Sex simbolurile epocii de aur a Hollywood-ului

“Les femmes fatales”, cum sunt numite Primele Doamne care au păşit în în tumultuoasa viaţă a showbiz-ului cinematografic, au avut un impact enorm asupra epocii de aur a cinematografiei şi asupra standardelor de frumuseţe de mai târziu. Aceste doamne de poveste au cucerit atât marile ecrane, coperţile celor mai în vogă reviste de beauty, cât şi inimile majorităţii bărbaţilor care le-au apărut în cale.
  • Publicat:
Sex simbolurile epocii de aur a Hollywood-ului

“Les femmes fatales”, cum sunt numite Primele Doamne care au păşit în în tumultuoasa viaţă a showbiz-ului cinematografic, au avut un impact enorm asupra epocii de aur a cinematografiei şi asupra standardelor de frumuseţe de mai târziu. Aceste doamne de poveste au cucerit atât marile ecrane, coperţile celor mai în vogă reviste de beauty, cât şi inimile majorităţii bărbaţilor care le-au apărut în cale.

Iată doar câteva dintre sex-simbolurile care au dominat acea perioadă:


Sophia Loren

La numai 15 ani pleacă la Roma, unde cunoaşte celebritatea datorită câştigării titlului  de „Miss Eleganza”, titlu special creat pentru ea. Adevărata ascensiune o cunoaşte însă cu prilejul apariţiei pe coperta celebrei reviste Life Magazine în 1955. Frumuseţea sa răpitoare dar şi talentul înnăscut de actriţă fac din această super-femeie un sex simbol de neuitat al cinematografiei anilor ’60.

Audrey Hepburn

Senzuala şi jucăuşa Audrey s-a născut în Olanda şi, deşi ar fi trebuit să devină balerină, ajunge pe Broadway la începutul anilor ‘50, unde cucereşte audienţa cu roluri impecabil executate din filme precum “My fair lady”, “Sabrina” şi “Breakfast at Tiffany’s”. Cel din urmă este şi cel care a câştigat Oscarul, însă detaliul pe care multă lume nu îl ştie este că rolul lui Audrey era iniţial distribuit actriţei…Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe

Pe numele ei real Norma Jeane Mortenson, Marilyn Monroe este de departe cel mai comentat sex-simbol  al secolului XX. A lucrat iniţial ca model, după care s-a remarcat prin vocea sa extrem de senzuală şi talentul actoricesc deosebit. Din păcate, blonda cu forme ideale a murit subit la vârsta de 36 de ani, teoriile privind circumstanţele morţii sale fiind şi astăzi un subiect tabu. Printre cele mai reprezentative filme în care a jucat se numără: “Some like it hot”, “The misfits”, “Gentlemen prefer blondes”, “Niagara”, etc.

Brigitte Bardot

Supranumită şi “prinţesa buzelor senzuale” sau “contesa lui vino-ncoa”, Brigitte Bardot reprezintă cu siguranţă un icon în privinţa frumuseţii şi senzualităţii feminine. La început a fost cântăreaţă, însă ochii producătorilor de filme au fost rapid îndreptaţi spre această frumuseţe răpitoare. De asemenea, Brigitte a fost prima femeie din istorie care a făcut bikini populari. Filmele celebre care au consacrat-o au fost: “Şi Dumnezeu a creat…femeia”, “Viaţa privată” şi “Dispreţul”.

Ursula Andress

Blonda seducătoare din prima serie James Bond a rămas adânc în memoria multor cinefili, în special datorită frumuseţii naturale, a inteligenţei şi a rolului de Bond Girl No 1. Marlon Brando şi  James Dean se numără printre celebrităţile care au preferat să joace alături de această tânără domniţă a cinematografiei.

Elizabeth Taylor

Femeia cu cei mai frumoşi ochi violeţi din lume a căpătat statutul de sex symbol odată cu rolul jucat în “Cleopatra”, unde îl întâlneşte pe viitorul ei soţ de care se îndrăgosteşte iremediabil, actorul Richard Burton.

Greta Garbo

Rolul din “Anna Karenina” este cel care a consacrat-o pe frumoasa Greta Garbo, născută sub numele de Greta Lovisa Gustafsson. Astfel, Garbo a fost onorată în 1954 cu un Oscar şi a fost numită cea de-a 5-a starletă a tuturor timpurilor de către Institutul Cinematografic American.

Catherine Deneuve

S-a făcut remarcată prin rolurile jucate în filmul “Belle de jour” din 1967 şi “Repulsie” (Roman Polanski). Deneuve a fost imaginea celebrului parfum Chanel No. 5 şi,  deşi este trecută de vârsta de 60 de ani, actriţa este în continuare curtată de companiile cosmetice, semn că timpul nu şi-a pus amprenta asupra frumuseţii naturale a divei.

Marlene Dietrich

Marlene a cucerit atât industria filmului ( “The devil is a woman”, “The blue angel”, “A foreign affair”), cât şi pe cea muzicală, prin interpretările de excepţie ale pieselor “Lilli Marleen” sau “Where have all the flowers gone”.

Aceasta a fost numită în 1999 cea de-a 9-a starletă a tuturor timpurilor.

Ingrid Bergman

Actriţa de origine suedeză a devenit celebră odată cu rolul intrepretat magistral în Casablanca, film distins cu premiul Oscar şi aflat pe locul doi în topul filmelor de dragoste, după Pe aripile vântului. Apogeul carierei sale a fost atins însă prin rolurile jucate în 3 filme ale lui Alfred Hitchcock, Casa doctorului Edwardes, Notorious şi Sub semnul Capricornului. Se zvoneşte chiar că  Hitchcock era atât de îndrăgostit de ea încât, dorind s-o cucerească, a slăbit nu mai puţin de 50 de kilograme.

Claudia Cardinale

O actriţă care s-a făcut remarcată prin rolurile din Ghepardul, 81/2 şi Fata lui Bube, dar şi prin frumuseţea ei mirifică, plină de şarm şi exotism oriental. “O femeie este cu mult mai erotică dacă nu arată totul”- aceste vorbe ale Claudiei subliniază personalitatea puternică şi misterul pe care orice femeie ar trebui să le deţină.

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân