Boala cruntă de care suferă Andreea Bălan. Vedeta Antena 1 nu mai poate face copii din acest motiv

  • Publicat:
  • Actualizat:
Boala cruntă de care suferă Andreea Bălan. Vedeta Antena 1 nu mai poate face copii din acest motiv
Sursa foto: Facebook

Andreea Bălan a explicat de ce nu mai poate face copii. Vedeta a recunoscut de ce boală îngrijorătoare suferă. Iată despre ce e vorba.

Embolia amniotică, diagnosticul ce a măcinat-o pe artista Andreea Bălan

Andreea Bălan este o mamă împlinită, are două fetițe superbe, perfect sănătoase, iar destinul a decis pentru aceasta să le aibă doar pe ele, căci artista se pare că se confruntă cu o problemă medicală care o împiedică să mai devină mamă.

Recent, vedeta a dezvăluit motivul pentru care nu mai poate avea copii. Andreea a suferit o embolie amniotică, afecțiune caracterizată prin scurgerea lichidului amniotic în sânge.

„Momentul a fost o cumpănă. Pentru că eu am pierdut și o parte din mine, eu nu mai sunt întreagă și n-am spus niciodată de ce nu mai pot să fac copii. Și nici nu știu dacă am să spun vreodată, dar eu nu mai sunt la fel”, a mărturisit vedeta.

Potrivit Centrului Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș”, embolia cu lichid amniotic (ELA) reprezintă o complicaţie foarte gravă a  sarcinii, nașterii, sau avortului, cu instalare cataclismică, caracterizată prin dispnee, dureri toracice, edem pulmonar, şoc, CID şi frecvent deces matern şi/sau fetal.

Se presupune că ELA s-ar datora trecerii de lichid amniotic în circulaţia maternă. Evoluţia se desfăşoară teoretic în 3 faze: faza de hipoxie severăşi insuficienţă cardiacă dreaptă; faza de insuficienţă ventriculară stângă – hipotensiune și faza de disfuncţie neurologicã, convulsii și comă în cele din urmă.

Cum a fost salvată Andreea Bălan

În cazul artistei, medicii au intervenit rapid și în doar câteva minute au decis să o intubeze și să o ventileze mecanic. În urma stopului cardio-respirator, cântăreața a fost monitorizată atent la secția de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut transfuzii, eliminând astfel orice urmă de lichid amniotic care a ajuns în sângele matern.

Chiar vedeta a explicat că preț de 20 de ore a fost inconștientă și că nu își amintește nimic.

Citește și: Stopul cardio-respirator în cezariană. Ce ar fi putut păți Andreea Bălan în urma unei complicaţii foarte rare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân