George Zănoagă, despre fractura suferită în timpul unui meci de kickboxing: „Brusc nu am mai avut voie să fac sport deloc” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

George Zănoagă, sportiv de performanță, ne-a acordat astăzi un interviu în exlusivitate în care am vorbit despre pasiunea sa pentru kickboxing, despre importanța disciplinei în sport, dar și despre un episod mai puțin plăcut din viața sa, despre accidentarea în timpului un meci. Iată ce ne-a declarat luptătorul!

George Zănoagă a suferit o fractură în timpul unui meci de kickboxing

CSID: Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru kickboxing?

George Zănoagă: Eu am făcut fotbal până la vârsta de 18 ani atunci când m-am reprofilat către kickboxing, asta după ce am trecut și pe la MMA. Pot spune că tranziția de la fotbal la kickboxing a fost una destul de mișto căci fiind obișnuit cu sportul de performanță și având o disciplină în spate, am avut parte și de rezultate rapide.

(…) Mai mult, dacă ar fi să fac o paralelă între cele două în ceea ce privește dezvoltarea mea personală, dar și cea profesională, clar luptele de contact m-au ajutat mai mult.

CSID: Care sunt principalele provocări în kickboxing și care este prețul plătit pentru performanță?

George Zănoagă: Cred că provocarea cea mai mare este faptul că ești într-o luptă continuă tu cu tine.

(…) Dacă nu ai o disciplină continuă, nu ești responsabil, organizat, ambițios și așa mai departe, nu vei reuși. Aceasta este și calea spre succes, să ieși din zona de confort și să faci niște lucruri pe care nu le poate face oricine: antrenamente intense, pregătire temeinică, etc.

CSID: Cum te pregătești înainte de meciuri (privind antrenamentul și nutriția)?

George Zănoagă: Nu pot spune că înaintea meciurilor am o alimentație diferită pentru că încerc să mănânc tot timpul sănătos.

Eu dacă nu respect planul alimentar, nu pot da randament nici la antrenamente și nici în viață de zi cu zi. Poate ajustez foarte puțin în funcție de ce obiectiv am, dacă trebuie să pun kilograme sau să slăbesc pentru vreun meci.

(…) Cât despre atrenamente, întru în pregătire intensă cu 3-4 săptămâni înainte de fiecare meci, progresiv.

CSID: Ai avut parte și de accidentări, poate, în timpul meciurilor?

George Zănoagă: Mulțumesc lui Dumnezeu, nu am avut accidentări foarte mari. O singură dacă la un campionat național de Muay-Thai, în urmă unei lovituri, m-am ales cu o fractură în zona metacarpianului, incident ce s-a lăsat și cu operație.

CSID: Ce program de recuperare ai avut în urmă fracturii și cât a durat refacerea în cazul tău?

George Zănoagă: Perioada de recuperare a durat undeva între 4 și 6 luni de zile și, sincer, mi-a fost foarte greu căci, fiind obișnuit cu antrenamentele zilnice, brusc nu am mai avut voie să fac sport deloc. Pentru că trebuia să stau cu mâna ridicată, într-o anumită poziție, nu trebuia să forțez. Și da, a fost groaznic pentru mine.

CSID: Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o practicând sport?

George Zănoagă: Pentru mine, cea mai importantă lecție pe care mi-a oferit-o sportul este disciplina și consider că dacă ai disciplină, totul vine de la sine și îți pavează drumul spre succes.

Citește și: Mădălina Apostol, despre problemele medicale care i-au marcat viața: „Am ajuns la spital cu convulsii și complet inconștientă” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân