Cele mai populare locaţii reale care au inspirat romane celebre

Deşi cărţile transportă adesea cititorii către o altă lume, ele sunt deseori inspirate de locaţii din viaţa reală.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai populare locaţii reale care au inspirat romane celebre

Toate ideile grozave provin de undeva şi mulţi autori petrec luni de zile studiind pentru a determina locaţia perfectă care inspiră un roman captivant şi de success. Drept urmare, OnBuy.com a localizat destinaţiile care au contribuit la cele mai populare cărţi din lume şi a analizat activitatea Instagram pentru a descoperi care este cea mai populară!

Pe locul întâi în top este Piazza Navona (Fântâna celor patru râuri) din Roma, Italia, care apare în thrillerul bestseller al lui Dan Brown, Angels and Demons. Deşi aceasta este o atracţie turistică uriaşă în sine, mulţi vizitatori vor să meargă pe urmele lui Robert Langdon şi să contribuie astfel la cele 395.507 hashtaguri şi postări ale fântânii pe Instagram.

A doua cea mai populară locaţie din viaţa reală legată de o carte celebră este Glencoe în Scoţia, cu 384.369 hashtaguri Instagram. Autoarea J.K. Rowling a convins mii de fani ai lui Harry Potter să facă călătoria pentru a vedea Hagrid’s Hut în Glencoe, făcându-l unul dintre cele mai vizitate locuri noi!

Seria de cărţi Game of Thrones a lui George R.R. Martin a fost inspirată de elementele din Giant’s Causeway din Bushmills, Irlanda de Nord – plasând locaţia pe locul trei. Pietrele de renume mondial au strâns 288.839 de hashtag-uri imense pe Instagram.

Platforma 9 ¾ la Kings Cross Station (203.977 hashtag-uri), Forest Dean în Gloucestershire (191.275 hashtag-uri) şi Top Whitens din Yorkshire (100.905 hashtag-uri) se află pe locul patru, al cincilea şi al şaselea datorită trăsăturilor lor care au inspirat autorii lui Harry Potter, Lord of inelele şi înălţimile Wuthering.

Pe locul 7: Cronicile din Narnia de CS Lewis a fost inspirată de Munţii Morne din Irlanda de Nord şi are un total de 90.067 hashtag-uri Instagram.

 

Metodologie
OnBuy a cercetat diferite locaţii din întreaga lume care au inspirat 50 de cărţi populare şi cele mai bine vândute. Odată ce lista a fost completă, OnBuy a folosit Instagram pentru a analiza popularitatea locaţiilor pe baza hashtagurilor – folosind cel mai popular hashtag din fiecare locaţie, de exemplu #piazzanavona, #glencoe, #gaintscauseway etc. Locaţiile au fost apoi clasificate în funcţie de numărul de hashtaguri pentru a stabili care sunt cele mai populare. Toate datele au fost colectate la 14/08/2020.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân