele de şters.

InStyle: Ai prezentat anul trecut MTV Music Awards. Ai avut emoţii înainte de a intra pe scenă?
Heidi Klum: Întotdeauna am emoţii când toţi ochii sunt aţintiţi asupra mea. Îmi doresc, fireşte, să fac o impresie bună. Înainte de a intra pe scenă, îmi tremură genunchii, mi se usucă gura. Dar îmi place să fac asta şi mă străduiesc mereu să obţin rezultatul cel mai bun.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân