Gwyneth Paltrow a împlinit 50 de ani. Secretele de dietă ale vedetei care o ajută să nu-și arate vârsta

Gwyneth Paltrow este unul dintre cele mai recognoscibile nume din universul wellness-ului, iar celebra actriță a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 50 de ani.
  • Publicat:
Gwyneth Paltrow a împlinit 50 de ani. Secretele de dietă ale vedetei care o ajută să nu-și arate vârsta
Foto: shutterstock / Gwyneth Paltrow a împlinit 50 de ani. Secretele de dietă ale vedetei care o ajută să nu-și arate vârsta

Gwyneth Paltrow este unul dintre cele mai recognoscibile nume din universul wellness-ului, iar celebra actriță a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 50 de ani, vârstă pe care nu o arată datorită practicilor zilnice pe care le are. Mai mult, actorul Brad Pitt a anunțat că rutina lui de îngrijire este atât de complexă datorită lui Gwyneth Paltrow, fosta lui logodnică și prietenă dragă.

În anul 2008, actrița a lansat brandul Goop, un brand de lifestyle care oferă publicului articole, podcasturi și magazine online și offline în care se pot găsi produse care să îmbunătățească sănătatea. Datorită acestui imperiu pe care l-a creat, vedeta se bucură de aprecieri din partea fanilor, în special pentru modul în care arată la 50 de ani, dar și pentru felul în care are grijă de sănătatea și corpul ei.

Ai grijă ce decizii iei la 20, 30 și 40 de ani!

Într-un articol recent publicat în Goop, despre împlinirea vârstei de 50 de ani, Gwyneth Paltrow spune că „este important să fii grațioasă când vine vorba de îmbătrânirea corpului și să fii iertătoare. Poate că pielea sau mușchii mei nu mai arată cum arătau odată și asta este în regulă. Trebuie să te recalibrezi”.

Pentru că își apreciază procesul de îmbătrânire, actrița notează că este recunoscătoare pentru alegerile sănătoase pe care le-a făcut de-a lungul anilor.

„Chiar mă simt bine că împlinesc 50 de ani. Mă simt norocoasă că am un corp puternic și sănătos. Simt că multe decizii pe care le-am luat la 20, 30 și 40 de ani joacă un rol important acum”, a scris Gwyneth Paltrow.

Monitorizarea sănătății, un aspect important în procesul de îmbătrânire

Nu este de mirare că vedeta afișează o siluetă de invidiat. Unul dintre obiceiurile alimentare de care se ține de câțiva ani și care a ajutat-o în lupta împotriva inflamațiilor din organism este să mănânce curat. Un alt aspect legat de procesul de îmbătrânire, care este de mare interes pentru actriță, este preocuparea pentru starea sa de sănătate.

„Am observat că cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai interesată să-mi monitorizez sănătatea, fac analize de sânge și colectez informații despre nivelul inflamațiilor, despre glicemie, somn, vitamine etc.”, mai spune actrița.

Secretul tinereții? O alimentație curată

Vedeta menționează că o dietă curată o ajută să se concentreze mai mult asupra sănătății sale.

„Anul trecut am renunțat la alcool și m-am concentrat pe reducerea inflamațiilor. Ce a mers pentru mine a fost dieta Paleo, așa că nu mănânc cereale, nu consum zahăr și mănânc foarte multe legume și proteină curată. Mult pește și mult ulei de măsline”, notează actrița.

Stilul de viață și stilul alimentar pe care se concentrează Gwyneth Paltrow se aseamănă foarte mult cu practicile locuitorilor din zonele albastre, regiuni cu cel mai mare număr de centenari din lume. În aceste regiuni se consumă foarte multe surse de grăsimi sănătoase, fructe și legume, cereale integrale, iar consumul de carne și zahăr adăugat este redus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân