Vulgaritate, fetiș sau fantezie? Cum le deosebești

Există o linie fină între cei mai cunoscuți termeni: vulgaritate, fetiș și fantezie, toate întâlnite în dormitor. Iată cum să le deosebești.
  • Publicat:
Vulgaritate, fetiș sau fantezie? Cum le deosebești
Foto: shutterstock

Trebuie să recunoaștem că de când cu fenomenul 50 Shades of Gray, sexul, plăcerea și explorarea anumitor lucruri în timpul sexului nu mai sunt un subiect tabu. Din contră, tot mai multe cupluri sunt în căutare de noi experiențe, dar pentru a le înțelege mai bine trebuie să ia în calcul că există o linie fină între cei mai cunoscuți termeni: vulgaritate, fetiș și fantezie, toate întâlnite în dormitor.

Vulgaritatea în dormitor

Pentru a înțelege ce presupune vulgaritatea, gândește-te înainte de toate la sexul acela…fără sare și fără piper. Americanii îl numesc ”vanilla sex”, adică un contact sexual simplu, clasic sau cum i-aș spune eu, cuminte. Nu mă înțelege greșit, nu înseamnă că dacă îți place să practici acest tip de sex ești o persoană plictisitoare. A fi vulgar în dormitor presupune ca actul sexal să aibă o deviere față de normele sociale. Aici aș încadra role-play, practicile BDSM și chiar sexul anal.

Fetiș: încă un subiect tabu

Fetișul este similar vulgarității, doar că acesta este solicitat pentru a se produce excitarea. În general, se concetrează pe un obiect specific precum lenjeria, picioarele sau chiar mașinile. Există câteva teorii cum că unele persoane s-ar naște cu fetișuri, în timp ce altele sunt rezultat al socializării și percepțiilor că ceva este ”rău” sau ”tabu”.

Fantezia, perfect normală

Fantezia este definită de Enciclopedia de Știință Psihologică Evoluționară ca orice imagine pe care ți-o închipui și care poate produce excitare sau este privită ca fiind ceva erotic. De exemplu, multe persoane se uită la filme pentru adulți, au o fantezie, dar nu ar pune-o în practică în viața de zi cu zi. Mai exact, dacă o persoană are o fantezie, nu înseamnă neapărat și că-și dorește să o practice. Este vorba pur și simplu de ideea în sine care îi ajută să se excite.

De exemplu, există persoane ale căror fantezie este de a avea o amantă, o aventură, dar în realitate nu și-ar înșela niciodată partenerul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: