Alexandra Ungureanu, mărturisiri cutremurătoare despre afecțiunea care o împiedică să facă copii! „5 ani de când mi s-a pus diagnosticul”

Solista a dat cărțile pe față și a povestit, în direct, de ce boală suferă.
  • Publicat:

Alexandra Ungureanu este una dintre cele mai apreciate soliste din țară. , însă puțini sunt cei care știu că artista se confruntă cu unele probleme de sănăte, care o împiedică să facă copii. 

De ce boală suferă Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu a dezvăluit, în cadrul emisiunii “Follow Us”, cu Ilinca Vandici și Teo Trandafir, că se confruntă cu unele probleme de sănătate, care îi afectează viața. Reușește să-și țină boala sub control printr-un regim alimentar, dar simptomele îi dau mari bătăi de cap.

Vine cu mai multe simptome care pot afecta mai multe organe. La mine se cumulează cu simptom digestiv și sunt momente când sunt efectiv îngenuncheată de durere și de multe ori mi-a pus probleme în prestația mea pe scenă.(…) Durerea este prezentă și e definitorie pentru această afecțiune.

Sunt femei care trec printr-un calvar zilnic. La mine e în perioadele delicate. Acolo e o inflamație iar acel ținut ține organele, care nu se mai mișcă liber. Calitatea vieții este foarte, foarte slabă. Fiecare caz prezintă tipologia lui. După 5 ani de când mi s-a pus diagnosticul, anul trecut în decembrie am făcut ecografie și a fost prima dată când chistul meu, care avea vreo 7 centimetri, a scăzut cu 2,5 centimetri.

Eu am schimbat dieta. E părerea mea verificată, contează(n.red. regimul alimentar). Eu am renunțat la zahăr, alcool, carne roșie, alimentele modificate genetic, soia, de exemplu, lactate. Eu consum doar lactate de capră. Sportul ajută extraordinar de mult. Sportul de anduranță, cardio, alergare. Eu am constatat îmbunătățiri”, a dezvăluit Alexandra Ungureanu, la „Follow us!”

Citește și: Dieta-minune pe care a ținut-o Alexandra Ungureanu ca să dea jos kilogramele în plus. Acum are o siluetă de invidiat: „Nu pot să mă înfometez”

Diagnosticată cu endometrioză

Solista a dezvăluit că suferă de endometrioză, o boală de origine ginecologică, care poate duce la infertilitate. A aflat că are această afecțiune în urmă cu cinci ani.

„A existat un punct până la care nu mi-am pus problema sau nu a fost ceva la care să aspir (n.red. să aibă copii), până la un punct când mi-am dorit și din păcate este foarte greu. Nu sunt pregătită încă pentru fertilizare in vitro sau alte variante. Am cunoscut femei, inclusiv o prietenă de-a mea, care au trecut prin astfel de experiențe, au fost destul de traumatizante și, din păcate, s-au lăsat cu alte probleme de sănătate. Sunt femei care s-au operat (n.red. de endometrioză) și au reușit să rămână însărcinate pe cale naturală. Există și tratament medicamentos, despre care nu sunt în măsură să vorbesc. E un diagnostic pus în urmă cu 5-6 ani, dar care a fost observant cu câțiva ani înainte, pentru că e un diagnostic care nu se pune foarte ușor”, a mai spus artista.

Sursa foto: instagram Alexandra Ungureanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being