Sănătatea vaginală: ce lenjerie intimă cumpărăm și cum o curățăm

Multe dintre femei au o zonă intimă mult mai sensibilă și predispusă infecțiilor și vaginozelor bacteriene. Cum avem grijă de sănătatea vaginală?
  • Publicat:
Sănătatea vaginală: ce lenjerie intimă cumpărăm și cum o curățăm
Foto: shutterstock

Când mergem să ne cumpărăm lenjerie întimă, în primul rând ne focusăm pe partea estetică, cât de sexy ne fac să arătăm și să ne simțim, dar adevărul este că mult mai important este materialul pentru care optăm mai ales dacă ne dorim să avem un vagin sănătos. Multe dintre femei au o zonă intimă mult mai sensibilă și predispusă infecțiilor și vaginozelor bacteriene, de cele mai multe ori produse de numite materiale care nu lasă pielea să respire. În fond, știm că bacteriilor le place să trăiască într-un mediu întunecat și umed. Așadar, sănătatea vaginală este extrem de importantă.

Optează pentru materiale care lasă pielea să respire

Lenjeria intimă trebuie să fie dintr-un material care să nu permită apariția bacteriilor. Optează pentru fibre naturale care minimizează contactul cu numite sustanțe sau iritanți care produc mâncărimi, iritații, sensibilitate și infecții. Bumbacul este cel mai recomandat în acest sens, în timp ce materialele precum nylon-ul sau poliesterul nu sunt deloc prietenoase cu sănătatea vaginului.

Alege mărimea potrivită

Este foarte important să-ți alegi mărimea potrivită la lenjeria intimă pentru a te proteja de disconfort și iritații. Cum îți dai seama de asta? Chilotul trebuie să-ți acopere labi și să nu pună presiune asupra vulvei.

Chiloții tanga nu sunt atât de răi

Multe femei se feresc să poarte chiloți tanga pentru că nu consideră că sunt atât de confortabili și pot produce iritații. Câtă vreme optezi pentru un model din bumbac și o mărime potrivită nu ar trebui să întâmpini astfel de probleme.

Modul în care îți cureți lenjeria intimă face diferența pentru sănătatea vaginală

Pentru un vagin sănătos este foarte impotant modul în care îți speli lenjeria intimă. Parfum, balsam și alte produse pentru curățare pot afecta pH-ul vaginului într-un mod negativ. Folosește pentru lenjeria intimă un detergent fără parfum, iar seara încearcă să dormi fără lenjerie intimă. Igiena vaginală este extrem de importantă, precum ștersul din față în spate, evitarea săpunurilor care pot afecta mucosa vaginală, evitarea șervețelelor intime care pot fi acide pentru vagin și igiena după antrenament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: