Cum a slăbit Christian Bale 25 de kilograme pentru rolul din “The Machinist”

Cunoscut pentru transformările sale fizice spectaculoase, Christian Bale a întrecut măsura în ceea ce privește slăbirea pentru rolul din filmul "The Machinist".
  • Publicat:
Cum a slăbit Christian Bale 25 de kilograme pentru rolul din “The Machinist”
Transformarea uluitoare a lui Christian Bale pentru rolul său în “The Machinist” sursa foto: Shutterstock

Celebrul actor Christian Bale, cunoscut pentru rolurile din filme precum “The Fighter”, “Batman”, “Exodus: Gods and Kings” sau “Jungle Book: Origins”, a reușit de-a lungul timpului să-și uimească fanii prin transformările sale fizice care mai de care mai spectaculoase.

Schimbarea fizică a atins apogeul în momentul în care Bale a reușit să slăbească 25 de kilograme pentru rolul său din “The Machinist”. Inițial, toată această transformare a apărut din cauza unei greșeli de tipar a autorului scenariului, susține Michael Ironside, cel care a jucat alături de Christian Bale în respectiva peliculă.

Scenaristul și-a trecut propria greutate în script, greutate mult mai mică decât cea a actorului. Christian Bale a acceptat rolul și, conform celor spuse de Ironside, a mărturisit că nu și-a dorit să schimbe acea greșeală din scenariu.

Ba mai mult de atât, a luat-o ca pe o provocare, dorind să vadă dacă reușește să slăbească atât de multe kilograme.

Prin ce metodă a reușit actorul să slăbească cele 25 de kilograme?

Pentru a interpreta rolul lui Reznik, un bărbat cu probleme psihice și insomnii, Bale a slăbit 25 de kilograme în decursul a patru luni. Acesta a recurs la o dietă extrem de redusă în calorii, dietă care a constat într-o cafea neagră, o cutie mică de ton și un măr pe zi. Potrivit specialistul în nutriție Daniel O’Shaughnessy, “această dietă are mai puțin de 200 de calorii, deci nu este absolut deloc sănătoasă. O dietă ca aceasta va da peste cap întregul metabolism și va cauza foarte mult stres”.

Prin această dietă, Christian Bale a reușit să ajungă la greutatea de 54 de kilograme în doar patru luni. Surprinzător a fost faptul că Bale nu a vrut să se oprească aici, spunând că 45 de kilograme ar reprezenta greutatea ideală pentru acest rol. Din motive medicale însă, producătorul filmului a fost nevoit să-l oprească pe actor și astfel, să înceapă filmările filmului “The Machinist” cu actorul Christian Bale în prim-plan și cele 54 de kilograme ale sale.

Celebrul actor a mărturisit în “The Times” că nu dorește să mai facă așa ceva și că a ajuns la vârsta la care o astfel de dietă ar putea să-l ucidă.

Surse:

Men’s Health; Eat This, Not That

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân