Vrei un vagin tânăr? Trucuri după 40 de ani

Dacă vrei un vagin tânăr după 40 de ani, află că există câteva trucuri și tratamente care să îmbunătățească viața unei femei.
  • Publicat:
Vrei un vagin tânăr? Trucuri după 40 de ani
Foto: envato

În viața unei femei apar multe modificări asupra corpului, în special asupra vaginului. Atât din cauza modificărilor hormonale, a sarcinii, premenopauzei și menopauze și chiar a anumitor boli, vaginul suferă modificări. Dacă vrei un vagin tânăr după 40 de ani, află că există câteva trucuri și tratamente care să îmbunătățească viața unei femei care se confruntă cu mâncărimi, dureri sau chiar uscăciune vaginală.

Ce să faci să ai un vagin tânăr după 40 de ani

Renunță la zahăr

Vaginoza bacteriană este foarte comună în rândul femeilor și, de cele mai multe ori, poate fi o infecție recurentă. Aceasta afectează calitatea țesutului vaginal, iar ceea ce putem face în acest sens este să renunțăm la zahăr și să urmăm o dietă sănătoasă.

Evită alimentele procesate și zahărul și problemele vaginale, inclusiv infecțiile recurente, vor dispărea. Să nu uităm că femeile sunt mai predispuse la infecțiile cu transmitere sexuale atunci când au vaginoză bacteriană, iar lăsate netratate, pot fi un risc de infertilitate.

Evită curățarea excesivă

Nu folosi săpunuri și nu face spălături vaginale! Vaginul este acid, iar bacteriile sănătoase ajută la curățarea acestuia. Curățarea în exces, deodorantele vaginale și alte produse care conțin parfum pot afecta pH-ul.

Consumă probiotice

Probioticele îmbunătățesc bacteriile din tractul gastrointestinal. Cercetările sugerează că microbiomul tractului gastrointestinal influențează microbiomul vaginal. Consumă alimente bogate în lactobacillus pentru a influența tractul intestinal.

Lactobacillus este o bacterie care trăiește în tractul intestinal, cavitatea bucală și vagin și este prezentă în alimente precum iaurt, kefir, varză murată, kombucha și miso. Suplimentele cu probiotice conțin și ele legături de lactobacillus.

Renunță la fumat

Fumatul poate avea un impact negativ asupra microbiomului vaginal și reduce nivelul de estrogen. În plus, s-a demonstrat că fumatul declanșează menopauza, cu 4 ani mai devreme în cazul fumătorilor înfocați și intensifică simptomele. De asemenea, crește riscul de uscăciune vaginală și vaginoză bacteriană.

Consumă nutrienții necesari

Unii nutrienți sunt ideali pentru sănătatea vaginală. Zincul, omega-7 și omega-3 mențin integritatea și sănătatea vaginului și crește lubrifierea și ameliorează uscăciunea vaginală.

Fă exerciții pentru pelvis

Exercițiile kegel sunt ideale în acest sens pentru că ajută la întărirea mușchilor pelvisului, care susțin vezica urinară, uterul și vaginul la un loc, iar astfel se reduce riscul de incontinență urinară, prolaps și hemoroizi. Sarcina și nașterea slăbesc mușchii pelvisului, atât din cauza schimbărilor hormonale, cât și din cauza greutății fătului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: