Cleopatra Stratan va fi nevoită să poarte toată viața ochelari de vedere. De ce nu se poate opera: „Am încercat și lentile de contact”

Artista și-a făcut curaj și a dezvăluit motivul pentru care poartă ochelari de vedere.
  • Publicat:

Cleopatra Stratan, fiica lui Pavel Stratan, a dezvăluit că va fi nevoită să poarte toată viața ochelari de vedere. Solista se confruntă cu o afecțiune oftalmologică încă de la vârsta de doi ani. Deși a mers la diverși medici, Cleopatra a aflat că nu se poate opera. 

Afecțiunea oftalmologică cu care se confruntă Cleopatra Stratan

Cleopatra Stratan, în vârstă de 21 de ani, a mărturisit public că se confruntă cu o afecțiune oftalmologică încă de la vârsta de doi ani. S-a obișnuit deja cu ideea că va purta ochelari toată viața. Din păcate, problema ei de vedere nu poate fi corectată prin intervenție chirurgicală. Mai exact, Cleopatra Stratan suferă de astigmatism hipermetropic. Specialiștii i-au spus că afecțiunea ar putea recidiva, chiar dacă se operează. În plus, nici lentilele de contact nu o ajută pe termen lung.

Va purta toată viața ochelari de vedere

„Nu am miopie, am astigmatism hipermetropic, dioptriile foarte mari și port ochelari de la 2 ani. M-am interesat și de operație, însă peste tot mi s-a spus că șansele de vindecare, la ceea ce am, nu sunt de 100% (doar îmi scade dioptria sau recidivează în timp). Am încercat și lentile de contact, văd mai prost cu ele, din cauza dioptriilor mari (e mult de explicat medical de ce). În concluzie, prefer să port ochelari pentru tot restul vieții, îi ador și fac parte din mine!”, a povestit solista, pe pagina ei de Instagram.

La nunta cu Edward Sanda, Cleopatra Stratan a avut ochelarii de vedere, iar celebra stilistă Iulia Albu a criticat-o pentru că a ales să-i poarte chiar în ziua cea mare.

„Din punct de vedere al ochelarilor pe care îi poartă… Atunci când purtați ochelari, puteți avea o pereche pentru zi de zi și o pereche pentru evenimente. Perechea pentru evenimente trebuie să fie cu ramă metalică. De ce? Pentru că este mai puțin vizibilă și vă încadrează mult mai bine trăsăturile. Trebuie să încercați să nu semănați cu Dexter, deși Dexter este unul dintre personajele mele preferate. Pentru că este un eveniment special, nu puteți să vă duceți cu ochelarii pe care îi purtați la bibliotecă”, spunea Iulia Albu.

Citește și: 5 semne că ai nevoie de un control la ochi. Boala nedureroasă care te face să-ți pierzi vederea

Ce este astigmatismul hipermetropic 

Astigmatismul hipermetropic este o afecțiune a ochiului ce combină astigmatismul, mai precis o cornee neregulată care distorsionează vederea, cu hipermetropia, care face dificilă vederea clară de la apropiere. Această afecțiune afectează modul în care lumina este focalizată pe retină, ducând la vedere încețoșată sau distorsionată.

Sursa foto: Facebook&Instagram Cleopatra Stratan

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân