Ducesa de York, diagnosticată iar cu o boală cruntă. Sarah Ferguson reușise să scape de cancerul la sân, în urmă cu șase luni

Sarah Ferguson, ducesă de York, are iar probleme de sănătate.
  • Publicat:
Ducesa de York, diagnosticată iar cu o boală cruntă. Sarah Ferguson reușise să scape de cancerul la sân, în urmă cu șase luni

Sarah Ferguson, Ducesa de York, trece prin momente dificile. Ea a fost diagnosticată recent cu cancer de piele, după ce în urmă cu șase luni se vindecase de cancerul de sân, notează presa internațională. 

Ducesa de York a fost diagnosticată cu cancer de piele

Sarah Ferguson, în vârstă de 64 de ani, a aflat recent că suferă de cancer de piele. Anul trecut, Ducesa de York a fost tratată pentru cancer de sân, scrie Sky News.

Acum, medicii au diagnosticat-o cu melanom malign, o formă de cancer de piele, după ce i-au fost extirpate mai multe aluniţe, iar unele dintre ele erau canceroase.

Citește și: Actrița din Baywatch, diagnosticată cu cancer de sân: Mi-a căzut cerul în cap. Am plâns și am ajuns la cele mai profunde și întunecate gânduri

Purtătorul de cuvânt al Ducesei a explicat că aceasta încearcă să rămână optimistă, în ciuda diagnosticului dur. În plus, ea va fi supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că acest cancer de piele a fost depistat în stadii incipiente.

Va fi supusă unor investigații amănunțite

„După ce a fost diagnosticată cu o formă incipientă de cancer de sân în această vară, Sarah, ducesă de York, a fost diagnosticată acum cu melanom malign. Dermatologul ei a cerut ca mai multe aluniţe să fie îndepărtate şi analizate în acelaşi timp în care ducesa a fost supusă unei operaţii de reconstrucţie în urma mastectomiei, iar una dintre aceste aluniţe a fost identificată ca fiind canceroasă”, a transmis purtătorul de cuvânt.

„Ea este supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că aceasta a fost depistată în stadii incipiente. În mod clar, un alt diagnostic la atât de puţin timp după tratamentul pentru cancerul de sân a fost angoasant, dar ducesa rămâne cu un moral bun”, a mai precizat el, scrie BBC. 

Citește și: Un vaccin împotriva cancerului se află în cea de-a treia fază a testelor clinice | Peste 60% dintre bolnavii tratați până acum s-au vindecat

În 2023 a suferit o masectomie

Sarah Ferguson, fosta soție a prinţului Andrew, ducele de York, a suferit în 2023 o operaţie de mastectomie şi reconstrucţie de opt ore, după ce în timpul unei mamografii de rutină a descoperit că avea o formă incipientă de cancer la sân. Ea declara că nu a avut niciun simptom, însă sora ei a convins-o să meargă la doctor.

Într-o emisiune televizată, ea spunea că este „mândră” de mastectomia sa şi a spus că este ca o „insignă de serviciu”.

Kate Middleton a fost operată de urgență

Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale la Londra. Operația a avut loc pe 16 ianuarie, la o clinică privată. Palatul Kensington a anunțat oficial că Prințesa de Wales va sta internată două săptămâni, pentru a se recupera.

De asemenea, procedura medicală a fost programată cu mult timp înainte. Mulți s-au gândit că aceasta ar suferi de o afecțiune gravă, însă Palatul Kensington a dezmințit aceste zvonuri în legătură cu starea ei de sănătate.

„Alteța Sa Regală Prințesa de Wales a fost internată ieri în spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală planificată. Intervenția chirurgicală a fost un succes și se preconizează că va rămâne în spital timp de zece până la paisprezece zile, înainte de a se întoarce acasă pentru a-și continua recuperarea. Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puțin probabil ca ea să revină la sarcinile publice până după Paște.”, este comunicatul oficial transmis de Palatul Kensington.

sursa foto: Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân