Te-a lovit criza si ai depresii? Iata cum le invingi!

In ultima jumatate de an, in intreaga lume, vinzarea antidepresivelor a crescut cu 25%. Care e solutia pentru depasirea depresiilor? Definiti clar in mintea dvs. problema reala pe care o aveti!
  • Publicat:
Te-a lovit criza si ai depresii? Iata cum le invingi!
Te-a lovit criza si ai depresii? Iata cum le invingi!

In ultima jumatate de an, in intreaga lume, vinzarea antidepresivelor a crescut cu 25%. Motivul? Criza economica in care, din pacate, inca ne aflam. Unul dintre cei mai celebri psihologi din lume, dr. Daniel Freeman, a facut un ghid al persoanelor lovite in plin de declinul finanaciar si care trebuie sa duca o batalie si cu depresiile asociate. Deci ce e facut?

– Definiti clar in mintea dvs. problema reala pe care o aveti. Doar astfel puteti gasi solutii.

– Ganditi-va ce ati facut in trecut cand ati fost afectat de depresie. Cum ati reusit sa o invingeti?

– Apelati urgent la un prieten din trecutul dvs. care v-a ajutat si altadata.

– Gasiti activitati indiferent de cat de grava e depresia. Si mai grav este sa stati in casa si sa nu faceti nimic. In felul acesta, boala se agraveaza.

– O alta tehnica e sa va faceti griji doar 20 de minute pe zi, cel mai bine in cursul diminetii. Notati toate solutiile care va trec prin cap in cursul zilei, dar analizati-le doar in acest interval.

– Un studiu recent arata ca depresia, indiferent de cauza, poate fi combatuta prin “regula celor cinci elemente dintr-o zi”: interactionati cu alti oameni, mergeti pe jos, fiti curios, invatati ceva nou, ajutati alti oameni.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Scapa de stres in mod inteligent!
Scapa de stres in mod inteligent!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”