V-ati plictisit de jobul vostru? E vremea „luatului de la capat”

Nu exagerez cand spun ca nu trece saptamana fara sa aud pe cineva ca ar schimba ceva in viata profesionala. Majoritatea sunt ca niste placi batrane pe care stiu ca le voi auzi in acelasi loc, cam pe la aceleasi ore, reprosandu-si aceleasi lucruri.
  • Publicat:
V-ati plictisit de jobul vostru? E vremea
V-ati plictisit de jobul vostru? E vremea "luatului de la capat"

Prima data am zis ca glumeste. A doua oara m-am intrebat daca nu cumva a exagerat cu paharele de Merlot. A treia data, cand a venit cu fisa de lichidare, cu un zambet nemaivazut de mine pana atunci si planuri de schimbare din temelii a profesiei care sunau incredibil de BINE, mi-am invidiat cumplit prietena. Ce curaj…

Nu exagerez cand spun ca nu trece saptamana fara sa aud pe cineva ca ar schimba ceva in viata profesionala. Majoritatea sunt ca niste placi batrane pe care stiu ca le voi auzi in acelasi loc, cam pe la aceleasi ore, reprosandu-si aceleasi lucruri.

Poate mi le reprosez si eu cand raman cu mine, poate vi le reprosati si voi la acest rand din articol sau poate ati facut-o imediat dupa sapou – textuletul introductiv. Dar rareori, si actionam.

Insa si cand se intampla minunea in cercul nostru de apropiati, auzim discursul inflacarat si primim apoi poze doveditoare ale succesului, picam pe gandul „Oare eu de ce nu am taria?”.

Un site oarecare www.inst.org spune ca 83% dintre utilizatorii lui vor sa isi schimbe radical profesia.

In situatii ca acestea nu mai vorbim de pasi impusi, de sfaturi de neocolit, ci de combinatia nebunie-curaj-noroc pe care v-o doresc, daca deja ati inceput sa oftati.

Vorba domnului “Apple”
S-a discutat mult in ultima vreme de talentatul Steve Jobs, iar unul dintre citatele mele favorite din faimosul discurs de la Stanford, 2005, suna asa:

“Munca iti va ocupa o mare parte din viata si singura modalitate de a fi satisfacut este sa faci ce crezi ca este un lucru minunat. Si singura modalitate de a face treaba buna este sa iubesti ceea ce faci. Daca nu ai gasit inca, trebuie sa continui sa cauti. Nu te complace in aceasta situatie. Vei afla când o vei gasi. Si, la fel ca orice relatie minunata, cu timpul va deveni din ce in ce mai buna”.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”