Experiența celebrităților la menopauză: „Poți face un bărbat să aibă erecție 19 ore, dar nu poți scăpa de bufeuri. Cum este posibil?”

Subiectul „menopauză” nu mai este unul despre care femeile să se rușineze sau să-l discute între patru pereți. Iată ce zic vedetele de peste Ocean.
  • Publicat:

Subiectul „menopauză” nu mai este unul despre care femeile să se rușineze sau să-l discute între patru pereți. Unele văd această perioadă firească o normalitate, alte spun că este un chin sau chiar o binecuvântare. Vedetele de peste Ocean nu ezită nici ele să discute despre simptomele cu care se confruntă odată ajunse la menopauză și, prin sinceritatea lor, își doresc doar ca femeile din întreaga lume să nu se mai simtă rușinate de acest aspect.

Tracee Ellis Ross

„În momentul de față sunt la premenopauză. Îmi prăjește creierul, este ceva bizar, dar este o invitație glorioasă către un nou sezon și un nou capitol al vieții mele”, a spus actrița într-un interviu pentru Harper’s Bazaar.

Salma Hayek

„Am trecut prin schimbări de dispoziție și bufeuri și încă se întâmplă asta, dar trebuie și să observi aceste momente, să tragi aer în piept și să spui „O să treacă. Trebuie să fii tare”. Nici bufeurile nu sunt distractive (…) Pentru femei, nu există dată de expirare. Poți face furori la orice vârstă. Poți visa la orice vârstă sau poți fi romantică la orice vârstă. Avem dreptul să fim iubite pentru ceea ce suntem și unde suntem. Nu suntem aici doar ca să facem copii sau să avem grijă de un bărbat. Nu suntem aici să facem pe plac oricui din jurul nostru la orice oră”, a spus actrița într-o discuție din timpul podcast-ului Red Table Talk.

Drew Barrymore

„Am realizat că sunt la premenopauză când am început să am menstruație la fiecare două săptămâni. Un medic mi-a zis că, în cel mai rău caz, asta ar dura chiar și 10 ani. Mi-am zis că nu o să rezist atât”, a povestit actrița la CBS Mornings.

Michelle Obama

„Nu sunt prea multe discuții despre menopauză. Trec prin asta și tot ce știu este de la prietenele mele care deja sunt la menopauză. Informația nu este suficientă. Descopăr lucruri atunci când ne întâlnim și povestim prin ce trecem. Am aflat că nu pot să mă solicit la fel de mult cum obișnuiam să o fac. Nu funcționează pentru mine”, a povestit fosta primă doamnă într-un interviu pentru PEOPLE în noiembrie 2022.

Naomi Watts

„Când aveam vreo 30 de ani eram pregătită să mă gândesc să-mi formez o familie. Apoi am intrat la menopauză și a fost o reală lovitură pentru mine”, a scris Naomi Watts într-o postare pe Instagram.

Gwyneth Paltrow

„Când ajungi la premenopauză începi să observi multe schimbări. Pot să simt schimbările hormonale, transpirația, modificările de dispoziție. Pur și simplu dintr-o dată ești furioasă fără motiv… Menopauza are o reputație proastă, dar trebuie să o îmbunătățim puțin. Îmi aduc aminte că atunci când mama era la menopauză era o durere în jurul ei și se confrunta cu multe emoții. Nu cred că avem în societate un exemplu bun la care să aspirăm privind femeile la menopauză”, a spus actrița pentru Goop din octombrie 2018.

Kim Cattrall

„Nu cred că este o rușine. Este la fel de natural ca a da naștere unui copil. Face parte din viață. Fizic, așa am fost făcute; hormonal, așa am fost construite; chimic, așa funcționăm. Ca orice alt lucru din natură: sămânța a fost plantată, crește, face fructe, iar după o perioadă începe să se schimbe și să îmbătrânească. Te întrebi, oare voi mai fi atractivă, feminină, dorită? Ce urmează în următorul capitol? Cred că unul dintre răspunsul privind motivul pentru care este un subiect tabu este pentru că nu vorbim despre el. Este poate prea înspăimântător să vorbim și cu medicul. Vreau să încurajez femeile să se educe în privința asta”, a declarat actrița în 2014 pentru Cosmopolitan.

Oprah Winfrey

„Multe dintre femeile cu care am vorbit văd menopauza ca pe o binecuvântare. Am descoperit că acesta este momentul în care să te reinventezi după ani în care te-ai concentrat asupra nevoilor altora”, a scris Oprah în O, The Oprah Magazine.

Whoopi Goldberg

„Poți face un bărbat să aibă erecție 19 ore, dar nu poți scăpa de bufeuri. Cum este posibil?”, a zis Whoopi într-un număr de stand-up.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân