Afecțiunea de care suferă Sorana de la ASIA: „Mi-a afectat întreaga viață”

Artista a recunoscut că suferă de o tulburare neurologică.
  • Publicat:

Sorana Darclee Mohamad, în vârstă de 40 de ani, a recunoscut, într-o emisiune televizată, că i-a fost depistată o tulburare neurologică pe care o are încă din copilărie.

Afecțiunea de care suferă Sorana de la Asia

Sorana Darclee Mohamad, membră a trupei ASIA, a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, unde a vorbit despre problemele cu care se confruntă. În copilărie, părinții ei credeau că are doar „prea multă energie”. În realitate, Sorana avea o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate, adică ADHD. Abia la vârsta de 38 de ani când a fost diagnosticată.

În cadrul emisiunii de la Pro TV, Sorana a oferit detalii despre afecțiunea de care suferă. Componenta trupei A.S.I.A a mărturisit, de altfel, că suferă de insomnie cronică încă de la o vârstă fragedă.

Artista are ADHD

„E un deficit de atenție. Doctorii le-au zis că am foarte multă energie și eu făceam înot de performanță, și tenis de performanță. Suntem pe foarte repede înainte… Și creierul. Așa funcționăm noi. E în funcție de cât de interesați devenim. În copilărie e mai complicat, pentru că nu reușim să ne gestionăm emoțiile. ADHD-ul e clasat în trei categorii: ADD, care e lipsa de atenție, ADHD, care e cu impulsivitate și agresivitate, iar a treia categorie le are pe amândouă.

Există și o componentă genetică. Trebuie mers și testat, pentru că ADHD-ul poate să vină și cu alte situații, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă. Poate să vină cu autism, mai mult sau mai puțin. Dacă sesizezi copilul că e marginalizat la școală sau la grădiniță, ar fi bine și tu ca părinte să mergi să te testezi”, a declarat Sorana, la PRO TV.

Citește și: Solista din România care a aflat că suferă de ADHD. Ce s-a întâmplat după ce a primit diagnosticul: „Este ceva cu ce am trăit o viață întreagă”

De ce nu ia tratament

Ea a explicat că nu a dorit să ia tratament medicamentos, dar a dat un sfat persoanelor care merg să se testeze pentru o astfel de tulburare.

„Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări. Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos.

Nici cu depresia. Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a mai precizat cântăreața, în emisiunea de la Pro TV.

Sursa foto: Instagram Sorana Darclee Mohamad

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân