Orgasm de col uterin: ce este și cum se obține?

Pe lângă clasicul orgasm, mai există și acel orgasm de col uterin. Pentru a-l explora înainte de toate trebuie să știi câte ceva despre „punctul-C”.
17.05.2021
Orgasm de col uterin: ce este și cum se obține?
Foto: shutterstock

Există numeroase tipuri de orgasme, iar unele dintre ele par greu de obținut. Pe lângă clasicul orgasm, mai există și cel orgasm de col uterin. Pentru a explora orgasmul de col uterin înainte de toate trebuie să știi câte ceva despre col, numit și „punctul-C”. Pentru început, colul uterin este poziționat în cel mai îndepărtat punct al canalului vaginal și în cea mai joasă parte a uterului. Cel mai probabil, atunci când vrei să ajungi la el, vei simți un punct ceva mai ferm față de restul vaginului.

Multe persoane se gândesc că orgasmul de col uterin sau penetrarea până în acel punct nu sunt posibile, ba din contră. În general, acest tip de orgasm face referire la răspunsul presiunii și stimulării colului uterni, dar interesant este că nu există dovezi științifice care să confirme existența acestui orgasm. În anul 1985 s-a studiat prima oară, iar asta pentru că au existat femei care menționau că orgasmul le este declanșat în urma stimulării vaginale sau a colului.

Cum să ai orgasm de col uterin

Stimularea colului uterin poate fi plăcută, iar aceasta poate rezulta acest tip de orgasm. Acum probabil te întrebi cum mai exact îl stimulezi? Din nou, pentru că este cel mai adânc punct din canalul vaginal, se produce în urma penetrării. Penisul, jucăriile sexuale sau chiar degetul, în funcție și de dimensiunea canalului vaginal și a degetului, toate acestea pot fi folosite pentru a ajunge la această plăcere.

Alte femei susțin că în momentul în care se află deasupra partenerului pentru a fi penetrate atunci reușesc să stimuleze colul uterin, mai ales că pot controla presiunea mișcării, viteza și penetrarea. Bineînțeles, orice altă poziție permite o penetrare adâncă, precum doggy style sau poziția misionarului, de exemplu, mai ales dacă folosești o pernă sub șolduri.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras