Dieta care o ajută pe Kim Kardashian să amelioreze simptomele produse de psoriazis

Kim Kardashian a vorbit de multe ori despre afecțiunea de care suferă: psoriazis.
  • Publicat:
Dieta care o ajută pe Kim Kardashian să amelioreze simptomele produse de psoriazis
Foto: profimedia / Dieta care o ajută pe Kim Kardashian să amelioreze simptomele produse de psoriazis

Kim Kardashian a vorbit de multe ori despre afecțiunea de care suferă: psoriazis. Recent, vedeta în vârstă de 41 de ani, a povestit cum reușește să țină sub control această boală autoimună. Mai exact, fosta soție a lui Kanye West, încearcă să urmeze o dietă vegetală.

Psoriazis este o afecțiune autoimună care face organismul să creeze celule noi de piele în câteva zile, nu săptămâni, notează Academia Americană de Dermatologie (AAD). Celulele de la suprafața pielii creează astfel porțiuni de piele care de cele mai multe ori apar pe genunchi, coate, zona lombară și scalp. Este important de reținut faptul că psoriazisul nu este doar o boală de piele, ci și un semn al unei inflamații prezente în organism care poate duce la apariția altor boli precum artrită psoriazică, boli cardiovasculare, sindrom metabolic și anumite probleme mentale.

O dietă vegetală este modalitatea care o ajută pe vedetă să țină în frâu această afecțiune, a mărturisit Kim într-un interviu pentru Poosh.

„Ideal este să consumi mai multe produse de origine vegetală și cât mai multe alimente antiinflamatorii și antioxidante”, a spus vedeta.

Un studiu științific realizat în 2019 care are în vedere legătura dintre dietă și psoriazis sugerează că doar schimbările alimentare nu produc efecte majore. Într-adevăr, anumite diete precum dieta redusă în calorii, dieta cu ulei de pește sau o dietă fără gluten pot fi de ajutor pentru ameliorarea simptomelor, alături de tratament și imumosupresoare. Consumul de alimente sănătoase pentru inimă precum carnea slabă, pește și produse lactate reduse în grăsimi pot reduce gradul de severitate al simptomelor și pot reduce și șansele ca boala psoriazis să declanșeze alte boli.

Așadar, dacă ai psoriazis, este foarte important să alegi alimente care să nu aibă impact asupra simptomelor. Factorii declanșatori ai acestei boli pot fi diferiți de la o persoană la alta, iar printre acestea includem stresul, bolile deja prezente, leziunile de piele și anumite alimente.

Deși Kim Kardashian a observat o îmbunătățire în privința simptomelor pe care această boală le declanșează, experții nu pot spune cu exactitate dacă o dietă vegetală ar putea fi potrivită pentru toate persoanele aflate în această situație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân