Câştigătoarea concursului Eurovision 2013, acuzată de plagiat. Va pierde premiul?

Reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest, câştigătoarea concursului Eurovision 2013 cu piesa "Only Teardrops", a fost acuzată de presa olandeză că ar fi plagiat melodia "I Surrender", lansată în 2002 de grupul olandez K-Otic, care nu mai există în prezent, informează bigbangblog.net.
  • Publicat:
Câştigătoarea concursului Eurovision 2013, acuzată de plagiat. Va pierde premiul?

Reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest, câştigătoarea concursului Eurovision 2013 cu piesa „Only Teardrops”, a fost acuzată de presa olandeză că ar fi plagiat melodia „I Surrender”, lansată în 2002 de grupul olandez K-Otic, care nu mai există în prezent, informează bigbangblog.net.

Piesa cu care Danemarca a câştigat sâmbătă seară finala concursului Eurovision 2013, în oraşul suedez Malmo, ar putea fi descalificat ca urmare a scandalului de plagiat ce s-a născut în ultimele zile. Potrivit utilizatorilor olandezi de pe reţelele de socializare, autorul piesei ar fi copiat o melodie olandeză. Practic, se vorbeşte despre un refren şi o partitură pentru flaut ce seamănă foarte mult cu piesa daneză.

Producătorul muzical Eric van Tijn recunoaşte că asemănările dintre cele două partituri pentru flaut sunt mari, dar a subliniat faptul că acesta este singurul element de asemănare dintre cele două cântece, relatează cotidianul olandez De Telegraaf.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al concursului Eurovision, Sietse Bakker, a insistat asupra diferenţelor dintre o asemănare şi un plagiat şi a spus că în fiecare an cântecul câştigător la Eurovision este supus unor astfel de critici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân