Usturimea vaginală după sex: de ce apare?

Usturimea vaginală este extrem de comună după actul sexual, dar nu întotdeauna semnalează că lucrurile ar fi în regulă, ba din contră.
  • Publicat:

Usturimea vaginală este extrem de comună după actul sexual, dar nu întotdeauna semnalează că lucrurile ar fi în regulă, ba din contră. Usturimea vaginală după sex rezultă atunci când penetrarea a fost dură și în această situație nu este deloc îngrijorător. În schimb, există câteva situații în care trebuie să mergi la medic, mai ales dacă această usturime vine însoțită de simptome precum sângerări, schimbări ale secreției vaginale sau dureri în timpul urinării.

Potențiale motive pentru care usturimea vaginală poate apărea după sex

Ți s-a rupt himenul

Dacă este prima oară când experimentezi penetrarea vaginală este posibil ca acea usturime să apară în urma ruperii himenului, acel țesul care acoperă canalul vaginal. Cu toate astea, himenul se poate rupe nu doar în timpul actului sexual, ci și atunci când mergi pe bicicletă, călărești, faci sport, folosești tampon sau te masturbezi.

Usturime vaginală: ai o infecție

Un motiv extrem de comun al usturimii vaginale după sex este prezența unei infecții precum vaginoză bacteriană, gonoree sau chlamydia, unde țesutul vaginal este deja inflamat chiar dacă nu ai experimentat vreun simptom. În urma mișcării de frecare pot apărea usturimea, iritațiile sau durerile după sex.

Poți avea o alergie

Un alt motiv destul de întâlnit este prezența unei alergii sau sensibilitatea la un ingredient din lubrifiant, jucării sexuale sau prezervativ. Alergia la latex există și chiar există persoane care se confruntă cu aceasta. De cele mai multe ori, pe lângă usturime, mai apar și simptome precum umflături și senzație de arsură.

Nu ai fost suficient de lubrifiată și astfel apare usturimea vaginală

Acesta ar putea fi principalul motiv pentru care te confrunți cu usturimea vaginală după sex. Atunci când vaginul nu este lubrifiat suficient, în urma mișcării de frecare se poate produce această usturime. Ca vaginul să producă mai mult fluid trebuie să fii suficient de excitată, dar un rol important îl joacă și cantitatea de apă, de alcool sau de substanțe pe care le-ai consumat, dar și activitatea fizică și sănătatea mentală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: